SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Kokoelma (Blazer)

  • Tyyli

  • Yhteistyö (Off White™)

Blazer x Off-White™

Virgil Abloh perusti ylellisen Off-White™-katumuotibrändinsä vuonna 2013, kun hänen yrittäjähenkensä vei uraauurtavan suunnittelijan yhä suurempaan menestykseen. Ilmaisemalla avantgardistista herkkyyttään rohkeilla, seikkailunhaluisilla malleilla Abloh rakensi Off-White™:stä yhden maailman arvostetuimmista muotibrändeistä vain muutamassa vuodessa ja herätti pian muiden brändien huomion. Vuonna 2016 Nike otti yhteyttä Ablohiin siinä toivossa, että se voisi valjastaa hänen luovan neroutensa käyttämään joitakin perinnesiluettejaan uudelleen. Abohl oli kasvanut Niken kenkämerkin suurena fanina, ja hän paneutui yhteistyöhön hämmästyttävällä innolla ja muokkasi alle vuodessa kymmenen Niken vanhasta valikoimasta peräisin olevaa lenkkaria, jotka muodostivat yksinkertaisesti The Ten -malliston. Näiden joukossa oli ensimmäinen Nike Blazer x Off-White™ - moderni versio 70-luvun klassisesta koripallokengästä.

Off-White™ x Blazer Mid lanseerattiin vuonna 2017 yhdessä neljän muun lenkkarin kanssa, jotka muodostivat The Tenin ensimmäisen puoliskon. REVEALING-nimellä kulkeva sarja tunnettiin helposti lähestyttävistä malleistaan, joista jokaisessa oli käsin leikattu, rekonstruoitu ulkoasu. Nike Off-White Blazerissa tämä ilmenee valkoisen nahkaisen päällisen kautta, joka sisältää kiehtovia leikkausosia kantapäässä ja sivusivulla. Kiehtovat yksityiskohdat, kuten ylimitoitetut mustat swooshes, jotka liukuvat pitkin kylkiä ja välipohjan yli, fluoresoiva oranssi tagi lateraalisessa kantapäässä ja tyypillinen teksti mediaalisessa päällysteessä, nostavat kaikki tätä unohtumatonta Blazer-värimuotoa.

Off-Whiten ensimmäinen Nike-mallisto oli suuri menestys, ja erityisesti Blazer näytti valloittavan lenkkareiden harrastajien mielikuvituksen kaikkialla maailmassa. Tämän seurauksena Abloh alkoi lähes välittömästi työstää useita uusia versioita Nike Blazer with Off-White™ -mallistosta, ja vuonna 2018 ilmestyi kolme uutta värimuunnosta. Yksi näistä oli Niken ja Ablohin Queen-vaatemalliston tuote, joka koottiin tenniksen supertähti Serena Williamsille. Tässä lenkkarissa hyödynnetään tyylikkään neutraaleja sävyjä, kuten Wolf Grey, Cool Grey ja Pure Platinum, ja siinä on samat syvänmustat swoosit kuin edeltäjässään. Siinä on myös värikäs pohjayksikkö, jossa on sileä kaltevuus, joka vaihtuu vaaleanpunaisen, violetin ja sinisen neonsävyjen välillä, ja sen kirkkaan keltaisessa vetoketjussa lukee "Queen of Queens, NY", mikä viittaa Serenan uskomattomaan historiaan US Open -tennisturnauksessa.

Kaksi muuta painosta vuodelta 2018 julkaistiin hyvissä ajoin tuon vuoden Halloween-juhliin, ja niinpä niissä kummassakin on karmiva teema. Yksi niistä on nimeltään All Hallow's Eve, ja siinä on vaalean beige ulkopinta, jossa on elinvoimaisia oransseja swooseja, jotka muistuttavat juhlapäivän kurpitsanveistoperinteitä. Toisen nimi on Grim Reaper, koska sen päällisessä käytetään paljon tummempia mustan ja hiilenharmaan sävyjä. Näitä hämärämpiä värejä kompensoivat valkoiset swoosit, oranssi merkki kantapään sivussa ja samankaltaisen väriset tikkaukset kielen päällä.

Kului neljä vuotta ennen kuin Off-White™ ja Nike palasivat Blazerin pariin, mutta vuonna 2022 tuotettu malli vei siluettia täysin uuteen suuntaan. Nike Blazer Low x Off-White™ -mallia muotoillessaan Alboh sai inspiraationsa useista Niken menneisyyden urheilusilueteista, jotka hän yhdisti yhdeksi ainoaksi designiksi. Tuloksena oli lenkkari, jonka komposiittipäällinen koostuu näennäisesti toisiinsa liittymättömistä elementeistä, mikä antaa sille radikaalin, dekonstruoidun ilmeen. Yksi erinomainen esimerkki tästä tyylistä on kengän pohjayksikkö, jossa yhdistyvät Blazerin kuvioitu kuminen välipohja ja ulkoneva TPU-kantaosa, joka on otettu Air Terra Humarasta. Lisäksi päällinen on koristeltu leikatuilla rei'illä ja värikkäällä nauhanauhalla, joka kiemurtelee edestakaisin jalan yläosan yli. Toisin kuin mid-topissa, siinä on kapeat swoosit, jotka kulkevat kylkiä pitkin kulkematta välipohjan yli, ja tekstiilikaistale, joka reunustaa päällisen ja välipohjan. Tämä omaleimainen low-top julkaistiin kahdessa värivaihtoehdossa: University Red, jossa on valkoinen nahkapäällinen, keltainen johto ja elinvoimaiset punaiset swooshes, ja Electro Green, jonka pääosin mustassa päällisessä on limenvihreä johto, joka kiemurtelee sen yli, sekä siniset ja turkoosit TPU-kappaleet pohjayksikön kantapäässä.

Vuosien varrella Nike on tehnyt yhteistyötä Virgil Ablohin Off-White™-muotimerkin kanssa luodakseen monia huomiota herättäviä lenkkareita, mutta heidän työnsä Nike Blazer x Off-White™ -malliston parissa on yksi heidän tähän mennessä tunnetuimmista. Ablohin suunnittelun asiantuntemus ja intohimo käsityötään kohtaan saivat hänet keksimään Blazerin uudestaan merkittävillä ja odottamattomilla tavoilla, ja hänen innovatiivinen uudelleenkäsittelynsä esitteli siluetin kokonaan uudelle sukupolvelle lenkkareiden faneja ja varmisti tämän vaatimattoman pihakengän perinnön.

Arvostele Nike Blazer x Off-White™
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä