SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Kokoelma (Air Force 1)

  • Tyyli

  • Esikuvallinen

  • Yhteistyö (Supreme)

Air Force 1 x Supreme

Supreme on ollut olemassa jo 90-luvun puolivälistä lähtien, mutta vasta vuonna 2002 skeittimerkki teki ensimmäistä kertaa yhteistyötä Niken kanssa. Juuri perustettuaan oman skeittiosastonsa Nike SB:n nimellä, tämä oli täydellinen hetki kenkäinnovaattorille ryhtyä yhteistyöhön tällaisen yrityksen kanssa. Seuraavan vuosikymmenen aikana nämä kaksi solmivat vahvan kumppanuuden ja loivat yhdessä kokonaisen sarjan huomiota herättäviä skeittikenkiä. Vuonna 2012 Supreme päätti lopulta siirtyä puhtaasti lifestyle-lenkkareihin. Kenkä, jonka he valitsivat debyyttiyhteistyöhönsä ilman skeittikenkiä, oli ikoninen Air Force 1, ja tuloksena syntynyt malli valloitti lenkkifanit kaikkialla. Tämän jälkeen yhteistyö oli hedelmällistä ja tuotti kymmeniä ikimuistoisia Nike Air Force 1 x Supreme -lenkkareita.

Ensimmäinen mallisto koostui kolmesta Air Force 1 Low -mallista, joille kaikille oli ominaista minimalistinen värien käyttö, hienot materiaalit ja klassinen ulkonäkö. Jokaisessa mallissa on kuminen ulkopohja ja valkoinen Air-pehmustettu välipohja, kielessä ja sisäpohjassa on kaksoisbrändäys ja sivuswooshin takana on punainen Supreme-tekstillä varustettu merkki. Yläosassa ne eroavat toisistaan, sillä Black painos on päällystetty vedenkestävällä kankaalla, Olive premium-kankaalla ja Camo samaa korkealaatuista materiaalia häivähdysmaisella grafiikalla.

Kesti vielä kaksi vuotta ennen kuin Supreme ja Nike palasivat Air Force 1:n pariin. Kun he palasivat, he valitsivat fanien suosiman siluetin high-top-version. Jälleen kerran he käyttivät enimmäkseen yksivärisiä värivaihtoehtoja ja suosivat yksinkertaista, eleganttia ulkoasua. Alkuperäisen sarjan tavoin tämäkin sarja koostui kolmesta lenkkarista, joilla oli samankaltaiset ominaisuudet, kuten nahkapäällinen ja nilkkahihnan läpi kudottu Supreme-tunnus "World Famous", mutta jokainen niistä erottui omasta väriyhdistelmästään. Black mallissa on nimikkoväri päällisessä sekä valkoiset swooshes- ja tuotemerkit, White versiossa tämä järjestely on käännetty valkoisen päällisen ja mustien korostusten avulla, kun taas huomiota herättävässä Red versiossa on kirkkaan tulipunainen päällinen ja kontrastinomaiset valkoiset korostukset pohjayksikössä, tuotemerkissä ja swooshes-merkinnöissä. Muuten niillä kaikilla on useita yhteisiä elementtejä, kuten isolla alkukirjaimella kirjoitettu Supreme-teksti kengän takaosan poikki, kantapäähän kirjailtu numero 94 yrityksen perustamisvuoden kunniaksi ja kaksoisbrändäys valkoisessa kielilaastarissa.

Tähän mennessä Nike Air Force 1 x Supreme -mallistosta oli tullut niin suosittu mallisto, että uudet kengät myytiin loppuun lähes heti julkaisun jälkeen. Kun Nike ja Supreme siis toivat muotimerkki Comme des Garçonsin mukaan vuoden 2017 lenkkareihinsa, fanit olivat innoissaan. Kolmikko palasi matalan kengän muotoon ja suunnitteli täysin valkoisen kengän, jossa on mustalla painettu lumoava silmä-grafiikka nilkan ja kantapään molemmille puolille. CDG- ja Supreme-tuotemerkit näkyvät lateraalisen swooshin alapuolella ja kielen takaosassa, kun taas kantapään Nike Air -teksti on kirjailtu valkoisella niin, että se erottuu hienovaraisesti sen päälle painetun mustan silmän takaa.

Vain vuotta myöhemmin, vuonna 2018, mahtava kolmikko kokoontui jälleen yhteen ja takoi toisen Air Force 1 x Supreme x CDG-mallin. Värimaailman osalta he valitsivat yksinkertaisen mutta tyylikkään mustan ja valkoisen, tällä kertaa edellisellä sävyllä päällystetään ulkopohja ja premium-nahkainen päällinen sekä merkintä välipohjassa ja kielessä. Viimeksi mainittu ominaisuus on valkoinen kantapäästä varpaisiin, samoin kuin muut bränditehosteet, jotka viittaavat kaikkiin kolmeen yritykseen kantapäässä ja sisäpohjassa. Tämän lisäksi erottuva piirre on split swoosh -malli, jossa suuret valkoiset sivuseinälogot on leikattu keskeltä saumalla, joka kulkee pystysuoraan kauluksesta välipohjaan, mikä antaa tälle kengälle ainutlaatuisen estetiikan.

vuosi 2018 oli kolmen kumppanuuden vuosi, kun Nike toi yhteen Supreme ja NBA rakentaakseen pari mid-top Air Force 1:tä, jotka juhlistavat Pohjois-Amerikan koripalloliigojen menestyneimpiä joukkueita. Tuttuun tapaan yksiväriset värit vallitsevat. On olemassa Black ja White versio, joissa kummassakin on kokoelma värikkäitä joukkuelogoja painettuna yläosaan. Chicago Bullsista Los Angeles Lakersiin ja New York Knicksiin, monet joukkueet ovat edustettuina, ja Supreme-logo on nähtävissä niiden joukossa. Tämä eläväinen punainen tunnus ilmestyy uudelleen kielilaastariin Nike Air -logon rinnalle, ja sana "Supreme" on kirjailtu mustalla langalla nilkkahihnan etupuolelle.

Näiden yhteistyölenkkareiden herättämän innostuksen jälkeen Nike ja Supreme pitivät vuoden tauon Air Force 1:stä, mutta palaavat siihen vasta vuonna 2020. Air Force 1 Supreme Box Logo on erittäin pelkistetty muotoilu, joka tarjoaa kauneutta yksinkertaisuudessaan. Sen luomiseksi tuotemerkit käyttivät kuuluisan siluetin historian ikonisimpia värivaihtoehtoja - tyylikästä valkoista valkoisella olevaa AF1:tä ja tyylikästä, täysin mustaa mallia - ja saivat aikaan kaksi samanlaista versiota: White ja Black värin. Molemmat erottuvat punaisesta Supreme-laatikkologosta kantapään sivussa ja kaksoistuotemerkistä, joka on painettu sisäpohjaan ja kaiverrettu metallisiin nauhojen kiinnityskorviin. Ja niille, jotka haluavat lisätä dynaamisemman ilmeen henkilökohtaiseen pariinsa, ne toimitetaan ylimääräisellä nauhojen sarjalla, valkoisen silmiinpistävän punaisella, mustan samanvärisellä kuin lenkkari, molemmat täynnä valkoista Supreme-tekstiä.

Box Logo -mallien ajattoman ulkoasun ansiosta niistä tuli erittäin suosittuja, ja vuonna 2021 tyyli uudistettiin Wheat värimuotoon. Aivan kuten kahdessa muussakin, se sisältää yhden värin suurimmassa osassa lenkkaria ja siinä on samat tyylikkäät brändiefektit. Sen päällinen on valmistettu ylellisestä nupukista ja sisäpuoli on vuorattu erittäin pehmeällä materiaalilla lisämukavuuden takaamiseksi. Mukana on kaksi sarjaa nauhoja, joista toinen on kestävä köysityyppinen pari ja toinen vehnänvärinen, jossa on valkoinen Supreme-teksti, joka toistuu koko pituudeltaan. Molemmat tuotemerkit olivat selvästi innostuneita tästä formaatista, sillä ne julkaisivat neljännen Air Force 1 x Supreme -mallin, joka perustuu Box Logo -tyyliin vuonna 2023. Tällä kertaa väriksi valittiin Baroque Brown, jonka rikas väritys yhdistyy hienostuneeseen nahkapäälliseen ja hienovaraiseen tuotemerkkiin, mikä tekee lenkkarista erittäin tyylikkään.

Nike x Supreme -yhteistyö on yksi tuottavimmista ja menestyksekkäimmistä lenkkariyhteistyökumppanuuksista, ja sen ilmentymänä on heidän Air Force 1 -mallistonsa. Alusta alkaen he päättivät keskittyä minimalistiseen estetiikkaan luodakseen kengät, joissa on tyyliä ja hienostuneisuutta, jotka pitävät fanit palaamassa takaisin. Yhteistyön hiipumisen merkkejä ei ole vielä näkyvissä, joten tulevina vuosina voi tulla vielä lisää upeita Nike Air Force 1 x Supreme -lenkkareita tältä globaalilta brändiparilta.

Arvostele Nike Air Force 1 x Supreme
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä