SPORTSHOWROOM SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 97

  Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Merkki (Nike)

  • Kokoelma (Air Max 97)

  • Koko

  • Väri

  • Hinta

  Nike Air Max 97

  Nike Air Max 97

  51 kengät

  Lenkkariklassikko, jonka muotokieli mukailee väreilyä veden pinnalla.

  Air Max 97

  90-luvun loppu oli niin talouselämän, urheilun kuin muodinkin näkökulmasta varsinaista kulta-aikaa. AM95-lenkkareiden viitoittamaa menestyksekästä tietä jatkoivat Christian Tresserin suunnittelemat tyylikkäät Nike Air Max 97:t – ensimmäiset lenkkarit, joissa Air-yksikkö oli jätetty näkyviin koko pohjan mitalta.

  Christian aloitti uransa Nikellä vuonna 1996 jalkapallokenkien suunnittelijana. Hän oli mukana myös Air Zoom GX -projektissa, josta syntyivät brändin ensimmäiset synteettiset lenkkarit, Nike Mercurialit. Ennen Tresserin komentoa Air Max 97 -projektin parissa oli jo työskennellyt kaksi suunnittelijaa. Viesti uudelle tahdinnäyttäjälle oli yksinkertainen: näistä kengistä tulee urasi käännekohta.

  Kengän ilmeen perustana on koko pohjan mittainen pehmusteosa. Heijastavan päällisen yhtenäiseen, aaltomaiseen muotokieleen Tresser sai innoitusta veteen putoavan pisaran aiheuttamasta väreilystä. Lenkkarit toivat Air Max -mallistoon uutta pehmeyttä, ja linjakkaan tyylin täydensi Niken piilotettu nauhajärjestelmä.

  Ensimmäiset vuonna 1997 markkinoille tuodut Nike Air Max 97:t hehkuivat hopeisessa Metallic Silver -sävyssä, joka oli silmänisku tuon ajan trendikkäimpien maastopyörien alumiinisille ja titaanisille yksityiskohdille. Lenkkarit saivat lempinimen ”Silver Bullet” 90-luvun lopulla Tokiossa yleistyneiltä supernopeilta hopeanhohtoisilta luotijunilta.

  Alun perin juoksukengiksi suunniteltuihin Air Max 97 -lenkkareihin lisättiin uudet mesh-paneelit, jotka takasivat aiempia malleja paremman hengittävyyden. Uutta olivat myös Niken ensimmäinen piilotettu nauhajärjestelmä sekä koko kengän mitalta näkyviin jätetty Air-teknologia. AM97-lenkkareiden tinkimättömät muotoiluratkaisut ja materiaalivalinnat nostivat kengät myös uusien, kriittistenkin yleisöjen suosioon.

  Vuonna 1998 Air Max 97 -lenkkareita nähtiin catwalkeilla monen luksusbrändin näytöksissä – ilmiö oli syntynyt, ja kengät saivat myös muotipiirien hyväksynnän. Koska 97:t onnistuvat olemaan yhtä aikaa sekä retrohenkiset että futuristiset, ne ovat säilyttäneet klassikkoasemansa tähän päivään asti. Näissä lenkkareissa suorituskyky ja muotoilu kohtaavat kauniissa tasapainossa.

  Arvostele Nike Air Max 97
  (0)

  SPORTSHOWROOM käyttää cookies. Näytä evästepolitiikka.

  Jatkaa

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa