SPORTSHOWROOM
  adidas Superstar

  Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (adidas)

  • Linja

  • Kokoelma (Superstar)

  • Esikuvallinen

  • Yhteistyö

  • Koko

  • Väri

  • Materiaali

  • Painos

  • Urheilu

  adidas Superstar

  adidas Superstar

  1.093 kengät

  Kestävyys teki tästä kengästä koripallotähden; sen tyyli teki siitä tähden kaikkialla muualla.

  Superstar

  Adidas tiesi, että menestyäkseen paremmin Yhdysvaltain markkinoilla sen olisi tehtävä jotain innovatiivista. Heidän yhdysvaltalainen neuvonantajansa Chris Severn näki, miten löysät, kankaiset koripallokengät olivat riski pelaajien terveydelle, ja hän uskoi, että tässä he voisivat ravistella asioita. Kun adidas Superstar tuli markkinoille, se mullisti koripallokenkäsuunnittelun täysin, ja tämän kenkäkulttuurin mullistavan muutoksen vaikutukset tuntuivat vielä vuosien kuluttua.

  Superstar oli uusi ja paranneltu seuraaja Supergripille, joka julkaistiin joskus 60-luvun puolivälissä. Tässä mallissa otettiin käyttöön keskeisiä tekniikoita koko 60- ja 70-luvun ajan, kuten sitkeä nahkapäällinen ja vulkanoitu kumipohja, jonka kalanruotoinen pito takaa pitävyyden kentällä. Superstar jatkoi siitä, mihin Supergrip jäi, lisäämällä siihen tiiviin kumisen kärjen, joka levittäytyi simpukan muotoon ja suojasi pelaajan varpaita loukkaantumiselta, kun hän seisoi sen päällä. Niissä oli myös tuotemerkin erottamaton kolmiraitainen logo, joka oli ommeltu valkoisella värillä keski- ja sivupuolelle, ja niissä oli ainutlaatuiset Superstar-perforointikaistaleet.

  Verrattuna tuon ajan kangaslenkkareihin adidas Superstar oli teknisesti parempi kenkä. Se oli valmistettu sitkeästä nahasta, painoi 30 prosenttia vähemmän, oli vakaampi ja siinä oli suojakylkiluut, jotka erottivat sen ainutlaatuiseksi lenkkariksi. Severn tiesi, että jos pelaajat saataisiin suostuteltua harjoittelemaan Superstarilla, he vaihtaisivat. Niinpä hän matkusti vuonna 1969 NBA-joukkueiden harjoituspaikoille, jotta hän voisi henkilökohtaisesti antaa ne pelaajien käsiin.

  Pelkällä tahdonvoimalla ja jäätävällä vauhdilla taktiikka toimi.

  Pikku hiljaa ne alkoivat ilmestyä NBA:n piiriin, ja niiden suosio kasvoi valtavasti, kun adidas sai huipputähti Kareem Abdul Jabbarin ensimmäiseksi sopimusurheilijakseen. Pelaajat ylistivät kenkiä siitä, miten nahkainen päällinen ja kuorellinen kärjys yhdistettynä muodostivat joustavan lenkkarin, jossa oli mukava pelata. Vuoteen 1973 mennessä kolme neljäsosaa Yhdysvaltain koripalloammattilaisista käytti Superstaria. Hitaasta alusta NBA-koripallon lähes täydelliseen hallintaan. Superstar oli sensaatio.

  Kahdeksankymmentäluvulla Superstarin suorituskyky kentällä alkoi kuitenkin heikentyä uudempien, innovatiivisemman teknologian mallien myötä. Tämä ei kuitenkaan ollut adidas Superstarin loppu; sen perinnön siemenet oli jo kylvetty. Koripallon ja hiphopin läheisen suhteen ansiosta fanit käyttivät kenkää vielä pitkään sen jälkeen, kun se oli jo poistunut kentiltä, ja nostivat sen tavoiteltavaksi lifestyle-siluetiksi.

  Run-DMC esiintyi lavalla säännöllisesti adidas Superstarissa ilman nauhoja ja kieli ulkonevana, ja käytti sitä lopulta kannanottona silloisesta kulttuurista. Vuonna 1986 he julkaisivat kappaleen nimeltä "my adidas" uhmatakseen hiphop-kulttuurin kannattajien saamia heikosti verhottuja ennakkoluuloja, kun he käyttivät Adidasia. Tämä loi voimakkaan hetken, kun 40 000 fania nosti Superstarsinsa korkealle Run-DMC:n konsertin aikana yhtyeen sanoman mukaisesti. Kun "my adidas" julkaistiin, Run-DMC teki sopimuksen Adidaksen kanssa, ja siitä tuli historian ensimmäinen lenkkarisopimuksen tehnyt hiphop-ryhmä, joka tasoitti tietä tuleville adidas-yhteistyökumppaneille, kuten Pharrellille, Ye:lle ja Beyoncélle. Run-DMC:n maailmanlaajuisen vaikutuksen ansiosta adidas Originals Superstarista tuli yksi historian tunnetuimmista silueteista.

  Samasta syystä kuin suurin osa NBA-pelaajista käytti sitä 70-luvulla, myös skeittaajat pitivät lenkkarista, sillä se kesti useamman kuin muutaman kaatumisen aiheuttamat vauriot. Hiphop- ja skeittikulttuuri sekoittuivat toisiinsa ja loivat 2000-luvun alun nousevan streetwear-liikkeen. adidas Superstar sulautui uuteen skeneen ja sai jälleen kerran uuden lenkkarifanijoukon rakkauden, ja tyylistä tuli lopulta katuvaatemuodin esteettinen tukipilari.

  Superstarin tyylin voima - kolme raitaa, uurrettu varvassuoja, kantapään kaistale - on vuosien varrella valloittanut mielikuvituksen monien eri urheilulajien, tuotemerkkien ja ihmisten keskuudessa. Tämä on johtanut siihen, että siitä on tullut yksi Adidaksen menestyneimmistä, eniten yhteistyötä tehneistä ja tunnistettavimmista silueteista. Kova nahkainen päällinen ja suojaava kumikuorinen kärjyssisäpääty toi sen 70-luvulla useimpien NBA-pelaajien jalkoihin, ja sen ikoninen estetiikka on pitänyt sen lähes kaikkien muidenkin jaloissa sen jälkeen. Superstarin legenda elää edelleen.

  Arvostele Adidas Superstar
  (0)

  SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

  Continue

  Valitse maasi

  Euroopassa

  Amerikka

  Aasian ja Tyynenmeren alue

  Afrikka

  Lähi-itä