SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Kokoelma (Air Force 1)

  • Tyyli

  • Yhteistyö (Off White™)

Air Force 1 x Off-White™

Muotibrändi Off-White™:n legendaarinen perustaja Virgil Abloh oli alkanut leikkiä kenkäsuunnittelulla jo lapsena, kun hän innostui Niken lenkkareista. Siirry eteenpäin vuoteen 2016, ja suunnittelija seisoi brändin Beavertonissa, Oregonin osavaltiossa sijaitsevassa pääkonttorissa toteuttamassa unelmaansa ryhtymällä ensimmäiseen yhteistyöhön kenkäjätin kanssa. The Ten -nimellä tunnettuun yhteistyöhön kuului, että Abloh muokkasi joitakin Niken ikonisimpia siluetteja päivittääkseen ne omalla taiteellisella näkemyksellään. Tämän halutun kokoelman joukossa oli ensimmäinen Nike Air Force 1 x Off-White™ -lenkkari - alkuperäisen tyylikäs dekonstruktio, jossa on rohkeaa tekstiä kyljissä ja läpikuultavia efektejä, jotka paljastavat valkoiset ja harmaat sävyt alla. Kuten muutkin tämän merkittävän sarjan kengät, AF1 oli uskomattoman suosittu, mikä oli merkki siitä, että nämä kaksi tuotemerkkiä tekivät yhteistyötä useiden tyylikkäiden mallien parissa The Tenin julkaisun jälkeisinä vuosina.

Nike x Off-White™ -yhteistyön fanien ei tarvinnut odottaa pitkään seuraavia Off-White-kenkiä, sillä tammikuussa 2018 nähtiin uusi AF1:n iteraatio, joka luotiin erityisesti New Yorkin Museum of Modern Artia (MoMa) varten. Nike Air Force 1 Low x Off-White™ x MoMa -mallissa on mustaa nahkaa koko yläosassa, Metallic Silver -värisiä swooseja, jotka on yhdistetty ulkosivuun leveillä siksak-ompeleilla, näkyvää vaahtomuovia ja Ablohin suosimalla Helvetica-fontilla kirjoitettua rohkeaa tekstiä lainausmerkkien sisällä. Pian tämän jälkeen ComplexCon-värimuunnos julkaistiin yleisesti, kun sitä oli kiusoiteltu samannimisessä tapahtumassa vuotta aiemmin. Se muistuttaa MoMa-muotoilua, jossa on hopeisia swoosheja Off-Whiten tavaramerkin Off-White-vetoketjujen rinnalla, mutta sen ulkopinta on enimmäkseen valkoinen.

Seuraava Off-White™:n kanssa tehty Air Force 1 Lows tuli vuoden 2018 lopulla, jolloin Niken klassisesta Voltista tuli lenkkarin pääväri. Tämä elinvoimainen neonsävy peittää suurimman osan päällisestä, joka on päällystetty mustilla swooseilla, mokkanahka-aksenteilla ja tavanomaisella allekirjoitustekstillä. Se julkaistiin yhdessä hillitymmän mustan version kanssa, jossa oli kontrastina valkoiset swooshesit sivuilla.

Seuraavana vuonna Virgil Abloh sai kunnian ensimmäisestä yksityisnäyttelystään Museum of Contemporary Artissa (MCA) Chicagossa. Näyttelyn nimi oli Figures of Speech, ja siinä esiteltiin hänen kahden vuosikymmenen työnsä, mukaan lukien hänen lenkkarisuunnitelmansa. Tilaisuuden kunniaksi Abloh valmisti rajoitetun painoksen Off-White™ Nike Air Force 1:stä, MCA University Blue, jossa on taivaansininen päällinen ja hopeanvärisiä kiiltäviä swooseja. Tästä alkoi Air Force 1 -sarja, joka julkaistiin näyttelyn yhteydessä, kun se kiersi ympäri maata. Vuonna 2021 näyttely saapui Bostonin Institute of Contemporary Artiin, ja University Gold -väritys lanseerattiin. Sen lempinimi on Lemonade, ja sen silmiinpistävän keltaista ulkopintaa lukuun ottamatta se muistuttaa muotoilultaan aiempaa MCA-versiota. Se oli myös rajoitettu julkaisu, johon oli sijaintiaktivoitu pääsy Nike SNKRS -sovelluksen kautta, joka edellytti, että käyttäjät olivat tietyssä läheisyydessä Bostonin näyttelystä ostaakseen parin. Seuraava paikka, jossa tällainen lenkkari saatiin, oli New York, kun Brooklyn Museum isännöi Figures of Speech -näyttelyä. Jo heinäkuussa 2022 kiusattu, jolloin sitä kutsuttiin nimellä Light Green Spark, ja lopulta saman vuoden syyskuussa lanseerattu Brooklyn-väritys on peitetty rehevillä vihreillä sävyillä, ja siinä on tuttuja piirteitä, kuten Helvetica-teksti ja altistuva vaahtomuovi kielessä.

vuosi 2022 oli Niken kannalta suuri vuosi, sillä Air Force 1 täytti 40 vuotta. Sen kunniaksi Nike x Off-White™ -yhteistyöllä luotiin pari Air Force 1 Mid -mallia, joissa oli kudotut verkkopäälliset. Toinen niistä on valkoinen, toinen musta, ja molemmissa on eloisat neonsävyt kiehtovissa piikkirakenteissa, jotka erottuvat ulkopohjan kärjessä ja keskijalassa. Tyypillisesti dekonstruoidut piirteet näkyvät kaikkialla näissä lenkkareissa, mukaan lukien läpikuultavat swooshes, toinen joukko Flywire-hihnoja perinteisten nauhojen yläpuolella ja välipohja, jossa on näkyvää Airia ja vääntynyt kantapää. Tätä kapinallista kenkää seurasi vuonna 2023 samanlainen kenkä nimeltä Pine Green Air Force 1 Mid SP. Tässä mallissa on korkealaatuinen nahkapäällinen, jonka sävy on päättäväisesti vihreä, ja väri jatkuu myös jalkaterän alla olevissa poikkeavissa piikeissä. Kesäkuussa 2023 ilmestyi toinen mid-top-malli nimeltä Graffiti, jossa on sama piikkipinta kuin sen viimeaikaisissa edeltäjissä, valkoinen päällinen ja dynaaminen Off-White-graffitigrafiikka sivupuolella. Myöhemmin vuonna 2023 Off-White™ palasi aiempien museomallien low-top-tyyliin Ghost Grey "Paris" -värimallilla, tällä kertaa antaen sille sileän harmaan ulkokuoren Metallic Silver -swoosien taakse. Sitten brändi siirtyi suoraan takaisin midiin julkaisemalla Nike Air Force 1 Mid x Off-White™ Sheedin. Toinen ottaa aikaisemmat Mids, tämä on sama piikkinen ulkopohja ulokkeet, vääntynyt välipohja ja näkyvä Air kuin nämä mallit, mutta mustavalkoinen väritys. Sen nimi on peräisin entiseltä NBA All-Star Rasheed Wallacelta, joka on tunnettu siitä, että hän käytti Air Force 1 High -mallia uransa aikana. Kenkä kunnioittaa hänen legendaarista asemaansa kirjailemalla hänen pelipaidan numeronsa (30) nilkkahihnaan ja hänen Sheed-logonsa - siluetti Wallacesta, joka pelaa fade away -heittoa, josta hän oli kuuluisa - sivukantaan. Se sisältää jopa sanat "Off-White ™ for Rasheed" painettu valkoisella yli kiiltävä musta ylempi.

Niken ja Off-White™:n yhteistyö jälkimmäisen brändin aikakauden määrittelevän suunnittelijan kautta on ollut yksi sen hedelmällisimmistä ja onnistuneimmista. Jännittäviä uusia Off-White™ AF1 -malleja on virrannut ulos valmistajan työpajoista kumppanuuden alkamisesta lähtien, ja tämä tapa tulee todennäköisesti jatkumaan varmistaen, että Virgil Ablohin uskomaton perintö elää myös tulevaisuudessa.

Arvostele Nike Air Force 1 x Off-White™
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä