SPORTSHOWROOM

Nike

Air Force 1 Low x Billie Eilish

Mieleenpainuva lenkkari, jonka ulkoasu vastaa sen arvoituksellista suunnittelijaa.

Air Force 1 Low x Billie Eilish
© Nike

Aito lenkkari-fani

Vuosien varrella Billie Eilish on luonut itselleen maineen varsinaisena lenkkareiden tuntijana, joka esiintyy keikoillaan huippumuotimerkkien harvinaisissa kengissä. Esimerkiksi huhtikuussa 2022 hän teki ikimuistoisen esityksen, kun hän esiintyi Coachella-festivaalin pääesiintyjänä PSNY x Nike Air Force 1 -parissa, mikä ei jäänyt lenkkareiden harrastajilta huomaamatta. Samoihin aikoihin hän toi markkinoille oman Air Force 1 High -mallinsa jatkoksi edellisen vuoden kahdelle Air Jordan -mallilleen. Vain kuukautta myöhemmin fanit saivat ensi kertaa nähdä toisen Air Force 1 x Billie Eilish -yhteistyön. Jälleen kerran se toi tähtimuusikon kapinahengen yhteen Niken tunnetuimmista silueteista - Air Force 1 Low-malliin.

© Nike

Varhainen mutta perusteellinen katsaus

Toukokuun 19. päivä vuonna 2022 ilmestyi ensimmäisen kerran nettiin viiden kuvan sarja vastavalmistuneesta kengästä. Sen sijaan, että kiusoiteltaisiin vain muutamaa piirrettä suunnittelusta, nämä kuvat esittelivät sen useista eri kuvakulmista ja antoivat selkeän kuvan monista sen määrittelevistä piirteistä. Kengässä oli yksivärinen Mushroom-päällinen, aivan kuten eräässä hänen High-malleistaan, ja päällinen yhdisti pehmeän nailonkerroksen satunnaisesti muotoiltujen nahkapalojen tilkkutäkkiin. Lähikuvassa oli myös nauhan nauhoitusjälki, johon oli kohokuvattu Billien kuuluisa Blohsh-logo, sekä kuvia klassisesta kielilaastarista ja kantapääpaneelista sekä vaahtomuovipohjallisesta kaksoismerkkipohjallisesta. Huhuttiin myös, että pohjallisen alla olevaan jalkapohjaan oli painettu salainen kappaleen sanoitus. Tämä osoittautui myöhemmin todeksi, sillä sanat "It's hard to stop once it starts" voitiin löytää poistamalla se. Sama sanoitus oli myös kengän mukana tulleissa räätälöidyissä laatikoissa, samoin kuin edellä mainittu logo.

© Nike

Billie on palannut

Kun nämä aiemmat kuvat tulivat saataville, niitä jaettiin laajalti, mikä johti hypeen, jonka seurauksena lenkkifanit ja nuoren laulajan innokkaat seuraajat spekuloivat, milloin he voisivat saada parin käsiinsä. Jotkut ehdottivat, että julkaisu voisi tapahtua jo saman vuoden syyskuussa, mutta he joutuivat odottamaan pidempään vain nähdäkseen seuraavan ilmoituksen. Se tuli lopulta 30. marraskuuta 2022, kun sekä Nike että Billie julkaisivat samanlaisia viestejä Instagram-sivuillaan. Niken sivulla oli yksinkertainen video, jossa oli montaasi Billiestä, jossa oli lähikuvia hänestä sekä Mushroom- ja Sequoia-värivaihtoehdoista, jotka oli tarkoitus julkaista. Yläpuolella soi tuiki minimalistinen musiikki, ja rakeinen tekstuuri peitti elokuvan, mikä loi unenomaisen, nostalgisen tunnelman. Lopussa ruudulle ilmestyi Billie Eilishin tunnusomainen teksti, jota seurasi Niken swoosh. Kommentti alkoi sanoilla "Billie is back", mikä merkitsi, että tämä ei ollut hänen ensimmäinen Nike-yhteistyönsä, ja jatkoi sitten sanoilla "And a follow up Air Force 1 collaboration is just the beginning", mikä osoitti, että se ei olisi myöskään hänen viimeinen. Se kuvasi myös kengän "patchwork mosaiikki ylempi, joka sekoittaa täydellisesti @billieilish innovatiivinen tyyli ja talteen materiaalia hänen edellinen AF1 julkaisu", tuo "tuoreen ilmeen klassinen kenkä". Tärkeää on, että ne, jotka odottivat yksityiskohtia siitä, milloin se lanseerattaisiin, saivat päivämäärän - 14. joulukuuta SNKRS-sovelluksessa. Samaan aikaan Billien postauksessa oli yksi kuva ja kaksi lyhyttä videota samasta kuvauksesta. Niissä näkyi vain Mushroom-väritys, ja hänen kommenttinsa keskittyi vahvasti lenkkarin kestävään puoleen - "Rakastin sitä, että pystyimme käyttämään AF1 high -laukaisuni ylijäämämateriaalia tämän kengän luomiseen ja olen niin tyytyväinen siihen, miten siitä tuli".

