SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (New Balance)

  • Kokoelma (550)

  • Yhteistyö (Aimé Leon Dore)

550 x Aimé Leon Dore

New Balance 550 on vanhempi kenkä kuin moni voisi olettaa. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1989 sen jälkeen, kun Steven Smithiä oli pyydetty suunnittelemaan koripallokouluttaja collegepelaajille brändin 740-mallin pohjalta. High-top 650:n rinnalle hän loi low-topin, joka tunnetaan nimellä P550 Oxford, ja antoi sille runsaasti suorituskykyominaisuuksia, kuten dynaamiset kulutuspintamuodostelmat, jotka sisälsivät nivelkehän ja autosuunnittelusta inspiroituneen etujalkaterän erityisen heilahduspalkin, jotka molemmat tekivät kengästä erittäin ohjattavan. Tästä huolimatta 550 ei koskaan saavuttanut lupaamaansa menestystä, kunnes kolme vuosikymmentä myöhemmin muoti- ja lifestyle-brändi Aimé Leon Doren perustaja Teddy Santis törmäsi kengän kuvaan selaillessaan vanhaa japanilaista lenkkarilehteä. Hän oli jo tuonut merkkinsä New Yorkin katukulttuurin tunnelman useisiin New Balance -projekteihin, ja alkuperäisen mallin retroilmeen innoittamana Santis lähestyi yhteistyökumppaneitaan ideoimalla, miten se voitaisiin elvyttää. He olivat iloisia nähdessään 550:n saavan vihdoin ansaitsemansa huomion, mutta nyt oli vuosi 2020, ja kenkä oli jäänyt unholaan. Ryhmä ei lannistunut, vaan etsi parin tunnetulta lenkkareiden harrastajalta Khalli Vegasilta ja etsi New Balancen arkistoista Smithin alkuperäisiä piirustuksia 1980-luvun mallista. Niiden pohjalta he ryhtyivät rakentamaan kenkää uudelleen pohjasta ylöspäin. Tuloksena oli New Balance 550 x Aimé Leon Dore - uusi versio siluetista, joka ilmentää alkuperäisen mallin vintage-tyyliä ja herättää lenkkimaailman mielikuvituksen ennennäkemättömällä tavalla.

Vuoden 2020 alkuerässä julkaistiin neljä Aimé Leon Dore x New Balance 550 -värivaihtoehtoa, joista jokainen on 80-luvun klassisen koripallotreenarin näköinen. Runsaasti kerroksittain paneelit valkoista nahkaa muodostavat ylemmän ja rei'itykset merkitsevät kylkiä lisäävät hengittävyyttä, kun taas kaksoismerkkinen kielilappu, esikeltainen välipohja ja yksinkertainen värisävy vahvistavat mallin retrotunnelmaa. Näiden neutraalien värisävyjen lisäksi kolmessa vuoden 2020 julkaisussa on yksi sävy suurimmassa osassa ulkopohjaa sekä osissa yläosaa, kuten kantapään merkinnässä ja "N"-logossa kummassakin kyljessä, joiden halkeillut nahkamateriaalit saavat lenkkarin näyttämään vielä enemmän vintage-mallilta. Nämä kaksiväriset lenkkarit ovat vihreä, joka tunnetaan usein nimellä Evergreen, Silver, jonka vaaleampi sävy antaa sille tiettyä eleganssia, ja Navy, jossa on tummansinisiä korostuksia. Malliston viimeistelee Red-väritys, jossa yhdistyvät mustan ja punaisen kontrastisävyt ulkopohjassa, kantapäässä, kauluksessa ja tuotemerkissä, mikä luo vahvan ilmeen.

Vuoteen 2021 mennessä New Balance 550:n ensimmäinen erä oli myyty loppuun, mikä osoittaa Santisin suunnittelun haluttavuuden. Nyt New Balancen virallisena luovana johtajana hän loi vielä kaksi ALD 550:tä: Natural Green ja Red Navy. Molemmat säilyttävät vintage-estetiikan, mutta niiden tuuletusaukot on siirretty varvaslaatikkoon ja uudet väriyhdistelmät on otettu käyttöön ulkosäärissä. vuonna 2022 julkaistiin useita muita painoksia, joissa kaikissa rei'itykset palautettiin sivuseiniin. Kolmessa viidestä värimuunnoksesta on tyylikäs kaksivärinen värisävy, kuten vuoden 2020 kengissä - Purple on syvä mauve, Olive miellyttävä khakin sävy ja Brown vaalea mokka - kun taas kahdessa muussa kengässä käytetään mokkanahkaa tuomaan tekstuurivaihtelua mallistoon. Yksi näistä on siro White Leather -värimalli, jonka lähes yksiväristä rakennetta täydentävät harmaat aksentit, mokkanahka kantapäässä ja sivupuolen logoissa. Toinen tunnetaan yksinkertaisesti nimellä Grey, koska sen päällinen on päällystetty muhkealla harmaalla mokkanahalla.

New Balance 550 x Aimé Leon Doren jatkuvan menestyksen jälkeen tuotemerkit työstivät lisää uusia iteraatioita vuodelle 2023, mukaan lukien pikkulasten ja lasten versiot kaikista neljästä 2020-värivaihtoehdosta. Näiden rinnalla oli kaksi versiota, joissa oli pehmeät, räsyiset mokkanahkapäällysteet, jotka peittävät kermaisen kankaan pohjakerroksen. Brown Suede tai True Brown, kuten jotkut sen tuntevat, on väriltään rikkaan ruskeanruskea päällisissä, kielen brändäyksessä ja sivuseinän logoissa, kun taas Taupe Suede on vaalean beigen sävyinen, jonka ansiosta se on saanut toisen lempinimen: Warm Sand. Myöhemmin vuoden aikana mallistoon lisättiin kaksi muuta mallia, jotka molemmat ovat saaneet inspiraationsa Aimé Leon Doren New Yorkissa sijaitsevasta Masaryk Community Gym -liikuntasalista, joka perustettiin vuonna 2022 edistämään ja vaalimaan koripallolahjakkuuksia kaupungin Lower East Sidesta ja rakentamaan vahvaa yhteisöllisyyttä paikallisella alueella. Näillä 550:llä Santis loi erilaisen vintage-ilmeen keltaisella sävytetyillä nahkapäällysteillä ja verkkoverkolla kielessä, "N"-logoissa ja kauluksessa. Lisäksi niissä on rei'ityksiä sekä kyljissä että etujalkaterässä, mikä tekee niistä kauttaaltaan hyvin tuulettuvat. Ne on myös koristeltu retrosävyillä, Classic Pine -värissä on rehevä vihreä sävy ja Victory Blue -värissä meripihkan ja indigonsinisen sekoitus.

Kun Steven Smith suunnitteli ensimmäisen kerran New Balance 550:n, hän pani liikkeelle epätodennäköisen tapahtumasarjan, joka vei kengän uskomattomalle matkalle ja lopulta siitä tuli ikoni, joka se on tänään. Yli kolmekymmentä vuotta kestäneen vanhentumisen jälkeen se vihdoin osoitti pätevyytensä tyylikkäänä lifestyle-lenkkarina Teddy Santisin ja New Balance -brändin vision ja kovan työn ansiosta. Jokainen New Balance 550 x Aimé Leon Dore määritellään sen pakottavan vintage-estetiikan mukaan, mutta kokoelma on sittemmin inspiroinut lukuisia tavallisia 550-värivaihtoehtoja, joissa on nykyaikaisempi ilme, varmistaen, että tämän 80-luvun koripallokouluttajan perintö elää vielä vuosia.

Arvostele New Balance 550 x Aimé Leon Dore
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä