SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (1)

  • Tyyli

  • Yhteistyö (Spider-Man)

  • Versio

Air Jordan 1 x Spider-Man

Vuoden 2018 Spider-Man: Into the Spider-Verse -elokuvan tuotannon aikana sen keskeisen hahmon, Miles Moralesin, suunnitteluun osallistuneet työryhmän jäsenet päättivät kuvata hänet Jordan 1:een perustuvilla lenkkareilla. Suunnittelijat olivat itse kasvaneet aikana, jolloin legendaarisen koripalloilijan ensimmäinen allekirjoituskenkä oli juuri ilmestynyt, ja he kokivat, että se sopi kulttuurisesti Brooklynin nuorelle pojalle. Rohkeasti he kirjoittivat Nokelle ja kysyivät, voisivatko he tehdä kengästä oikean Air Jordan 1:n. Merkki suostui, ja loppu on historiaa.

Ensimmäinen Jordan 1 Spider-Man -julkaisu ilmestyi samanaikaisesti vuoden 2018 animaatioelokuvan kanssa, ja sen muotoilu perustui Miles Moralesin elokuvassa käyttämään lenkkikenkään, joka puolestaan sai inspiraationsa ikonisesta Chicagon värityksestä. Näin ollen tämä high-top on pukeutunut mustaan, punaiseen ja valkoiseen värimaailmaan, ja siihen on lisätty erityisiä yksityiskohtia, jotka heijastavat Hämähäkkimiehen hahmon piirteitä. Jordan 1 Retro High Into the Spider-Verse -mallia, jota alettiin kutsua Origin Storyksi, koska se on yhteydessä Hämähäkkimies-elokuvaan, joka aloitti oman trilogiansa, on kuvio, jossa heijastavat valkoiset täplät hohtavat punaisissa päällysteissä, ja läpikuultavassa ulkopohjassa, kielen laastarissa ja sisäpuolen vuorauksessa on sinisiä sävyjä, jotka edustavat supersankarin asua. Tämän miesten version lisäksi julkaistiin myös pikkulasten versio sekä toinen hieman vanhemmille lapsille tarkoitettu versio, joissa molemmissa on vaahtomuovilla täytetty välipohja ja punainen Nike-brändäys sinisessä kielessä ja sisäpohjassa.

Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2021, julkaistiin seuraava live action -hämähäkkimies-elokuva. No Way Home -nimisen elokuvan trailerissa näyttelijä Tom Holland nähtiin Air Jordan 1:n parissa, mikä herätti innostusta lenkkareista. Se näyttää hyvin erilaiselta kuin vuoden 2018 malli, valitsemallamusta nahkaa ylempi, jossa on neutraalinharmaa mokkanahkainen päällyste, retro Nike Air -brändäys kielessä ja Hyper Crimson -korostukset kauluksen ympärillä. Vaikka se ei näkynyt toimintasankarin klassisissa väreissä, se oli silti suosittu julkaisu, joka loi pohjan seuraavalle Jordan 1 Spider-Manille.

Se julkaistiin vuonna 2023 samaan aikaan trilogian toisen animaatioelokuvan kanssa. Kuten edeltäjänsä, Jordan 1 High OG Spider-Man Across the Spider-Verse, jonka lyhyempi lempinimi on Next Chapter tai Spider-Man 2.0, on saanut inspiraationsa elokuvassa käytetystä Jordan 1 High OG Spider-Manista, ja siinä on koko joukko muutoksia, jotka erottavat sen Origin Storysta. Vaikka väriyhdistelmä on sama, yläosassa on käytetty erilaisia ensiluokkaisia materiaaleja, kuten mokkanahkaa, nupukki- ja kiiltonahkaa. Päälliset on jaettu erilaisista grafiikoista koostuviksi palasiksi, kuten sarjakuvatyylisiksi polkkapisteiksi kauluksen kääreessä, mikä kuvastaa elokuvan multiversumin lukuisia ulottuvuuksia. Siinä on myös pimeässä hohtava ulkopohja, joka loistaa kirkkaan valkoisena, kun valot sammutetaan. Kuten edeltäjänsä, siitä julkaistiin painoksia kaikenikäisille, myös pikkulapsille ja lapsille.

Next Chapterin rinnalla julkaistiin myös toinen lenkkari, joskin hyvin rajoitettu määrä. Käytännöllisempi Jordan 1 Utility -malli oli Friends and Family -julkaisu, joka sai nimensä elokuvassa nähdyn salaperäisen Prowler-vastustajan mukaan. Aivan kuten Spider-Man 2.0 heijastaa nimikuvansa ulkoasua, tämä uusi kenkä ottaa Prowlerin värit, ja siinä on pitkälti musta, nahasta ja nailonista valmistettu päällinen, purppuranpunaiset kohdat kärjessä, kauluksessa ja ulkopohjassa sekä neonpinkit korostukset sivuseiniin ja kantapäähän kiinnitetyissä lisätaskuissa. Niitä julkaistiin vain 100 kappaletta, joista suurin osa meni elokuvassa mukana olleille henkilöille ja Jordan Brandin työntekijöille, joten kyseessä on hyvin harvinainen lenkkari.

Hämähäkkimies-animaatiotrilogian kolmas osa on yhä tekeillä, joten näiden ainutlaatuisten Jordan 1:ien fanit voivat olla varmoja siitä, että ainakin yksi uusi malli perustuu verkkoja heiluttelevaan supersankariin. Tähän mennessä julkaistujen Jordan 1 Spider-Man -kenkien takana olevien uskomattoman luovien mielten ansiosta kokoelma on jo nyt erittäin haluttu, ja monet ihmiset odottavat epäilemättä innokkaasti seuraavia Spider-Man-kenkiä, kun tämä suotuisa kumppanuus jatkuu.

Arvostele Jordan 1 x Spider-Man
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä