SPORTSHOWROOM

  Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (1)

  • Tyyli

  • Versio (Black Toe)

  Air Jordan 1 Black Toe

  Vuonna 1985, legendaarisen Air Jordan 1:n debyyttivuonna, julkaistiin 13 värivaihtoehtoa, joista monista tuli ikonisia malleja. Yksi näistä oli Jordan 1 Black Toe, jonka sävyt sopivat yhteen sen joukkueen valkoisen, mustan ja punaisen kanssa, johon Michael Jordan oli liittynyt nuorena tulokkaana vuonna 1984 - Chicago Bulls. Kuten nimikin kertoo, kengän kärki oli musta - ei siis kengän keskimmäinen kärkiosa, vaan pikemminkin kengän etujalkaterän lokasuoja. Tämä toi sille ainutlaatuisen esteettisen ilmeen, joka erosi Bredin mustasta lokasuojasta ja punaisesta varvaslaatikosta ja Chicagon punaisesta lokasuojasta ja valkoisesta varvaslaatikosta. Valkoinen keskijalkaterä, mustat swoosit ja punaiset kantapään päällysteet antoivat sille ulkonäön jossain näiden kahden välissä. Black Toe ei suinkaan täyttänyt vain tätä sävykuilua, vaan se oli uskomattoman suosittu värimuunnos omana itsenään. Se johti jopa kokonaan uuden aikakauden malleihin, jotka perustuivat sille ominaiseen värisävyyn.

  Bred- ja Chicago-värimuotojen ohella Air Jordan 1 Black Toe oli yksi alkuperäisistä lenkkareista, joita Jordan käytti rakentaessaan nimeä itselleen NBA-koripallokentillä 80-luvun puolivälissä. Itse asiassa se tehtiin nimenomaan kotipeleissä käytettäväksi. Se on myös kenkä, jota hän käytti vuoden 1985 kuuluisassa Jumpman-valokuvassa, jossa syntyi ikonisen logon siluetti, joka koristaa useimpia Jordanin lenkkareita tähän päivään asti. Sen tasapainoinen sekoitus Bullsin värejä antoi sille tyylikkään ilmeen, ja siitä tuli nopeasti suosittu AJ1-värimuotojen kasvavan määrän joukossa.

  Vuosien saatossa Air Jordan -malleja julkaistiin yhä enemmän, mutta uusi versio Black Toe -mallista nähtiin vasta vuosikymmeniä myöhemmin, vuonna 2007. Se muodosti toisen puoliskon "Old Love New Love" Beginning Moments Pack -pakkauksesta - kaksikko Air Jordaneita, jotka kunnioittivat yhtä Michaelin pitkäaikaisista intohimoista ja yhtä hänen uudemmista kiinnostuksen kohteistaan. Jälkimmäinen perustuu hänen kilpaurheilujoukkueeseensa, mutta ensimmäinen on päivitetty Black Toe, jossa on keskellä leikattu kaulus ja Jumpman-brändäys alkuperäisen Nike Air -tekstin sijasta.

  High Black Toen ensimmäinen tarkka retro julkaistiin vasta muutamaa vuotta myöhemmin, jolloin Air Jordan KO Black Toe oli jo julkaistu. Vuonna 2012 saapunut Jordan 1 AJKO on valmistettu pehmeästä kankaasta, jossa ei ole sanottavaa kantapään laskuria, jolloin koko neljäsosa ja kantapään alue jäävät yhdeksi palaksi valkoista materiaalia. Muuten se on lähellä vuoden 1985 Black Toen ulkoasua, mutta siihen on lisätty AJKO-siivet ja Jumpman-brändi. Kun Air Jordan 1 Retro Black Toe ilmestyi vuonna 2013, se antoi lenkkari-faneille klassisen version värimuunnoksesta, jossa on sama voimakas musta sävy kirkkaan valkoisen kärjen ympärillä, runsas punaiset kantapään päällysteet ja musta Nike Air -brändäys valkoisella kielellä.

  Seuraava retro vaati lyhyemmän odotuksen, ja se julkaistiin vuonna 2016. Se pysyi uskollisena vuoden 1985 Black Toe -mallille, ja siinä oli hieman leveämpi muoto ja suurempi fontti pohjassa. Tämä uskollinen uusintaversio loi pohjan koko Black Toe -mallistolle. Yksi ainutlaatuisimmista ja dynaamisimmista oli Union LA high-top -yhteistyö. Vuonna 2018 julkaistu malli on valmistettu paksusta nahasta, ja siinä on samat mustan, valkoisen ja punaisen värit sekä harmaa kaulus ja Jordan-siivet sekä keltainen UN/LA-tunnus sivukauluksessa.

  vuosi 2019 toi vielä lisää Jordan 1 Black Toes -malleja, joista monet tehtiin low-top-tyylillä, mikä toi sarjaan uuden ulottuvuuden. Jordan 1 Low Black Toe oli yksi näistä. Vaikka sen ulkopinnan alkuperäisen kanssa jaetuissa osissa on klassinen ulkoasu, matalan kauluksen ansiosta Jordanin siivet näkyvät kantapäässä, jossa ne on kirjailtu punaisella, ja kielessä on Jumpman. Seuraavaksi vuorossa oli Jordan 1 Low Slip - naisten malli, joka on tehty helppoon pukemiseen ja riisumiseen. Sen puuttuvat nauhat ja tyylikkäät valkoiset swooshit antavat sille vaihtoehtoisen ulkonäön, samoin kuin kielen alta kulkeva musta materiaalinauha, jossa on Jumpman- ja Nike Air -brändäys. Samana vuonna julkaistiin myös toinen naisten malli, joka tunnetaan nimellä Satin Black Toe, ja siinä on samettista satiinia punaisissa kantapään päällysteissä ja metallinen Wings-logo. Jordan 1 Low Alt lisättiin lasten painoksena, ja sen pehmeämmät materiaalit ja tarranauha olivat vain kaksi sen lapsiystävällisistä mukautuksista. Sitten oli FlyEase Bred Black Toe, jossa on oma ainutlaatuinen sävyasetus sekä vetoketju ja pari tarranauhaa, jotka tarjoavat paljon helpommin lähestyttävän lenkkarin niille, jotka eivät pysty mukavasti pukemaan perinteisiä kenkiä.

  Vuonna 2020 tämä värimalli sai toisen mid-top-uudistuksen Jordan 1 Mid Chicago Black Toen muodossa. Tämä on yhdistelmä Black Toe -mallista ja toisesta vuoden 1985 klassikosta, Chicagosta. Sinänsä kolmen tutun värin paikkaa on vaihdettu, jotta saataisiin luotua jotain näiden kahden väliin jäävää. Siinä on esimerkiksi musta toe box ja swooshes sekä punaiset overlays ja valkoinen läpi keskijalan. Myöhemmin vuonna julkaistiin Mid SE, joka tunnetaan nimellä Red Black Toe. Se leikittelee väreillä vieläkin enemmän, sillä etujalkaterän päällysteet ja swoosit ovat mustat, kantapään laskuri ja Air Jordan Wings ovat punaiset ja varvaslaatikko, keskijalkaterä ja kauluskääre ovat valkoiset. Tämän viimeisen nahkapalan takana on kerros harmaata mokkanahkaa, joka antaa sille premium-viimeistelyn.

  Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2022, naisten low-top-malli ilmestyi ennen vuoden 2023 miesten mallia. Mallia kutsutaan nimellä AJ1 Low Reverse Black Toe, ja kuten nimikin kertoo, se kääntää alkuperäisen mallin värimuodostelman: etujalkaterässä on punaiset päällysteet ja kantapään ympärillä mustat päällysteet. Jälkimmäinen malli on puolestaan Air Jordan 1 Low OG Black Toe. Sen värijärjestys on hyvin lähellä vuoden 1985 siluettia, mutta sen matala kaulus tarkoittaa, että sen Wings-logo on siirretty kantapäähän. Tämän jälkeen Jordan Brand palasi mid-top-ilmeeseen Gym Red Black Toe-mallissa. Se säilyttää myös mustat päällysteet valkoisen toe boxin ympärillä, mutta siinä on valkoinen kantapää, punainen kaulus, jonka ympärille on kääritty musta päällyste, sekä punainen Wings-logo ja nauhat.

  Jordan 1 Black Toe on yksi ensimmäisistä AJ1-värivaihtoehdoista, ja se on ollut käytössä jo vuosikymmeniä. Sen sijaan, että se olisi kadonnut vuosien saatossa, se on vakiinnuttanut asemansa ajattomana ja rakastettuna mallina, joka löytyy kaikkialta maailmasta. Sen kuuluisa värimaailma on koristanut niin monien Jordan 1 -mallien ulkopintaa, että se on nykyään yksi yleisimmistä kaikista värivaihtoehdoista, ja se nähdään epäilemättä monien lenkkifanien jaloissa tulevina vuosina.

  Arvostele Jordan 1 Black Toe
  (0)

  SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

  Continue

  Valitse maasi

  Euroopassa

  Amerikka

  Aasian ja Tyynenmeren alue

  Afrikka

  Lähi-itä