SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (1)

  • Tyyli

  • Yhteistyö

  • Versio (Chicago)

Air Jordan 1 Chicago

Kun Jordan 1 luotiin ensimmäisen kerran vuonna 1984, sen käyttö ensisijaisesti musta ylempi punainen päällysteet vastoin sääntöjä NBA, tuo high-top lenkkari massat hypeä ja huomiota, kun Nike hyväksyi kapinallinen asenne, joka hyödynsi kenkä on kielletty. Tämä teki kengästä uskomattoman suositun heti julkaisun jälkeen, eikä mennyt kauaakaan, kun merkki toi markkinoille uusia värivaihtoehtoja Michael Jordanin allekirjoittamasta koripallokouluttajasta. Kengän ensimmäisenä vuonna tuotettiin yhteensä 13 kappaletta, joista monista on tullut ikonisia malleja. Ehkä merkittävin näistä on Air Jordan 1 Chicago - lenkkari, jossa on Jordanin joukkueen, Chicago Bullsin, punaisen, mustan ja valkoisen sävyt.

Jordan 1 Chicagon alkuperäinen julkaisupäivä oli 1985. Tuohon aikaan Jordan oli alkanut tehdä nimeä itselleen NBA:ssa, ja hänen menestyksensä siirtyi kenkään, mikä teki siitä suuren osan paitsi koripallokulttuuria myös lenkkareiden maailmaa laajemmin. Tämän vahvan perinnön ansiosta Chicago on julkaistu vuosien varrella useita kertoja uudelleen, ja jotkut mallit muistuttavat tarkasti alkuperäistä, kun taas toiset ovat muokanneet sen ulkoasua ja luoneet jännittäviä uusia malleja miehille, naisille ja lapsille.

Yksi ensimmäisistä, joka muutti kengän värivalikoimaa laajemminkin kuin vain värivalikoiman, oli Air Jordan 1 KO. Sileän nahkapäällisen sijasta siinä on kauttaaltaan pehmeää kangasta, eikä siinä ole punaista kantapään päällystettä, mikä tarkoittaa, että valkoinen keskijalan osa ulottuu kantapään takaosaan asti. Vaikka sen sivupuolella on Wings-logo, sen banneriin on kirjoitettu kirjaimet "AJKO" tavanomaisen "Air Jordan" -tekstin sijasta. Tämä muotoilu oli menestys omalla tavallaan, kun se lanseerattiin vuonna 1986, ja sitä on retroiltu useammin kuin kerran, aivan kuten nahkaverhoiltua alkuperäistäkin, eniten vuonna 2021.

Jordan 1:n alkuperäisestä suosiosta huolimatta se julkaistiin virallisesti uudelleen vasta vuonna 1994. Tämä Air Jordan 1 Retro oli itsessään erittäin haluttu ja sai aikaan vielä useampien Chicagon julkaisujen käynnistämisen. Yksi, joka muutti Jordan 1:n materiaalirakennetta, oli vuoden 2003 Mid-väritys, Chicago Bulls Patent. Vaikka sen sävy on pitkälti sama, sen päällysteissä käytetään kiiltävää kiiltonahkaa, ja sen Wings-logo on leikattu keskikannen kauluksessa olevaan sivuttaiseen päällysteeseen. Kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 2013, Jordan 1 High Chicago julkaistiin jälleen kerran, mutta tällä kertaa siihen oli tehty hienovaraisia muutoksia, ja sen kielessä ja kantapäässä oli Jumpman-logo, jota ei ollut vuoden 1985 mallissa. Tätä seurasi toinen Retro vuonna 2015, joka pysyi uskollisena alkuperäiselle kaikilta osin, valkoisesta nahasta valmistettuun varvaslaatikkoon ja keskijalkaterään, mustaan kaulukseen ja swooseihin, punaisiin päällysteisiin ja perinteiseen Nike Air -tekstiin kielen etiketissä. Myöhemmin, vuonna 2016, Jordan 1 Low Chicago julkaistiin uudelleen, mikä tarjosi nykyajan lenkkifaneille mahdollisuuden saada käsiinsä toinen retro-versio klassisesta kengästä.

Yhteistyöt ovat olleet iso osa Air Jordan 1:n historiaa, eikä Chicago-väritys poikkea tästä. Itse asiassa se oli vastuussa yhdestä Niken historian halutuimmista yhteistyölenkkareista - vuoden 2017 Off-White x Air Jordan 1 Chicago "The Ten". Yksi sarjan klassisia kenkiä, jotka suunnittelija Virgil Abloh dekonstruoi, se muokkasi alkuperäisen uudelleen ominaisuuksilla, kuten tekstikappaleella mediaalisella sivuseinällä ja leijuvalla swooshilla, joka on kiinnitetty sivusivulle minimaalisella sinisellä tikkauksella. Samana vuonna saapui Jordan 1 Golf, jonka päällinen on vedenpitävä ja jonka erikoistunut pohjayksikkö on tehty golfaajille.

vuonna 2018 Air Jordan 1 Chicago saapui Hollywoodiin, kun hahmo Miles Morales käytti paria animaatioelokuvassa Spider-Man: Into the Spider-Verse. Jordan Brand julkaisi Origin Story-nimisen lenkkarin, joka peilaa valkokankaalla nähtyä. Se on muokattu vastaamaan supersankarin asun ulkoasua, ja siinä on läpikuultava sininen ulkopohja, heijastavat täplät punaisissa päällysteissä sekä sininen kielilappu ja sisäpohja. Myös Jordan 1 Mid Chicago retroiltiin vuonna 2018, mutta siinä on enemmän punaista koko yläosassa, jolloin valkoista on vain swooshes, varvaslaatikko ja kaulus, ja mustaa on kielessä ja sisävuoressa. Toinen kiehtova lenkkari, joka julkaistiin samana vuonna, oli Homage to Home. Siinä on jaettu muotoilu, ja se yhdistää kaksi ikonisinta AJ1-värivaihtoehtoa: Bred-vaikutteinen sivupuoli ja Chicagoon perustuva keskipuoli. Vuonna 2018 valmistettiin myös Rebel XX Chicago, jonka ainutlaatuinen nauhoitusjärjestelmä antaa mallille aivan uudenlaisen ilmeen, sillä se kiertyy kengän toiselta puolelta toiselle sen sijaan, että se kulkisi suoraan jalkaterän yläosan yli. Rohkea Nike Air -brändäys ja vetoketju keskikyljessä viimeistelevät sen epätavanomaisen rakenteen.

Vuotta myöhemmin, vuonna 2019, Jordan Brand julkaisi toisen naisten mallin, joka tunnetaan nimellä Low Slip Chicago. Se näyttää klassisen valkoisen ylemmän mustilla korostuksilla ja Varsity Red -päällysteillä, mutta siitä on myös poistettu nauhat, jotta se olisi helpompi sujauttaa päälle ja pois. Pian tämän jälkeen julkaistiin perinteisempi mid-top, joka tunnetaan nimellä White Chicago. Kuten nimestä voi päätellä, valkoinen on vallitseva sävy, joka peittää koko pohjayksikön ja yläosan etuosan. Mustat ja punaiset yksityiskohdat ovat edelleen jäljellä, edelliset swooshesissa, kielessä ja sisäpuolella, jälkimmäiset kantapään päällysteissä ja Jumpman-brändäyksessä. Myöhemmin tänä vuonna kuuluisa värimalli muunnettiin TD Cleat -malliin amerikkalaista jalkapalloa varten, ja sen Lunarlon-pohja mukautettiin jalkapallokentän vaativiin olosuhteisiin, ja Fearless-mallissa yhdistettiin ikoniset UNC-sävyt, jotka kunnioittavat Jordanin yliopistovuosia, ja Chicago Bullsin sävyt.

Vuonna 2020 Chicago Black Toe -mallista tuli toinen suosittu mid-top-julkaisu, jonka värimaailma mukailee alkuperäistä mallia kaikin tavoin mustaa varvaskoteloa lukuun ottamatta. Samoihin aikoihin Sky Jordan 1 -niminen lasten malli sai Chicagon värit, ennen kuin julkaistiin uusi AJ1 Mid, jossa oli valkoinen kantapää ja päällysteet hieman eri sävyssä Gym Red. Uudet Jordan 1 Chicago -lenkkarit yleistyivät 2020-luvun alkupuolella, ja vuosi 2021 toi mukanaan vielä yhden mallin. Se nimettiin Trophy Room Chicago, koska se liittyi Michael Jordanin poikaan Marcus Jordaniin, jonka lenkkariputiikki Trophy Room teki Jordan Brandin kanssa yhteistyötä suunnittelun parissa. Se kunnioittaa kuuluisaa vuoden 1985 NBA All-Star -ottelua, jossa Jordanin joukkuetoverit kieltäytyivät syöttämästä hänelle, jotta nuori tulokas saisi opetuksen, ja se on peitetty muisto-osilla, kuten pelaajan allekirjoituksella sivukannassa.

vuosi 2022 oli suuri vuosi Air Jordan 1 Chicagolle, ja mallistoon lisättiin monia lenkkareita. Mukana oli Jordan 1 Low Golf Chicago, joka tarjoaa vuoden 2017 high-top-mallin rinnalle low-top-vaihtoehdon, sekä punainen, musta ja valkoinen versio Zoom CMFT:stä, joka antaa Chicago-tyylin faneille Niken kevyen Zoom Air -tyynyn sisältävän kengän. Sitten oli Mid SE Wear-Away - retron näköinen malli, jossa on ikääntynyt välipohja ja punamusta päällysteen kulunut viimeistely. Useita muitakin malleja julkaistiin kunnioittamaan 80-luvun lenkkarikulttuurin piirteitä. Air Jordan 1 OG Lost and Found-malli, joka valmistettiin osana Jordan Brandin Reimagined-mallistoa, juhlistaa aikaa, jolloin lenkkarit katosivat varastoihin, mutta löytyivät kuukausia tai jopa vuosia myöhemmin eri kuluneina. Siinä on ainutlaatuisia suunnittelun yksityiskohtia, kuten nilkan kaulus ja ikääntynyt välipohja, jotka heijastavat tätä.

Kahdessa muussa vuonna 2022 julkaistussa Chicago-mallissa vuoden 1985 kengän väripaletti on järjestetty uudelleen, mutta kengän keskeinen estetiikka on säilytetty. Heritage-mallissa on valkoista nahkaa, joka alkaa varpaan ympäriltä ja jatkuu keskijalkaterään ja silmäpäätyyn asti, ja varvaslaatikossa, swoosseissa ja kantapäässä on punaista nahkaa. Samaan aikaan Jordan 1 Mid Reverse Chicago muuttaa asioita vieläkin enemmän, poistamalla kaikki merkit mustasta väristä ja täyttämällä suurin osa kengästä valkoisella, ennen kuin se viimeistellään muutamalla punaisella kohokohdalla swooshesissa, toe boxissa ja kauluksessa.

Uudet julkaisut jatkuivat vuoteen 2023, jolloin Jordan 1 Chicago palasi Marvel-universumiin Spider-Man-elokuvien seuraavassa osassa. Ensimmäisen elokuvan menestys tarkoitti, että toista elokuvaa odotettiin kovasti, ja samaa voidaan sanoa kengästä, joka tunnetaan nimellä Next Chapter. Elokuvissa kuvatun moniulotteisen maailman heijastamiseksi sen Chicagoa muistuttava päällinen on jaettu erilaisten materiaalien ja grafiikoiden tilkkutäkkiin, jotka viittaavat Hämähäkkimiehen vaatteiden suunnitteluun.

Vuodesta 1985 lähtien Air Jordan 1:n värivaihtoehtoja on ollut lukemattomia. Jordan 1 Chicago erottuu niiden joukosta klassisena mallina, joka on pysynyt lenkkarikulttuurin eturintamassa monta vuotta. Vaikka se on saanut vaikutteita alkuperäisestä mustan, punaisen ja valkoisen värisestä mallista, se loi oman ainutlaatuisen identiteettinsä, ja nykyään se on yksi tunnetuimmista Jordan-värimalleista.

Arvostele Jordan 1 Chicago
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä