SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Yeezy)

  • Kokoelma (500)

500

Yeezy 500 poikkesi huomattavasti Kanye Westin aiemmista Yeezy-malleista. Teknologisella tasolla Boostin ja Primeknitin uraauurtavat modernit innovaatiot vaihdettiin ominaisuuksiin, joita oli käytetty ensimmäisen kerran 90-luvun valoisina päivinä. Tämä puolestaan avasi esteettisen polun pois Yeezy 350:n yksinkertaisuudesta ja kohti maksimalistisempaa, retrohenkisempää kenkää.

Esiteltyään kenkää useissa tapahtumissa useiden kuukausien ajan West pudotti sen lopulta vuonna 2018, juuri silloin, kun paksuisten lenkkarimallien suosio oli huipussaan.

Yeezy 500:n retroilme tulee sen sisällä olevasta 90-luvun teknologiasta, kun taas teknisemmät elementit, kuten iskunvaimennus ja energian palautuminen, hoidetaan adiPRENE+-tyynyn avulla. Välipohjayksikön sipulimainen ulkonäkö johtuu kuitenkin ulkopohjan "Feet You Wear" -tekniikasta, joka nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1999, kun se ilmestyi KB8 III:ssa, Kobe Bryantin allekirjoittamassa kouluttajassa. Frampton Ellis suunnitteli nämä ulkopohjat sillä ajatuksella, että ihmisen jalan luonnollisten ääriviivojen jäljittely parantaisi sivuttaisvakautta ja rajoittaisi siten loukkaantumisia.

Välipohjan kehää pitkin kulkee kumikaistale, joka suojaa päällisiä, joiden muotoilu perustuu sotilaskengän tyyliin. Luonnolliset, kulutusta kestävät materiaalit, kuten mokka ja nahka, yhdistyvät erittäin huokoiseen verkkomateriaaliin keskivartalossa ja kielessä. Tämä auttaa luomaan kengän, jossa on korkea jäykkyys ja lujuus sekä kevyt ja ketterä tuntuma. Heijastavuus on toinen tärkeä 90-luvun esteettinen vivahde 500:ssa. Se näkyy paksujen renkaiden kautta, jotka ympäröivät nauhojen silmukoita.

Alkuperäinen huhtikuun 2018 "Blush"-väritys beigen, ruskean ja luonnonvalkoisen sävyissä sai kiintoisan lempinimen "Desert Rat" kaarevan välipohjansa vuoksi, ja hiekanvärinen sotilaspäällinen saa sen näyttämään erityisen kotoisalta kuivissa aavikkoympäristöissä. Tämä värimuunnos on yhä tänäkin päivänä arvostettu keräilykappale Yeezy-fanien keskuudessa.

Kun 500-malli tuli markkinoille, se pyrki osoittamaan, että Yeezy oli jännittävä, riskinottoon taipuvainen ja innovatiivinen brändi. Hyväksymällä tämän kaarevan, muhkean estetiikan 90-luvun lopun teknologiaa hyödyntäen Kanye West ei olisi voinut olla enemmän trendikkäämpi Yeezy 500:n julkaisulla vuonna 2018, mikä vahvisti entisestään hänen perintöään huippusuunnittelijana.

Arvostele Yeezy 500
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä