SPORTSHOWROOM

  Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Linja

  • Kokoelma (Air Max Pulse)

  Air Max Pulse

  Niken Air Max -malliston historia ulottuu aina vuoteen 1987 asti, jolloin uraauurtava suunnittelija Tinker Hatfield päätti paljastaa brändin pehmustusteknologian ensimmäistä kertaa. Sittemmin sarja on kehittynyt uskomattomilla ja odottamattomilla tavoilla niin, että nyt on olemassa valtava valikoima Air-malleja, joista voi valita. Jokainen sukupolvi on saanut oman Air Max -mallinsa - 80-luvun loppupuolella lenkkifanit saivat alkuperäisen Air Max 1:n, 90-luvulla he saivat Air Max 95:n, Air Max 97:n ja Air Max Plussan kaltaiset pelimallit, 80-luvulla tyylikkään Air Max 2003:n ja urheilullisen Air Max 360:n, ja 2010-luvulla tuli ensimmäistä kertaa täysin näkyvä ilmapohja VaporMax-pohjallisen muodossa. Kun yritys siirtyi 2020-luvulle, oli aika kehittää Air Max -mallia, jonka uusi sukupolvi lenkkifaneja voisi ottaa käyttöön ja jota voisi muistella nostalgisesti tulevina vuosikymmeninä. Tämä kenkä oli Nike Air Max Pulse.

  Suunnitellessaan lenkkareita uudelle aikakaudelle Nike halusi tuottaa jotain, joka perustuisi aiempiin Air Max -malleihin mutta jolla olisi myös oma ainutlaatuinen identiteettinsä. Tuotemerkki näki myös, että oli tärkeää vastata Z-sukupolven tarpeisiin, mikä kaupungistumisen lisääntyessä tarkoitti sellaisen kengän rakentamista, joka kestää nykypäivän kaupunkien kaduilla kulkemista. Sen oli myös annettava 2020-luvun nuorille tilaa testata muodin rajoja ja määritellä oma tyylinsä. Tätä varten kengällä oli oltava upea lifestyle-estetiikka, joka vastasi varhaisempien Air Max -lenkkareiden ajatonta charmia.

  Saavuttaakseen näin korkeat tavoitteet Niken suunnittelijat kääntyivät inspiraation saamiseksi Lontoon kaupungin puoleen. Nykyajan urbaanin asumisen ruumiillistuma, Yhdistyneen kuningaskunnan laajalle levittäytyvä pääkaupunki on myös ollut tärkeässä roolissa Niken lenkkareiden historiassa, erityisesti sen vilkkaan underground-musiikkikentän ansiosta, joka on vuosien mittaan omaksunut Air Max 1:n, Air Max 95:n ja monien muiden mallien kaltaisia malleja. Air Max Pulse otti vaikutteita Lontoon kulttimuusikoiden ja -taiteilijoiden nähtävyyksistä ja äänistä ja sisällytti vaikutteisiinsa myös kaupungin urbaanin ympäristön ja brutalistisen arkkitehtuurin. Tämä antoi Pulse-mallille omaleimaisen luonteen, mutta sen viittaukset aiempiin Air Max -malleihin erottivat sen tämän maineikkaan perheen kiistattomaksi jäseneksi. Sen Air-kupla otettiin lähes suoraan Air Max 270:stä, se kietoutui kantapään ympärille samalla tavalla kuin vuoden 2018 siluetti, ja siihen oli jopa painettu kyseisen kengän numero. Vaikka se näytti 270:n pehmusteyksiköltä, se oli itse asiassa päivitetty versio siitä. Jälleen yksi Air Max -järjestelmän kehitys, se käytti yksinkertaista muoviklipsiä, joka oli näkyvissä kantapään alapuolella, auttaakseen tasapainottamaan käyttäjän painon tasaisemmin koko pohjalla ja luomaan pehmeän siirtymän kantapään ja etujalan välille. Yhdessä vaahtomuovipehmustetun etupuolen kanssa se tuotti erittäin mukavan lenkkarin kaupungin kaduilla liikkumiseen. Pulse muistutti selvästi Air Max 270:tä, mutta se antoi myös hienovaraisempia viittauksia Air Max Plus -malleihin. Siinä oli silmukkanauhajärjestelmä ja 3M-heijastinelementtejä, jotka olivat verrattavissa Plus-mallissa nähtyihin elementteihin, sekä uudenlainen tuotemerkki, joka jäljitteli unohtumatonta TN-logoa.

  Huolimatta näistä kunnianosoituksista aiemmille malleille Air Max Pulse -mallissa oli oma yksilöllinen estetiikkansa, joka erotti sen muista. Sen vankka rakenne koostui kestävästä synteettisestä nahasta valmistetusta lokasuojasta, joka nousi ylöspäin kohti kantapäätä, ja sen yläosassa oli retron näköistä hengittävää verkkoa, ja kantapäätä vasten oli muovinen suojus, joka lisäsi vakautta. Ulkopohjan etuosassa oli Niken luotettava Waffle-pito, ja tyhjiötiivistetyt elementit tarjosivat lisäsuojaa kulumiselta. Heijastavat 3M-korosteet lisänäkyvyyttä swooshissa, kantapään kielekkeessä ja nauhojen välissä, ja TN-tyylinen tuotemerkki ilmestyi kielen ja pohjallisen päälle. Toinen uudenlainen merkkiteksti oli kohokuvioitu kantapäätyyn, ja Air Max -kirjaimet oli kohokuvioitu kevyesti sohvapohjaan - hieno lisäys, joka antoi lenkkareille oman eksklusiivisen kosketuksensa. Tämän lisäksi ensimmäiset värivaihtoehdot noudattivat samoja musiikillisia ja arkkitehtonisia vaikutteita, ja niissä yhdistettiin neutraaleja vaaleita ja tummia sävyjä eloisiin yksityiskohtiin. Ensimmäinen Nike Air Max Pulse yhdisti valkoista, Photon Dustia ja Reflect Silveriä suurimmassa osassa ulkoasua, ja High Voltage -punaiset aksentit antoivat houkuttelevia värisävyjä. Samankaltaisia värivaihtoehtoja seurasivat musta-valkoinen malli ja Cobblestone-malli, jossa oli enemmän hopeanharmaita sävyjä Pulsen urbaanien vaikutteiden mukaisesti.

  Air Max Pulse julkaistiin 26. maaliskuuta 2023 suuren suosionosoituksen saattelemana. Lenkkariyhteisön keskuudessa Air Max -päivänä tunnettua päivää on käytetty juhlistamaan menneiden Air Max -mallien perintöä ja lanseeraamaan upouusia malleja, joita ei ole koskaan aiemmin nähty, joten se on täydellinen paikka paljastaa arvostetun malliston uusimmat kengät. Pulse ilmestyi odotetun Air Max 1 '86 Big Bubble -mallin rinnalla, ja sen takautuvat yksityiskohdat ja omaleimainen ulkonäkö yhdistettynä siihen, että tuotemerkki käytti vaikutusvaltaisia nuoria muusikoita lenkkarin mainostamiseen ennen sen julkaisua, varmistivat, että lenkkareilla oli suuri vaikutus kyseisenä päivänä. Nike valitsi kaksi Lontoon tunnetuinta underground-artistia, moninkertaisesti palkittu DJ ja lauluntekijä Nia Archivesin ja poliittinen räppäri Jeshi, jotka heijastivat Air Max Pulsen suunnittelun perustana olevia inspiraatioita, rakentamaan yhteyttä lenkkifanien ja kengän välille. Itse asiassa useita viikkoja ennen Pulsen virallista julkaisua Jeshi kuvattiin jakamassa ilmaisia pareja faneilleen kulmakaupassa Sohossa - trendikäs viihdealue toimi ihanteellisena paikkana tällaiselle kampanjalle ja lisäsi mallin tunnettuutta.

  Samaan aikaan Etelä-Koreassa suosittu K-Pop-yhtye NewJeans otettiin mukaan mallina Nike Air Max Pulse -malliin muiden Air Max Day -julkaisujen ohella, mikä nosti lenkkarin profiilia maailmanlaajuisesti. Vain vuotta aiemmin perustettu yhtye oli kokenut huiman nousun ja noussut maailmanlaajuiseksi menestykseksi. Heidät oli jopa nimetty Soulin kaupungin PR-lähettiläiksi. Yhdistettynä hip hopin ja UK garage -vaikutteisiin sekoittuneisiin hip hopin ja UK garage -vivahteisiin yhtyeen pop- ja R&B-vaikutteisiin, tämä teki heistä täydelliset ihmiset vetoamaan vuoden 2023 nuorisoon.

  Näiden mainosten ansiosta Nike Air Max Pulse oli menestys heti ilmestyessään, ja vain kuukautta myöhemmin ilmoitettiin sen ensimmäisestä yhteistyöstä. Jälleen kerran Nike päätti kunnioittaa lenkkarin taustalla olevia musiikkivaikutteita vetoamalla nuorempiin sukupolviin. Yhteistyöhön osallistui LA DJ ja sosiaalisen median vaikuttaja Zack Bialobos, joka tunnetaan paremmin nimellä Zack Bia. Gen Z:hen itse kuuluva Bialos oli jo työskennellyt useiden suosittujen musiikkiartistien, kuten Draken ja Jack Harlow'n, kanssa, kun häntä pyydettiin yhteistyöhön Niken kanssa. Hänen Air Max Pulse -suunnittelussaan viitattiin vahvasti hänen työhönsä DJ:nä, ja sen ulkoasussa on CDJ-levysoittimen ulkonäköä ja viittauksia Field Trip Records -levy-yhtiöön, jonka hän oli ollut mukana perustamassa. Ylimääräinen nahkaverhoilu, jonka keskellä on vetoketju, antoi kengälle omaleimaisen estetiikan, ja sen musta päällinen, jossa on silmiinpistäviä punaisia aksentteja, jatkoi minimalistisen värimaailman teemaa, joka oli nähty muutamassa ensimmäisessä värimallissa.

  Nike Air Max Pulse ilmestyi aikana, jolloin voisi luulla, ettei Nike voinut enää jatkaa vuosikymmeniä vanhaa Air Max -mallistoaan. Sen rohkea ulkoasu ilmoitti kuitenkin brändin aikomuksesta jatkaa jokaisen sukupolven nuorisolle oman ainutlaatuisen mallin tarjoamista. Tämän myötä tuli lupaus omaperäisistä malleista ja kestävästä sitoutumisesta Air Max -teknologian jatkuvaan kehittämiseen, jotta jokainen uusi nuorten kohortti voisi nauttia sen pehmeästä pehmustuksesta ja tyylikkäästä lifestyle-ilmeestä. Air Max Pulse -mallissa Nike löysi uuden aikakauden määrittelevän siluetin ja samalla lenkkarin, joka varmisti merkin paikan nuorisokulttuurissa uudelle sukupolvelle.

  Arvostele Nike Air Max Pulse
  (0)

  SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

  Continue

  Valitse maasi

  Euroopassa

  Amerikka

  Aasian ja Tyynenmeren alue

  Afrikka

  Lähi-itä