© Nike
© Nike

Paremman maailman luominen

Nämä kaksi viestiä sidottiin yhteen virallisemmin Niken uutishuoneen sivun kautta, jossa korostettiin jälleen kerran "taiteilijan aiemmasta yhteistyöhön perustuvasta AF1 High -mallistosta ylijääneen materiaalijätteen käyttöä" heijastuksena "Niken ja Eilishin yhteisestä sitoutumisesta toimintaan paremman maailman luomiseksi". Siinä mainittiin myös, että kenkä oli osa Niken " Air Force 1:n 40-vuotisjuhlallisuuksia", jotka heijastavat sitä, "miten siluetista on tullut useiden sukupolvien luovuuden kankaalle." Se sisälsi suoran lainauksen Eilishiltä, jossa hän selitti haluavansa kengän "kertovan tarinan" siitä, miten tärkeää on kierrättää ja huolehtia planeetasta. Sivun alareunasta löytyi Instagram-postausten video ja kuvat rivin alta, jossa kerrottiin lenkkarin julkaisupäivistä - 13. joulukuuta Billien verkkosivuilla ja 14. joulukuuta maailmanlaajuisesti.

© Nike

Julkaisun lähestyminen

Näiden päivämäärien lähestyessä Nike mainosti kenkää Instagram-sivullaan viimeisen kerran julkaisemalla sarjan kuvia edellisestä kuvauksesta sekä toisen lyhyen videon päivää ennen kuin sen oli määrä ilmestyä Billien verkkosivustolla. Kommentissa kiinnitettiin jälleen kerran huomiota suunnittelun ympäristöystävälliseen puoleen ja todettiin, kuinka se "luotiin harkitusti ylijäämämateriaaleista", ja samalla korostettiin Billien osallistumista prosessiin lainaamalla häneltä: "Kun suunnittelin Niken ja jalkinetiimin kanssa, rakastin uusien tekniikoiden oppimista ja tapoja luoda uusia tulkintoja Niken klassikoista tarkoituksellisten kierrätystoimenpiteiden avulla." Billie oli myös mukana suunnittelussa." Palkittu taiteilija jatkoi omalla Instagram-postauksellaan, jossa on viisi kuvaa kuvauksista, alkaen lähikuvasta Mushroom-värimuunnoksesta ja päättyen yhteen Sequoia-versioon. Siihen oli liitetty yksinkertainen kommentti, joka kutsui ihmisiä hänen verkkokauppaansa. Postaus keräsi lähes 3,5 miljoonaa tykkäystä, mikä kertoo yhteistyön mahdollisesta suosiosta.

© Nike

Täysin valkoinen väritys

Air Force 1 Low x Billie Eilish oli itse asiassa niin menestyksekäs, että seuraavana vuonna tuotettiin kolmas väriversio. Sitä kiusoiteltiin verkossa maaliskuun alussa, kun kuvauksissa todettiin, että se olisi samanlainen kuin aiemmat versiot, ja siinä olisi nahkakappaleiden tilkkutäkki tikatun nailonpäällisen päällä, tekstiilikaistale koko kengän ympärillä juuri välipohjan yläpuolella, paljaat ompeleet ristiin rastiin ulkopinnassa, Eilishin Blohsh-logo nauhan dubraeissa ja kaksoisbrändäys sisäpohjassa. Sitten, 13. maaliskuuta 2023, Billie ajoitti Instagram-postauksensa samaan aikaan Niken kanssa jälleen kerran, kun molemmat julkaisivat videon hänestä, jossa hänellä on välähdyksiä uudesta valkoisesta valkoisella värimuunnoksesta jaloissaan. Laulajan postauksessa, joka keräsi tällä kertaa yli 5 miljoonaa tykkäystä, oli myös kuva hänestä seisomassa kuivuneessa lammessa kenkä yllään. Hän piti kommenttinsa lyhyenä ja suloisena ja ilmoitti "@nike AF1 low in white" sekä kaksi julkaisupäivää: 22. maaliskuuta hänen verkkokaupassaan ja 23. maaliskuuta Niken SNKRS-sovelluksessa. Lenkkarimerkki antoi hieman enemmän hypeä mallille, kirjoittaen, että se oli "tulevaisuuden suosikki äärettömillä muotoiluvaihtoehdoilla." Kummallakin päivällä oli myös oma omistettu viesti, kun Billie lisäsi lähikuvan itsestään yllään uusi värimuunnos yhdessä toisen videon kanssa julkaisun merkiksi, ja Nike peilasi tätä samanlaisella kuva- ja videoparilla korostaakseen kengän lanseerausta verkkoalustojensa ja kumppanimyymälöidensä kautta. Kommentti alkoi suoralla kehotuksella toimia - "Tee niistä omasi" - ennen kuin selitettiin, että uusin Low-lenkkari oli "inspiroitunut tyylisi monista puolista, riippumatta siitä, mitä ne ovat", ja tehtiin selväksi, että tämä oli kenkä kaikille.

© Nike

Klassikon kunnioittaminen

Niken verkkosivuston kuvauksessa lenkkarin sanottiin juhlistavan "uutta alkua" ja tasapainoilevan "edistyksellisen ja nykyaikaisen näkökulman ja klassikkojen sydämellisen kunnioituksen välillä." Tämä näkyi sen epäsovinnaisessa päällisessä ja klassisessa AF1-muodossa, ja tämä yhdistelmä toi sille valtavan menestyksen. Kuten koko kaikkien kolmen värivaihtoehdon kehittämisen ja lanseerauksen ajan, brändi halusi korostaa kengän kierrätysnäkökohtia, kuten "vaahtomuovijätettä sukka-alustassa" ja Nike Grindia ulkopohjassa - yhdistelmä aiempien mallien tuotannossa uudelleen käytettyjä materiaaleja, Reuse-A-Shoe-ohjelmasta peräisin olevia uudelleenkäytettyjä kenkiä ja jopa kenkiä, joita ei voitu myydä. Tämä johti kiitoksiin useissa verkossa ilmestyvissä lenkkari-lehdissä, jotka ylistivät sen kestävyyttä ja minimaalista ympäristövaikutusta ja saivat sille entistäkin enemmän faneja ympäri maailmaa.

© Nike

Kasvava yhteistyö

Nike Air Force 1 Low x Billie Eilish-mallistolla lahjakas muusikko osoitti jälleen kerran, että hänellä on taito muotiin ja suunnitteluun. Hänen halunsa lähettää viesti käyttämällä kestäviä menetelmiä sen rakentamisessa oli kiitettävä, ja se teki vaikutuksen sekä hänen seuraajiinsa että brändin faneihin. Hän toi oman yksilöllisen tyylinsä yhteen Niken tunnetuimmista silueteista tinkimättä sen ikonisesta ulkonäöstä, ja tuloksena oli kapinallinen kenkä, jonka ilme oli sekä voimakas että samaistuttava. Billie on nyt tehnyt neljä suosittua mallia vain kahdessa vuodessa - lupaava merkki tämän voimakkaan yhteistyöparin tulevaisuudesta.

Read more

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä