SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (1)

  • Tyyli

  • Versio (Shattered Backboard)

Air Jordan 1 Shattered Backboard

Jordan 1 Shattered Backboardin uskomaton syntytarina alkoi jo vuonna 1985. Michael Jordan oli juuri valittu vuoden tulokkaaksi erinomaisella debyyttikaudellaan NBA:ssa, ja hän oli Euroopan-kiertueella Niken kanssa ennen ensimmäisen allekirjoituskenkänsä virallista julkaisua. Kun Jordan pelasi näytösottelua Italian Triestessä, hän hyppäsi kohti korirenkaita ja teki voimakkaan slam dunk -heiton, joka osui niin voimakkaasti, että taustalauta murtui. Tämä unohtumaton hetki tapahtui Stefanel Triesten, hänen tuolloin edustamansa paikallisen koripallojoukkueen, mustan ja oranssin värisessä peliasussa. Näitä värejä käytettiin myöhemmin Air Jordan 1 Shattered Backboard -mallissa.

Sarjan ensimmäinen kenkä julkaistiin vasta monta vuotta myöhemmin, vuonna 2015. High-versio klassisen Jordan 1:n muottiin, ja siinä on samanlainen värisävy kuin alkuperäisissä värivaihtoehdoissa, mutta siinä on elävä oranssi sävy nimeltään Starfish. Tämä sävy on määritellyt kaikki Jordan 1 Shattered Backboards -mallit, mutta tässä debyyttimallissa se on varvaslaatikossa, kantapäässä, kauluksessa ja ulkopohjassa. Tämän lisäksi valkoiset osat peittävät välipohjan, keskijalkapaneelit ja kielen laastarin, ja musta näkyy etujalkapuolen päällysteissä, silmäpohjassa ja swooshesissa sekä kauluksen ympärillä ja kielen alaosassa. Siinä on tuttu Air Jordan Wings -logo mustana sen sivukauluksessa, ja Starfish Nike Branding sen kielilapussa viimeistelee ulkoasun.

Alkuperäisen Shattered Backboards -mallin menestyksen jälkeen sarjaan lisättiin lisää Jordan 1 -kenkiä. vuonna 2016 tuli Air Jordan 1 Retro High OG Reverse Shattered Backboard, joka on tullut tunnetuksi myös nimillä Shattered Backboard 2.0 ja Shattered Backboard Away. Kaikki nämä nimet paljastavat yhden asian - että tässä uudessa lenkkarissa on muokattu vuoden 2015 version värejä. Se teki niin laajentamalla välipohjan ja keskijalan valkoisen värin myös varvaslaatikkoon ja kärkeen - sopiva muutos, sillä Juve Casertan, jonka joukkueessa Jordan pelasi tuon kuuluisan ottelun toisella puoliajalla, peliasu on pääasiassa valkoinen. Tämän miesten lenkkarin rinnalla julkaistiin myös Shattered Backboard 2.0:n pikkulasten versio. Sen nimi on Jordan 1 Crib, ja siinä on pehmeämpiä materiaaleja ja ohutta, joustavaa kumipohjaa, joka sopii paremmin pienille lapsille.

Kaksi vuotta myöhemmin mallistoon lisättiin naisten lenkkari. Satin Shattered Backboard on puettu ensiluokkaiseen nahkaan ja matalasti kiiltävään satiiniin, ja sama silkkinen materiaali täyttää sisävuoren. Sen värijärjestys vastaa vuoden 2015 kengän värijärjestystä, jota kutsutaan nyt Shattered Backboard 1.0:ksi, koska päivitettyjä versioita julkaistaan jatkuvasti. Seuraavassa Air Jordan 1 Shattered Backboard -kengässä muutettiin jälleen ylempänä käytettyjä materiaaleja, ja tällä kertaa nahka vaihdettiin Flyknit-kudokseen. Low-tyylillä tehty, sen kestävä päällinen on edelleen koristeltu oranssin, mustan ja valkoisen sävyillä, jotka erottavat muun kokoelman.

vuosi 2019 toi toisen Low-painoksen, jossa etujalkaterän päällysteet ovat mustaa nupukkia ja Jordanin pelipaidan numero on kirjailtu meritähden oranssilla värillä nauhasilmukkaan. Ensimmäinen Mid Shattered Backboard ilmestyi samana vuonna, ja siinä käytettiin mustaa ulkopohjaa aiempien versioiden oranssin sijaan, ja kielen päällä oli Meritähden värinen Jumpman. Samaan aikaan julkaistiin myös Air Jordan 1 Retro High OG Shattered Backboard 3.0. Siinä on pitkälti musta ulkopinta, jossa on oransseja korostuksia, ja sen kiiltonahkainen ulkopinta on rypistynyt, mikä muistuttaa taustalasin halkeillutta pintaa juuri ennen kuin se särkyi kentälle Jordanin monumentaalisen donkin jälkeen. Vuoden 2019 julkaisuja täydentää Sky Jordan 1 - lasten painos, jossa on lapsiystävällisiä ominaisuuksia, kuten tarranauhakiinnitysjärjestelmä ja vetokieleke kantapäässä.

Shattered Backboard Jordan 1:tä jatkettiin 2020-luvun alkupuolella, ensin Low OG -versiolla, joka ilmestyi vuonna 2021. Se jäljittelee korkean yläosan Reverse Shattered Backboardin ulkoasua vuodelta 2016, ja siinä on valkoista läpi varvaslaatikon ja keskijalan yhdessä sen Starfish-oranssin päällysteiden kanssa. Toinen low-top seurasi vuonna 2022, kun Air Jordan 1 Golf sai Shattered Backboardin voimakkaat värit. Kuten muutkin urheilua varten tehdyt, siinä on golfkentällä käytettäväksi mukautettu ulkopohja ja erityinen Golf-teksti kielen Jumpman-logon ohella, tässä molemmat sarjan tavaramerkiksi muodostuneessa Starfish-sävyssä.

Vaikka Jordan 1 Shattered Backboard julkaistiin ensimmäisen kerran kolme vuosikymmentä sen ikonisen hetken jälkeen, jonka kunniaksi se tehtiin, se on erittäin haluttu kenkä. Tämä on osoitus sen mieleenpainuvasta estetiikasta, jonka sen silmiinpistävä värisekoitus on luonut ja jonka ansiosta se on pysynyt suosittuna tähän päivään asti. Jokaisen uuden julkaisun myötä lenkkareiden faneja muistutetaan Michael Jordanin uran maagisesta pelistä - pelistä, joka elää sen nähneiden muistoissa, aivan kuten lenkkari nykyäänkin.

Arvostele Jordan 1 Shattered Backboard
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä