SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (1)

  • Tyyli

  • Versio (Taxi)

Air Jordan 1 Taxi

Air Jordan 1 on ollut tunnettu dynaamisista värivaihtoehdoistaan siitä lähtien, kun se debytoi vuonna 1985. Sen ensimmäisenä vuonna valmistui yli tusina mallia - joukko silmäänpistäviä malleja, jotka ovat edelleen haluttuja. Vaikka vuosikymmenten aikana on julkaistu monia uusia AJ1-lenkkareita, nämä alkuperäiset värit ovat edelleen hallitsevat, ja vain harvat niistä ovat saavuttaneet saman suosion. Yksi merkittävä poikkeus tästä on Jordan 1 Taxi. Suhteellinen tulokas Air Jordanien pantheonissa, Taxi yhdistää yleensä kolme sävyä - valkoisen, mustan ja säteilevän kullankeltaisen, jolla on sama nimi kuin tällä silmiinpistävällä värivaihtoehdolla.

Ensimmäinen lenkkari, joka kantoi tätä keltaista sävyä, oli vuoden 1996 Air Jordan 12 Taxi, mutta virallista Air Jordan 1 Taxia ei ollut ennen vuotta 2022, vaikka väriä oli jo käytetty vuoden 2018 Friends and Family -julkaisussa, joka oli tehty yhdysvaltalaiselle muusikolle ja lenkkareiden harrastajalle Zach Myersille. Hänen yhtyeensä Shinedown oli juuri julkaissut uuden albuminsa Attention, Attention, joten kenkä sai saman nimen, ja se otti jopa osan muotoilusta albumin kuvituksesta, jonka rohkeassa keltaisessa kannessa on suuri musta huutomerkki keskellä. Ensin mainittu teksti näkyy lenkkareiden varvaslaatikossa, kantapään päällysteissä ja Nike Air -brändissä, ja jälkimmäinen on painettu lenkkareiden sivukantaan.

AJ1 Attention, Attention oli uskomattoman rajoitettu, ja sen ulkoasun fanit joutuivat odottamaan vielä neljä vuotta Air Jordan 1 Retro High OG Taxi -debyyttiin vuonna 2022, ennen kuin he saivat käsiinsä mitään sen kaltaista. Monien tuntema Yellow Toe muistuttaa vuoden 1985 Black Toe -versiota, ja se näyttää samankaltaiselta kuin Myersin versio, mutta ilman huutomerkkiä sen sivukannassa. Taksikeltainen peittää ulkopohjan, toe boxin ja kantapään päällysteet, Sail näkyy välipohjan ja keskijalan läpi, ja etujalkapohjan päällysteet, silmäpalkki ja swoosit ovat mustat.

Tämän High-painoksen lisäksi Jordan 1 Taxi -mallin Mid- ja Low-versiot ilmestyivät syksyn 2022 aikana, ja lapsille tarkoitettujen versioiden lisäksi on saatavilla miesten ja naisten vaihtoehtoja. Low-versiossa on enemmän koskematonta valkoista kuin High-topin Sail, väri näkyy sen välipohjan, keskijalan ja varvaslaatikon kautta. Musta korostaa sitten kantapään laskuria, kaulusta ja nauhoja sekä näkyy myös kielen sisään kirjaillussa Jumpmanissa. Taksikeltainen väri täyttää loput mallin osat ulkopohjasta ja etujalkaterän päällysteistä aina kantapäähän ommeltuihin Air Jordan -siipiin asti.

Mid Taxi -mallissa käytetään samoja kolmea väriä, mutta ne on sijoitettu eri tavalla kuin Low ja High -malleissa. Valkoista on vain keskijalassa ja välipohjassa, ja mustaa on varvaslaatikossa, kielessä, nauhoissa ja kauluksessa. Myös tuotemerkit ovat mustia, kuten Jordan Wings -merkit sivukauluksessa, sivuseinän swoosit ja Jumpman-kirjain kielen päällä. Taksi päällystää sitten etujalkaterän ja kantapään päällysteet sekä silmäpohjan ja ulkopohjan.

Lapsille oli kaksi Taxi-mallia - Jordan 1 Mid Alt ja Crib. Molemmissa on lapsiystävälliset mukautukset, molemmat kiinnitetään tarranauhalla, ja jälkimmäisessä on yksinään pehmeä, joustava pohja, joka sopii hyvin pienille lapsille. Värillisesti kummassakin käytetään Taxi-keltaista kengän eri osissa. Alt-kengän muuten valkoisessa pohjassa ja päällysteissä on vihjeitä silmäänpistävästä väristä, kun taas Crib-kengän kantapäässä ja kärjessä sekä kauluksen takaosassa olevassa vetokielekkeessä.

Näitä ensimmäisiä julkaisuja seuraavien viikkojen aikana Jordan 1 Taxeja julkaistiin useita lisää, joten vuoden 2022 loppuun mennessä valikoima oli jo kasvanut melkoisesti. Yksi näistä oli Air Jordan 1 Low FlyEase. Se on suunniteltu erityisesti liikuntarajoitteisille, ja siinä on vetoketju, joka ulottuu ylöspäin kantapään takaosan ympäri silmäpohjan mediaaliselle puolelle, jossa se yhdistyy tarrakiinnitteiseen vetolappuun. Silmälasit on myös kiinnitetty tarranauhalla, mikä mahdollistaa helpon pääsyn jalkaan. Tämän mukautetun muotoilun lisäksi siinä on musta, valkoinen ja keltainen estetiikka, joka vastaa muita Taxi -julkaisuja: etujalkaterän päällysteissä ja silmälasissa on nimikirjaimen sävy, valkoiseen keskijalkaterään on asetettu swoosheja, kielen päällä on Jumpman-logo ja kantapäähän on painettu Air Jordan Wings -merkki.

Toinen merkittävä Taxi-malli, joka ilmestyi vuoden 2022 lopussa, oli Jordan 1 Mid SE Wear-Away. Tämä lenkkari julkaistiin versioina aikuisille, teini-ikäisille, lapsille ja jopa pikkulapsille, ja se näyttää enemmän retrohenkiseltä, koska sen välipohja on luonnonvalkoinen ja päällysteet näyttävät kuluneilta, ja niissä on viitteitä taksikeltaisesta väristä, jossa on mustunut ja haalistunut estetiikka. Sisävuoressa on huomiota herättävä grafiikka, jossa musta, keltainen ja oranssin ja punaisen syvemmät sävyt yhdistyvät liekkien illuusion aikaansaamiseksi, kun taas rohkeat keltaiset Jumpman-logot on sijoitettu sekä sisäpohjaan että kieleen.

Samoihin aikoihin julkaistiin myös erityisesti naisille tehty mid-top. Chutney Taxi-nimellä tunnetussa mallissa yhdistyvät muiden Taxi-mallien elävä keltainen väri ja syvempi Chutney-keltainen väri, jossa on oranssi sävy. Ensin mainittu väri peittää varvaslaatikon, kantapään päällysteet ja swooshesit, jälkimmäinen antaa sävyisen vastapainon etujalkaterän päällysteille, silmäpinnalle ja kaulukselle. Musta keskijalkaterässä, kielessä ja Jordan Wings -logossa korostaa näitä rikkaita sävyjä, ja Chutneyn värinen Jumpman korostaa kielilappua.

Air Jordan 1 Taxi on lenkkari, joka on määritellyt oman polkunsa ottamalla alkuperäisten AJ1:ien väriasetelman ja elävöittämällä sitä eloisalla keltaisella värillä. Useita eri malleja on jo olemassa, mutta Jordan 1 Taxi on vasta alkutekijöissään, ja uusia variaatioita tästä upeasta värityksestä voidaan odottaa tulevina vuosina.

Arvostele Jordan 1 Taxi
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä