SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (1)

  • Tyyli

  • Versio (Shadow)

Air Jordan 1 Shadow

vuosi 1985 oli Air Jordan 1:n debyyttivuosi, ja mikä vuosi se olikaan. Samalla kun Michael Jordan alkoi rakentaa nimeä itselleen yhtenä kaikkien aikojen suurimmista koripalloilijoista, hänen ensimmäinen allekirjoituskenkänsä oli muodostumassa jonkinlaiseksi klassikoksi. Tämä johti siihen, että julkaistiin joukko värivaihtoehtoja, joista tuli lenkkimaailman ikoneita. Ensimmäiset tulivat Jordanin joukkueen, Chicago Bullsin, valkoisen, mustan ja punaisen sävyisinä, mutta ei kestänyt kauan, ennen kuin tyylikäs Jordan 1 Shadow lisättiin AJ1-värimuotojen alati kasvavaan luetteloon. Se istuu mustan ulkopohjan ja valkoisen välipohjan päällä, ja etujalkaterän päällysteet, silmäpalkki ja keskijalkaterä ovat kestävää mustaa nahkaa, ja varvaslaatikossa, swooshes-koristeissa, kantapään laskurissa ja kauluksen kääreessä on harmaata nahkaa. Muiden varhaisten Jordan 1 -korokepohjien tavoin siinä on joukko Air Jordan -siipiä sivukauluksessa ja Nike Air -teksti kielen etiketissä julistamassa pelaajan ja tuotemerkin välisen uuden kumppanuuden kukoistusta.

Sittemmin Air Jordan 1 Shadow on palannut useita kertoja ja antanut nykyaikaiselle yleisölle mahdollisuuden nauttia sen hienostuneesta ulkoasusta. Ensimmäinen oli vuonna 2009, jolloin julkaistiin Retro High Shadow. Alkuperäisen ulkoasun tarkan toistamisen sijaan siinä on hienovaraisesti kuvioitua Shadow Grey -nahkaa ja Jumpman-logot kielessä ja kantapäässä. Vuoden 2013 Jordan 1 OG Shadow puolestaan on muotoilultaan lähellä vuoden 1985 kenkää, ja siinä on Soft Grey -nahkapäällysteet ja Nike Air -kielen brändi.

Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2015, Low OG Shadow ilmestyi ensimmäisenä low-top-versiona värimuunnoksesta. Sen suurennetuissa swoosheissa sekä varvaslaatikossa ja kantapään päällysteissä on hieman erilainen väri Medium Grey, ja Air Jordan Wings -logo on painettu kantapään päälle mustalla. Seuraavana vuonna merkki palasi korkeaan kengän muotoon AJKO Shadowilla - kankaalla päällystetyllä lenkkarilla, jossa on harmaita swoosheja pitkälti mustan päällisen päällä. Vuoteen 2017 mennessä päivitettyjä Jordan 1 Shadow -malleja luotiin yhä enemmän. Yksi ikimuistoinen lenkkari tuolta vuodelta oli Shadow Camo, joka julkaistiin osana suurempaa Air Jordan 1 Camo Pack -pakettia ja joka sisälsi uusia elementtejä, kuten harmaita mokkanahkaisia päällysteitä, 3M-heijastavia yksityiskohtia ja Air 23 -merkin kantapäässä. Tänä aikana Jordan Brand teki myös yhteistyötä muotibloggaaja Aleali Mayn kanssa ylellisessä Satin Shadow-mallissa, jonka päällinen koostuu mustasta korduroista ja harmaasta satiinista, ja sen kyljissä on muhkeat chenille-verhoilut.

vuosi 2018 toi toisen klassisen Retron, joka on ulkonäöltään samanlainen kuin alkuperäinen, ja toi Niken kevyen ja kestävän Flyknit-materiaalin Shadow-värimuotoon. Vaikka molemmissa on keskiharmaa sävy varvaslaatikossa, kantapääpaneeleissa ja swoosheissa, kudotun kankaan käyttö jälkimmäisessä painoksessa antaa sille ainutlaatuisen kuvioidun viimeistelyn. Jalkapallopainotteinen versio tuli vuonna 2019, kun Jordan 1 TD Cleat julkaistiin sekä Low- että Mid-tyyleinä, jotka molemmat on koristeltu tutuilla mustan, harmaan ja valkoisen sävyillä, mutta joissa on nastoitettu pohjayksikkö, joka on tehty erityisesti jalkapallokentälle. Näiden miesten mallien rinnalla julkaistiin naisten Air Jordan 1 Low Slip Shadow, jonka tyylikäs muotoilu luopui nauhojen käytöstä ja optimoi sen siten helppoon päälle ja pois.

vuosi 2020 oli jännittävä vuosi Mid Shadow -mallille, sillä silloin julkaistiin kaksi lenkkaria, jotka kumpikin toivat ikoniseen värimuotoon oman vivahteensa. Ensin tyylikäs White Shadow lisäsi valkoisen sävyn kantapään päällysteisiin ja varvaslaatikkoon, ennen kuin Pink Shadow sai elinvoimaisen vaaleanpunaisen sävyn swooheihin, kaulukseen ja Jumpman-brändäykseen. Näiden rinnalla lanseerattiin tyylikäs matala Shadow, jonka valkoiset keskijalkapaneelit sisälsivät tuttuja harmaita swoosheja ja sen kantapäähän taidokkaasti kirjailtuja Air Jordan -siipiä. vuonna 2021 julkaistiin lukuisia Jordan 1 Shadows -malleja, kuten Low, Mid ja useampi High. Oli Jordan 1 Mid Shadow Red, jonka Particle Grey pohjakerroksen ja mustat päällysteet kompensoi rohkea punainen sävy Jordan Wings ja Jumpman logo, ja Air Jordan 1 High Element Gore-Tex Shadow, sen vedenpitävä ylempi ja heijastava swooshes. Sitten oli Rust Shadow, joka leikittelee alkuperäisen värivalikoimalla muuttamalla etujalkapään päällysteiden ja swooshesin sävyn metalliseksi pronssiksi ja koristelemalla kantapään päällysteet uudella harmaan sävyllä, joka tunnetaan nimellä Light Army. Shadow 2.0 toi mokkanahkaa ja hieman vaaleamman Light Smoke Grey -sävyn kantapäähän ja etujalkaan, kun taas Shadow 3.0 on korkealuokkainen low-top, jossa on mustat päällysteet kantapäästä varpaisiin ja harmaa Jumpman-logo kirjailtuna kielen sisään.

Matalien ja keskikokoisten Shadow-mallien yleistyminen jatkui vuonna 2022, jolloin julkaistiin kolme merkittävää mallia. Jordan 1 Golf, joka seurasi muita urheilua varten tehtyjä AJ1-matalia korkkareita, koska siinä käytettiin erityistä ulkopohjaa ja Golf-brändäystä, sekä naisten Mid Shadow, jonka nahkainen päällinen oli suurimmaksi osaksi mustaa ja jossa oli tummemmat Particle Grey -sävyt swooshissa, kauluksessa ja varvaslaatikossa. Vuonna 2022 julkaistiin myös Low Shadow Toe, jonka ulkopinnassa yhdistyvät Shadowin tunnetut sävyt ja vuoden 1985 Black Toen erottuva värisävy.

Samaan aikaan vuonna 2023 tarjottiin päivitetty TD Cleat Low- ja Mid-malleissa, jotka jäljittelevät vuoden 2021 Shadow 2.0:n ulkoasua, vaikkakin amerikkalaista jalkapalloa varten tehdyllä pohjayksiköllä, ja toivat Shadow-värimaailman vaihtoehtoiseen malliin Jordan 1 Low KO Shadow-mallin muodossa. Klassisen AJKO-muodin mukaisesti se on korvannut perinteisen nahkaisen päällisen pehmeällä mustalla kankaalla ja tutun AJ1:n ulkopohjan Nike Vandal -mallin mukaisella ulkopohjalla. Toinen naisten low-top, runsassävyinen Shadow Brown, laajensi Shadowiin perustuvien värimuotojen valikoimaa vaihtamalla alkuperäisen neutraalit värit tummanruskeisiin päällysteisiin kantapäässä ja etujalkaterässä ja täydentämällä muotoilua kullanruskeilla swooseilla ja tuotemerkillä.

Vaikka Jordan 1 Shadow julkaistiin jo vuonna 1985, se ei ole koskaan menettänyt suosiotaan, ja se vaikuttaa lenkkarikulttuuriin edelleen. Alkuperäisen ulkoasua kunnioittaneiden retrojulkaisujen lisäksi Shadow on inspiroinut lukuisia dynaamisia uusia malleja urheilukengistä vapaa-ajan lenkkareihin, mikä tekee siitä kiehtovan ja monipuolisen värivaihtoehdon ikiajoiksi.

Arvostele Jordan 1 Shadow
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä