SPORTSHOWROOM

  Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (1)

  • Tyyli

  • Yhteistyö

  • Versio (UNC)

  • Koko

  • Väri

  • Painos

  • Urheilu

  Air Jordan 1 UNC

  Ennen kuin Michael Jordan liittyi NBA:han, hän pelasi yliopistokoripalloa Pohjois-Carolinan yliopiston Tar Heelsissä. Kun hän aloitti ammattilaisuransa Chicago Bullsissa, hänen uusi allekirjoituskenkänsä, Air Jordan 1, oli saamassa suosiota korkealaatuisena koripallokenkänä. Tämä johti useiden värivaihtoehtojen julkaisuun, joista yksi oli Carolina Blue - tyylikäs versio alkuperäisestä North Carolinan urheilujoukkueen valkoisen ja vaaleansinisen sävyissä. Tämä kunnianosoitus Jordanin yliopistolle tuli tunnetuksi nimellä Jordan 1 UNC. Vuonna 1985 tapahtuneen ensijulkaisun jälkeisinä vuosikymmeninä siitä on kasvanut yksi Jordan 1: n rakastetuimmista värivaihtoehdoista, ja sitä toistetaan usein nykyajan lenkkareissa.

  Yksi varhaisimmista Air Jordan 1 UNC -julkaisuista, jotka seurasivat alkuperäistä, oli vuoden 2003 UNC Patent. Sen sijaan, että se olisi uskollinen kopio, tässä uudistuksessa on kiiltonahkainen päällinen, jonka kauluksessa on kromattu Wings-logo. Sen University Blue -päällysteet jäljittelevät kuitenkin vuoden 1985 version ulkoasua. Kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 2013, UNC sai ensimmäisen Mid-julkaisunsa, joka näyttää suurimmalta osin samalta kuin High, paitsi että siinä käytetään Jumpman-brändäystä Nike Air -tekstin sijasta kielen etiketissä. Seuraavana vuonna se sai KO-käsittelyn, kun julkaistiin Air Jordan 1 Retro AJKO UNC - kankaalla päällystetty painos, jossa ei ole kantapään laskuria ja mukautetut AJKO-siivet sivukauluksessa. UNC:n fanien oli odotettava enää yksi vuosi uskollista retroa. Se saapui vuonna 2015 Jordan 1 Retro UNC:llä, jonka Dark Powder Blue -päällysteet pysyvät uskollisina Carolinan sinisen klassiselle ulkonäölle.

  Seuraavaksi tuli yhteistyö yhden sukupolven arvostetuimman suunnittelijan, legendaarisen Virgil Ablohin kanssa. Vuonna 2018 julkaistu Off-White™ x Air Jordan 1 UNC toi markkinoille dekonstruoidun version lenkkarista, jossa on ainutlaatuisia yksityiskohtia, kuten kelluva swoosh ja oranssit korostukset kielen brändäyksessä. Vuotta myöhemmin, vuonna 2019, Nike SB ja ammattilaisluistelija Eric Koston suunnittelivat Jordan 1 UNC:n uudelleen. Tämä Low-versio värimallista sai inspiraationsa siluetista, jonka Koston oli halunnut, mutta jota hän ei koskaan saanut lapsena, ja siinä on klassiset UNC-värit.

  Näiden yhteistyömallien menestyksen jälkeen Jordan 1 UNC:tä julkaistiin lukuisia eri Jordan 1 UNC -malleja. Pelkästään vuonna 2019 oli naisten UNC Patent, jonka kiiltävässä nahkapäällysteessä on Blue Chillin ja valkoisen lisäksi tummempia sinisiä sävyjä, sekä Obsidian UNC, jossa on syvänsinisiä swooseja ja University Blue -kantapään päällysteet. vuonna 2019 tuli myös kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Michael Jordan otettiin koripallon Hall of Fameen, ja tilaisuuden kunniaksi julkaistiin toinen UNC-lenkkari. Fearless UNC Chicago-nimellä tunnettu kiiltonahkainen päällinen on jaettu kahteen osaan, joista takaosa käyttää UNC-sävyjä ja etuosa Chicagon sävyjä.

  Tämä trendi jatkui koko seuraavan vuosikymmenen alun ajan, ensin vuoden 2020 UNC to Chicago. Tämä tyylikäs kenkä, joka julkaistiin sekä High- että Low-mallina, tehtiin kunnioittamaan Jordanin historiaa matkalla yliopistokoripallosta ammattilaisliigaan, ja siksi siinä on UNC:n sininen takaosa ja Chicago Bullsin värit edessä. vuonna 2020 lanseerattiin myös ensimmäinen UNC PE -malli, joka on North Carolina Tar Heelsin yksinoikeus. Sen päällysteet toivat uusia kuvioita värimuotoon, ja sen vaalean- ja tummansinisiin paneeleihin oli kohokuvioitu matelijannahkakuvioita. Näiden julkaisujen rinnalla julkaistiin kaksi naisten UNC-versiota, joista toinen oli Jordan 1 Mid UNC White and Carolina Blue, jonka päällinen oli pääosin valkoinen ja jossa oli Carolina Blue -korosteita, ja toinen Low UNC -versio, jossa oli University Blue -päällysteet.

  2020-luvun alku oli myös hyvää aikaa matalille UNC-silueteille, sillä vuonna 2021 julkaistiin Air Jordan 1 Low UNC. Vaikka sen valkoinen ylempi ja University Blue -päällysteet luovat uudelleen alkuperäisen ulkoasun, mustan väriset vihjeet swooshesissa ja Air Jordan Wingsissä sekä Jumpman kielen päällä antavat mallille oman identiteetin. Lasten AJ1 Low Alt UNC ilmestyi myös samana vuonna, ennen kuin 2022 toimitti kaksi Lowsia. Ensinnäkin oli Jordan 1 Low OG UNC, jossa on myös mustat swooshes ja Jordan Wings kantapäässä vastapainona sen valkoisille ja Dark Powder Blue -osille. Toiseksi UNC-värejä oli Jordan 1 Low Golfissa, jonka klassista kaksivärirakennetta tukee suosittuun urheilulajiin mukautettu ulkopohja. Yhdessä näiden kanssa julkaistiin myös toinen naisten Mid, jonka päällysteet on täytetty vielä vaaleammalla sinisellä sävyllä, mikä antaa sille huomattavan siroa ilmettä.

  Vuonna 2023 luotiin toinen UNC PE -lenkkari, jonka päällinen on ylellistä mokkanahkaa, sisävuori on samettista satiinipeittoa, sisäpohjassa on teksturoituja tummansinisiä swooseja ja pohjassa on Pohjois-Carolinan yliopiston logo. Samalla UNC liittyi jatkuvasti kasvavaan värimuotojen luetteloon, jotta vuoden 1985 Black Toen dynaaminen värisävy voidaan luoda uudelleen. Kun Jordan 1 High UNC Toe julkaistiin, se toi kenkiin uuden värisävyn, jossa etujalkapään päällysteet ja swooshes-merkinnät ovat mustat, keskijalkapään valkoinen ja kantapään päällysteet ja varvaslaatikko ovat siniset. Heinäkuussa 2023, samoihin aikoihin kuin high-top-painos julkaistiin, julkaistiin myös versiot sekä lapsille että pikkulapsille, ja Crib oli saatavilla nuorimmille ikäryhmille, joten se oli kaikkien saatavilla.

  Vaikka Jordanin vuosikymmeniä kestäneestä koripallourasta muodostuikin vain pieni osa, hän ei ole koskaan unohtanut aikaansa North Carolinan kanssa. Jordan Brand ei myöskään ole unohtanut sitä. Molemmat kunnioittavat edelleen instituutiota jännittävillä uusilla julkaisuilla, jotka kunnioittavat suuren pelaajan juuria. Jordan 1 UNC:n tyylikkäät sinivalkoiset sävyt pysyvät siis todennäköisesti lenkkarikulttuurin ytimessä tulevien sukupolvien ajan.

  Arvostele Jordan 1 UNC
  (0)

  SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

  Continue

  Valitse maasi

  Euroopassa

  Amerikka

  Aasian ja Tyynenmeren alue

  Afrikka

  Lähi-itä