SPORTSHOWROOM

  Archive

  Air Force 1 x Tiffany & Co. 1837

  Legendaarinen pari.

  Nike Air Force 1 x Tiffany & Co. 1837
  © Nike / Tiffany & Co.

  Huikea parivaljakko

  Tammikuun 29. päivänä 2023 Niken Instagram-sivun kävijöille esiteltiin houkutteleva kuva - yksinkertainen kenkälaatikko, jonka kannessa oli valkoinen Nike swoosh. Vaikka tämä saattoi olla tavallinen kohtaus Niken sosiaalisen median sivulle, kuvassa oli jotain hieman erilaista. Niken kenkälaatikoissa usein käytetyn oranssinpunaisen värin sijaan tässä kuvassa oli heti tunnistettava turkoosin sävy - Tiffany Blue. Tämä patentoitu sävy on newyorkilaisen koruyhtiön Tiffany & Co:n tavaramerkki. Vaatimattoman valkoista taustaa vasten asetetun laatikon alla oli musta Niken swoosh ja teksti "Tiffany & Co.". Sen yläpuolella luki "A Legendary Pair.", ja näin syntyi ensimmäinen virallinen Nike x Tiffany & Co. -yhteistyö.

  © Nike / Tiffany & Co.

  Mutkaton kuva paljasti hyvin vähän tietoa kumppanuuden ilmoittamisen lisäksi. Se ei antanut mitään viitteitä siitä, mitä Niken siluettia lenkkarissa käytettäisiin, jättäen molempien tuotemerkkien faneille vain mysteerin, spekulaatioita ja sanat "Coming soon...". Samana päivänä Tiffany & Co. jakoi saman kuvan Twitter-feedissään, ja Nike otti jopa kokonaisen sivun New York Timesissa esitelläkseen uutta pyrkimystään. Kiinnostuksen keräämisen osalta teaser saavutti vaikuttavia tuloksia: Tiffanyn Twitter-sivulla uudelleentwiittauksia tuli yli 6000 ja Niken Instagram-sivulla yli 1,4 miljoonaa tykkäystä. Tästä oli pakko tulla erittäin haluttu malli.

  Erikoinen joukko esineitä

  Kaksi päivää myöhemmin, 31. tammikuuta, lisätietoa innokkaasti odottaneet saivat uuden teaserin - neljän kuvan sarjan, jossa oli ainutlaatuisia sterlinghopeaesineitä, joihin oli laserilla kaiverrettu molempien yhtiöiden tuotemerkit. Nämä esineet vihjasivat yhteistyön tietyistä näkökohdista, sillä kaksi niistä oli sijoitettu Tiffany Blue -taustalle ja muut lepäsivät valkoisella pinnalla, jonka valkoinen tausta muistutti tyypillisiä Nike-kuvia. Ensimmäinen hyödynsi valkoista ympäristöä ja kuvasi kenkäharjaa kirkkaassa lasissa sanojen "Don't Forget the Tongue" alla. Sen tummat harjakset viittasivat kengän väriin, sillä niitä käytetään yleensä tummien materiaalien käsittelyyn, kun taas keskittyminen kieleen viittasi siihen, että tässä ominaisuudessa voisi olla jokin kiehtova yksityiskohta. Toisessa kuvassa oli kengänsarvi tiffaninsinisellä pohjalla sanojen "For a Subtle Flex." alla, mikä mahdollisesti viittasi joustavien materiaalien käyttöön tai hienovaraiseen muotoiluun. Tiffany & Co:lta on ehkä odotettu mahtipontista muotoilua, mutta ehkä tämä viittasi siihen, että he uhmasivat tällaisia odotuksia.

  © Nike / Tiffany & Co.
  © Nike / Tiffany & Co.

  Seuraavaksi tuli ehkä paljastavin neljästä kuvasta. Taas valkoisella pohjalla, siinä näytettiin Tiffany Blue -pitsiä, joka oli järjestetty ikään kuin kaulakoruksi tai rannekoruksi, hyvin paljon koruyhtiön tuotteissaan käyttämien sommitelmien tapaan. Pitsin keskellä oli hopeinen dubrae, johon oli kaiverrettu pieni "TCo"-logo AF1-kirjaimen vieressä. Yhden Niken ikonisimman siluetin kuuluisa tuotemerkki kertoi lenkkifaneille sen, mitä heidän piti tietää - kyseessä oli Air Force 1 -malli. Kuvan yläpuolella olevat sanat kertoivat kaiken: "Laced to Perfection". Viimeisessä kuvassa, jälleen kerran Tiffany Bluea vasten, oli pilliriipus, jonka alapuolella luki "We Made the "Bells and Whistles" Whistle". Tämän neljännen ja viimeisen kappaleen olisi voinut nähdä nyökkäyksenä AF1:n urheiluperinnölle, ja pillien alapuolella olevat sanat viittaavat siihen, että suunnittelusta tulisi jotain todella erikoista. Näihin neljään kuvaan liitettiin kommentti "When they said "just do it," we listened.", joka viittaa Niken kuuluisaan iskulauseeseen.

  © Nike / Tiffany & Co.
  © Nike / Tiffany & Co.

  Legendaarinen pari, todellakin

  Vaikka nämä neljä kuvaa antoivat ihmisille käsityksen joistakin suunnittelun osa-alueista, ei kestäisi kauan, ennen kuin molempien tuotemerkkien fanit saisivat nähdä, miltä se tarkalleen ottaen näytti. Itse asiassa Tiffany & Co. julkaisi myöhemmin samana päivänä lenkkaria esittelevän teaser-videon. Vaikka se oli vain muutaman sekunnin mittainen, se antoi täydellisen näkymän parista sekä syvällisemmän katsauksen kantapäätä koristavaan hopeiseen välilehteen. Se päättyi, kun Tiffany Blue -väri täytti ruudun ja sanat "A Legendary Pair.", lause, joka oli nyt tulossa tunnustetuksi yhteistyön iskulauseeksi, jolla oli kaksitahoinen merkitys, joka tunnusti näiden kahden tuotemerkin uskomattoman aseman ja ilmaisi samalla heidän kunnianhimoiset tavoitteensa kenkäparin suhteen. Kommentissa luki yksinkertaisesti "A legendary pair, indeed.", mikä oli Tiffanyn vastaus alkuperäiseen iskulauseeseen koko kampanjan ajan.

  Ainoa asia, joka on parempi kuin kahden legendan yhdistyminen, on kolmen legendan yhdistyminen

  Tämän kurkistuksen jälkeen molemmat yritykset hiljenivät hetkeksi ja jättivät fanit odottamaan, mitä seuraavaksi tulisi. Kului kolme viikkoa ennen kuin seuraava teaser julkaistiin 22. helmikuuta. Yhteistyön profiilin nostamiseksi mukaan oli otettu NBA-ammattilainen Carmelo Anthony. Videolla hänet nähdään kävelemässä tyylikkäässä smokissa Tiffanyn kuvauksiin. Kun hän saapuu kuvauksiin, hän kysyy, missä korut ovat, ja saa vastaukseksi, että ne ovat hänen jaloissaan. Hän katsoo hieman hämmentyneenä alaspäin, ja musiikki käynnistyy, kun saamme nähdä kengät jonkun jalassa ensimmäistä kertaa. Videon yhteydessä olevassa kommentissa sanotaan: "Ainoa asia, joka on parempi kuin kahden legendan yhdistyminen, on kolme." Näin korostetaan edelleen kaikkien ja kaiken tähän yhteistyöhön osallistuvien legendaarista asemaa.

  © Nike / Tiffany & Co.
  © Nike / Tiffany & Co.

  Myös Tiffany & Co. halusi hyödyntää tätä uutta kumppanuutta ja julkaisi kaksi kuvaa sosiaalisen median sivuillaan. Toisessa kuvassa Anthony oli laajakuvassa puvussaan ja kengissään ja toisessa lähikuvassa kengistä, joissa hän suoristaa kielen. Sana "Tiffany" on selvästi näkyvissä tyylikkäällä ja tyylikkäällä fontilla, joka on viittaus Tiffanyn arkistologoon, samoin kuin Tiffanyn rannekoru hänen oikeassa ranteessaan. Kuvien vieressä oleva kommentti käyttää uudelleen yhteistyön iskulauseen sanomalla: "A legendary pair, indeed. @carmeloanthony wears the new Nike/Tiffany Air Force 1 1837.", jota seuraa hashtag #NikexTiffany. Lyhyt lausunto paljasti myös kengän nimen - 1837 - joka valittiin Tiffanyn perustamisvuoden kunniaksi.

  Toinen legenda

  Vaikka tämä oli ensimmäinen virallinen kuva jostakusta, jolla oli Nike x Tiffany AF1 -kengät jalassaan, valokuvaajat olivat napanneet kuvia toisesta kuuluisasta koripallotähdestä näissä kengissä jo viikkoja aiemmin. LeBron James, joka on tunnettu taidoistaan kentällä, mutta myös työstään Niken kanssa, kuvattiin tammikuun lopulla uuden mallin kanssa. Tuolloin hänellä oli yllään myös kustomoitu Tiffany & Co. x Nike -takki, jossa oli sama musta ja Tiffany Blue -värimaailma kuin lenkkareissa.

  Yhteistyö perinnön kanssa

  Korkealuokkaisen koruyhtiön ja yhden maailman menestyneimmän urheilubrändin yhdistelmä loi varmasti ikonisen yhteistyön, minkä Tiffany & Co. vahvisti brittiläisellä verkkosivustollaan. Täällä yritys esitteli useita kuvia suunnittelusta ja kuvaili kumppanuutta Niken kanssa "ikoniseksi liitoksi kahden legendaarisen amerikkalaisen tuotemerkin välillä". Yhteistyön juhlistamisen lisäksi Tiffany's halusi myös, että kenkä olisi symboli brändin perinnölle ja käsityötaidolle. Tämän korostamiseksi "Down to the Details" -osiossa esiteltiin huolellisuus ja tarkkuus, jolla parin eri tyylikkäitä elementtejä on luotu. Vaikka kantapään hopeakappale on kaikkein tärkein, yhteistyön perimmäinen symboli on välittömästi tunnistettava Niken swoosh Tiffany Blue -värinen swoosh molemmilla sivuilla. Toisaalla verkkosivulla näkyi lenkkarin toimittamiseen käytetty yhteisbrändätty laatikko, joka jälleen kerran kiteytti kahden yrityksen näkemyksen käyttämällä Tiffany Blue -väriä ja swooshia ulkopuolella sekä upeaa oranssinpunaista, joka muistutti Niken kuuluisaa infrapunasävyä ja jonka sisäpuolella oli tyylikkäästi painettu sana "Tiffany". Näiden houkuttelevien kuvien ohella Tiffany & Co. kiusoitteli myös tulevia julkaisuja yhteistyössä Niken kanssa suurella bannerilla, jossa luki "Ole ensimmäinen, joka saa tietää tulevasta yhteistyöstä".

  © Nike / Tiffany & Co.
  © Nike / Tiffany & Co.

  Hieno muotoilu

  Samanlaisia osioita ilmestyi myös Tiffanyn yhdysvaltalaiselle verkkosivustolle, mukaan lukien "A Sterling Idea" -osio, joka paljasti osan inspiraatiosta lenkkareiden kantapäässä olevan yhteisbrändätyn, laserkaiverretun hopealevyn takana. Se kunnioittaa tuotemerkin asiantuntemusta sterlinghopeakorujen luomisessa, jonka se aloitti 1850-luvulla. Siinä on myös numero 925, joka viittaa yrityksen hopeakorujen laatuun, kuten verkkosivustolla kerrotaan. Niissä on aina 92,5 prosenttia hopeaa ja vain 7,5 prosenttia muita metalleja, mikä vastaa amerikkalaisen Sterling Silver Standard -standardin mukaista prosenttiluokkaa. Samaa korkeaa standardia sovellettiin myös sterlinghopea-asusteisiin, joita kuvattiin yhdysvaltalaisella verkkosivustolla sanojen "Stay tuned for Nike/Tiffany-inspired sterling silver accessories, arriving March 7" vieressä. Tämä on sama päivä, jolloin rajoitetun erän kenkäpari julkaistiin, joskin parin käsiinsä haluavien piti ilmoittaa kiinnostuksensa jo 3. maaliskuuta, jotta heillä olisi mahdollisuus ostaa se.

  Ajatonta täydellisyyttä

  Nike julkaisi omalta osaltaan kaksi erillistä sivua SNKRS-sovelluksessaan. Ensimmäisellä sivulla oli kuvaus kengästä ja yhteistyöstä sekä joukko kuvia eri kuvakulmista, joissa esiteltiin designin eri elementtejä. Kuvaus alkoi näin: "New Yorkista maailmalle, ajaton täydellisyys näyttää hyvältä missä tahansa - 57. kadulta 125. kadulle ja kauemmas." Tämä vahvisti projektin tavoitteet - luoda ajaton muotoilu, mikä saavutettiin käyttämällä "kohokohtia" ja "ylellisiä yksityiskohtia". Näitä ominaisuuksia korostettiin edelleen SNKRS-sovelluksen toisessa osassa, jossa keskityttiin Air Force 1 x Tiffany & Co. -lenkkareihin. Se näytti viiden kuvan montaasin, jossa esiteltiin yhteistyön tiettyjä puolia, hopeanhohtoisesta kantapääosasta Tiffany Blue -laatikkoon, ennen kuin se päättyi klassiseen sivukuvaan kengästä Tiffany Blue -taustaa vasten sanojen "A Legendary Pair" alla."

  © Nike / Tiffany & Co.

  Legendaarinen yhteistyö suuren kaupungin puolesta

  Nike x Tiffany & Co. -yhteistyö herätti valtavaa innostusta ympäri maailmaa. Kuten Nike totesi verkkosivuillaan, sen tuottama lenkkari edusti "New Yorkia itseään ja siltaa koripallon ja katutyylin välillä, joka teki AF-1:stä crossover-ikonin, joka se on tänään". Sekä Tiffany & Co:n brändi että Air Force 1 määriteltiin niiden yhteyksien kautta kaupunkiin, joten AF1-yhteistyö oli sopiva yhdistelmä näitä kahta legendaarista nimeä. Suunnitteluun liittyvät sanat "eleganssi", "ylellisyys" ja "hienostuneisuus", ja Air Force 1 x Tiffany & Co. "1837" saattaa olla täydellinen kuvaus tästä upeasta kaupungista.

  Lue lisää

  SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

  Continue

  Valitse maasi

  Euroopassa

  Amerikka

  Aasian ja Tyynenmeren alue

  Afrikka

  Lähi-itä