SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Kokoelma (Blazer)

  • Tyyli

  • Yhteistyö (sacai)

Blazer x sacai

Niken ja japanilaisen luksusmuotibrändi sacain yhteistyö alkoi vuonna 2015, ja vuoteen 2018 mennessä he olivat kehittäneet oman, selkeän yhteistyötyylinsä. Tämä suunnittelumuoto, jolle on ominaista ajattomien siluettien yhdistäminen Niken vanhasta mallistosta, sai inspiraationsa vuosisatoja vanhasta japanilaisesta kintsugi-taiteesta, jossa rikkoutuneita saviastioita korjataan hienovaraisesti kulta-, hopea- tai platinajauheita sisältävällä liimalla. Menetelmällä pyritään paitsi elvyttämään vaurioituneita esineitä myös juhlistamaan jokaisen yksittäisen kappaleen epätäydellisyyttä ja monimutkaista historiaa. Samalla tavalla Nike ja sacai kokosivat vanhoista malleista uusia lenkkareita muodostaakseen ainutlaatuisia malleja, jotka korostavat ja kunnioittavat klassisten siluettien perintöä. Yksi näistä upeista luomuksista on Nike Blazer x sacai.

Kun Nike sacai Blazer nähtiin ensimmäisen kerran catwalkilla Pariisin kevät/kesä-muotiviikoilla 2019, se esitteli komposiittilookinsa - japanilaisen merkin työn tunnusmerkki. Sacain perustaja Chitose Abe oli kehittänyt suunnittelufilosofiansa, johon kuuluu osittain hybridisaatioon keskittyminen, työskennellessään toiselle japanilaiselle muotimerkille, Pariisissa toimivalle Comme des Garçonsille. Sovellettuaan tätä ajatusta selvästi yhteistyöhön Niken kanssa hän jätti yleisön miettimään, mitkä kaksi lenkkaria edustivat tätä uutta luomusta. Kengän yleismuoto on selvästi Blazer, mutta siinä on muitakin 70-luvun klassisen siluetin tunnusmerkkejä. Siinä on sama kalanruotoinen pitopohja ja välipohja, joka korostaa alkuperäisen Blazerin rakennetta kerrostamalla sen kuvioidun ulkopinnan yläosan reunoille ja useaan kertaan kantapäähän. Siinä on myös vaahtomuovia kahdessa kielekkeessä ja leikattu kantapääpaneeli, jonka poikki on painettu sekoittuva Nike- ja Sacai-teksti; tyypillinen tuotemerkkiefekti toistuu kielen etiketin takaosassa ja sisäpohjassa.

Näiden tunnistettavien muotoiluelementtien lisäksi ensimmäisessä Blazer x sacai -lenkkarissa on muitakin ominaisuuksia, joita ei ole yhdistetty alkuperäiseen siluettiin. Molemmissa kielilapuissa on Nike-brändäys, joka on enemmän 80-luvun näköinen kuin Blazerin vintage-logo, ja kantapäästä lähtee vetokieleke. Tämän lisäksi siinä on kaksi päällekkäistä eyestayta, joista ylemmässä on aaltoileva reuna ja alemmassa yksi tasainen kaari kauluksesta etujalkaterään, aivan kuten Blazerin eyestayssä. Sivuseinissä on myös kaksi swooshea, joista ensisijainen on selvästi Blazerin swooshea, jonka kaareva reuna viettää alaspäin kummastakin kyljestä kantapään korkeasta lähtökohdasta. Toissijainen swoosh puolestaan alkaa alempaa kantapäästä, kulkee suoraa linjaa pitkin kylkeä ja päättyy kauempana keskijalan etuosassa. Yhdistämällä pisteet, kotkasilmäiset lenkkarifanit pystyivät tunnistamaan toisen siluetin yhdeksi Niken 80-luvun klassikoista: Dunkiksi.

vuosi 2019 tuotti neljä värivaihtoehtoa tästä huomiota herättävästä sekoituksesta, joista osa oli neutraaleja sävyjä ja osa kirkkaita värejä. Ensin mainitut näkyvät tyylikkäässä White Grey -värissä ja vaivihkaisessa Black Grey-värissä, kun taas jälkimmäiset löytyvät Black Blue-väristä, jossa on University Blue -aksentti, ja retrohenkisestä Maize Navy -väristä, joka tunnetaan joidenkin keskuudessa nimellä Snow Beach ja jossa on säteilevä keltainen päällinen, jonka päällä on tummansinisiä ja punaisia swooseja. Blazerin ja Dunkin eksentrinen yhdistelmä teki tästä Nike Blazer x sacai -lenkkareiden ensimmäisestä juoksusta valtavan menestyksen koko vuoden 2019 ajan, eikä kestäisi kauaa, ennen kuin nämä kaksi tuotemerkkiä yhdistäisivät jälleen voimansa.

Itse asiassa yhteistyön fanit joutuivat odottamaan vain kaksi vuotta seuraavaa Blazer-tarjontaa. Se saapui vuonna 2021 Blazer Low x sacai - päivitetty versio vuoden 2019 Midistä, jossa on samanlainen Blazerin ja Dunkin sekoitus, mutta tällä kertaa matalalla kauluksella, jonka paljastettu vaahtomuovi saa sen näyttämään siltä, että suunnittelija on yksinkertaisesti ottanut Midin ja leikannut sen kahtia. Tätä lukuun ottamatta monet muut elementit pysyvät samoina. Ulkopohjassa on tuttuja kalanruotoisia pitolinjoja, välipohja on edelleen kerroksittain pinottu, ja kaksoisswoosit, silmälasit, nauhat ja kielet ovat myös palanneet. Kantapääpaneelia ei ole, koska se sijaitsee yleensä korkeammalla kauluksessa, mutta kaksoisbrändäys korostaa sisäpohjaa jälleen kerran. Kummallakin kielillä on oma etikettinsä, joista toisessa on Nike sacai -logo ja toisessa Nike Sportswear -perintökuvio. Kaksi low-top-värivaihtoehtoa esitteli myös mokkanahkaa yläosaan tavanomaisen nahan sijasta, mikä antaa niille muhkean ulkoisen tekstuurin. Nämä ovat tyylikäs Iron Grey, jossa yhdistyvät valkoisen ja tummanharmaan sävyt, ja British Tan, jonka tulipunaiset ja ruskeat sävyt täydentävät toisiaan täydellisesti. Sarjan kahdessa muussa värivaihtoehdossa käytetään perinteistä nahkaa: Magma Orange -värissä valkoisen päällisen päälle on kerrostettu kirkkaan oransseja ja keltaisia sävyjä, ja Classic Green -värissä harmaan pohjakerroksen päälle on yhdistetty vihreää, valkoista ja sinistä.

Myöhemmin vuonna 2021 Chitose Abe liittoutui KAWSin kanssa tehdäkseen vaatemalliston, joka tunnetaan nimellä Wearable Art - sarja avantgardistisia vaatteita, jotka hämärtävät taiteen ja muodin rajoja. Amerikkalainen taiteilija ja suunnittelija kutsuttiin sitten mukaan Nike x sacai -yhteistyöhön, ja näin muodostui voimakas luovien mielten triumviraatti. Yhdessä he tekivät useita matalia Blazereita, joissa kaikissa oli sama yleinen muotoilu kuin muissakin samana vuonna julkaistavissa Blazereissa, mutta lisäksi KAWS XX -merkki oli painettu välipohjan etupohjan sivuun. Kaksinkertainen X-kuvio on myös sisällytetty Nike sacai -logoon, joka edustaa ytimekkäästi kolmea yhteistyötä tekevää voimaa.

Ryhmä kehitti yhteensä neljä värimuunnosta, alkaen Neptune Blue-väristä, jonka azurinpunainen pohjakerros tukee keltaisen, tulipunaisen ja tiilenpunaisen sävyisiä päällysteitä, ja rikkaan ruskeankeltaisesta Team Red-väristä, jonka mokka- ja nahkapaneelit ovat peräisin useista perusväreistä. Kaksi muuta mallia ovat yhtä värikkäitä - Purple Duskin eläväinen yläosa, jonka päällysteet on koristeltu eri pastellisävyillä, ja Reed, jossa on syvänsininen ensisijainen swoosh ja kermanvalkoinen toissijainen swoosh sen ruskehtavan värisissä kyljissä.

vuonna 2022 sarjaan lisättiin vielä kaksi Nike sacai Blazer Lowsia, jotka valitsivat klassiset mustan ja valkoisen sävyt. KAWS oli nyt lähtenyt tiimi, joten he palasivat alkuperäiseen low-top-malliin edelliseltä vuodelta, riisumalla asiat takaisin Black Patentin ja White Patentin rakentamisessa. Ensin mainitussa on sileä musta kiiltonahka yläosassa, jossa on kirkkaan valkoinen Blazer swoosh mustan Dunk swooshin päällä ja pari kieliä, jotka ovat myös sävyltään vastakkaisia. Toisaalta jälkimmäisessä on valkoinen kiiltonahkainen päällinen, joka antaa sävyn enimmäkseen yksiväriselle lenkkarille, jossa on luonnonvalkoisia korostuksia sen toissijaisessa swooshissa ja kielessä.

Vaikka tähän mennessä luodut Nike Blazer x sacai -mallit ovat ulkonäöltään hieman abstrakteja, Aben mestarillinen muotoilutaito yhdistettynä Niken jalkineosaamiseen on varmistanut, että ne ovat silti uskomattoman tyylikkäitä kenkiä, joita voidaan pitää jopa taiteellisina sävellyksinä. Yhdistämällä kaksi Niken rakastetuinta siluettia tuotemerkit loivat uuden suositun lenkkarin, jolla on oma identiteettinsä ja joka kulkee taitavasti taiteen, katuvaatteiden ja muodin rajalla.

Arvostele Nike Blazer x sacai
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä