SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Kokoelma (Dunk)

  • Esikuvallinen (Disrupt 2)

  • Tyyli

  • Versio

Dunk Alhainen Disrupt 2

Nike julkaisi Dunk Low Disruptin ensimmäisen kerran vain naisten lenkkarina vuonna 2020. Se perustui suosittuun Dunk Low -malliin, mutta siinä tehtiin melko pieniä muutoksia alkuperäiseen malliin lisäämällä kookkaampi pohjayksikkö ja lisäämällä sivuseinän swoosh-kuvio, joka on pikemminkin takaosan yläpuolella kuin alapuolella. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2022, Nike päätti viedä tätä muutettua ulkoasua vielä pidemmälle Dunk Low Disrupt 2:lla. Tällä kertaa he antoivat sille kapinallisen muotoilun, vahvistamalla ikonisen Dunkin keskeisiä piirteitä perinnetyylillä ja korostaen samalla sen ulkopintaa useilla silmäänpistävillä uusilla yksityiskohdilla, jotka antavat sille nykyaikaisemman tunnelman. Tämän lisäksi se tarjosi mahdollisuuden leikkisään itseilmaisuun useilla yksilöllisillä elementeillä, jotka voitiin räätälöidä kunkin yksilön ainutlaatuisen tyylin mukaan.

Yksi Nike Dunk Low Disrupt 2:n klassisesta mallista siirretyistä piirteistä on sen ulkopohja. Se on valmistettu kestävästä kumista, ja se koostuu erilaisista kulutuspintamuodoista, jotka ovat saaneet vaikutteita Dunkin urheiluhistoriasta. Alun perin kääntyvien liikkeiden helpottamiseksi suunnitellut keskittyvät ympyrät lähtevät etujalkaterän mediaalipuolella olevasta pyöreästä tyynystä, ja niiden paksuus vaihtelee sitä mukaa kuin ne kulkevat. Kolmion muotoinen pala leikkaa etujalkaterän mediaalireunasta sisäänpäin, pysähtyy keskiympyrän kohdalle ja näkyy sen toisella puolella neljänä kuminauhana, jotka viuhkuvat kohti ulkopohjan sivureunaa. Tämän edessä leveä reunus kiertää varpaan ympärille, ja sen pinnalla on kevyesti kohokuvioituja tähtiä. Jalkaterän keskiosassa reunus muuttuu sileämmäksi mediaalipuolella ja kartiomaiseksi lateraalipuolella - teema jatkuu myös ulkopohjan takaosassa. Täällä lohkomaiset pitotyynyt on järjestetty pareittain, ja niiden keskellä on syvennyksiä, ja koko rakenne kiertää kantapään ympäri muodostaen kapean syvennyksen keskelle. Ympäröivien rakenteiden reunojen muovaama upotettu kuusikulmio, johon on kohokuvioitu Nike-teksti ja swoosh, näkyy jalkaholvin alapuolella.

Kun tarkastellaan Dunk Low Disrupt 2:n profiilia, on mahdollista nähdä kantapohjaa ja ulkopohjan sivureunaa ympäröivät korvakkeet, jotka väistyvät sileän osan tieltä keskijalan keskiosassa ja sulautuvat lopulta etujalkaterää koristaviin tähtimäisiin solmuihin. Myös tukevan ulkopohjan ja tukevan välipohjan välinen jakolinja on selvästi nähtävissä. Sen sijaan, että se kulkisi kengän ympärillä tasaisesti, se leikkaa paikoin ylös- ja alaspäin muodostaen kulmikkaan kuvion, jota usein korostetaan selvällä sävynmuutoksella. Pehmeä vaahtomuovipehmuste täyttää välipohjan, mikä tekee siitä kevyen, mukavan ja herkästi reagoivan, ja matala ura kiertää sen ulkoreunan yläreunaa, jonka alapuolella oleva pinta on kevyesti kuvioitu ja yläpuolella oleva sileä.

Yläosassa asiat muuttuvat luonteeltaan paljon poikkeavammiksi kerroksellisten elementtien ja epäsymmetristen lisäysten ansiosta. Aluskerros näkyy vinoissa keskijalkapaneeleissa ja varvassuojassa, jossa on rei'itysviivoja, jotka levittäytyvät sen poikki. Se näkyy myös kaarevana kaistaleena, joka alkaa ohuesti kauluksen etupuolelta ja laajenee sitten kantapään ympärillä. Ensimmäisessä Malachite-värimallissa kaikki nämä alueet on valmistettu pehmeästä valkoisesta kankaasta, kun taas päällysteet ovat rehevää vihreää mokkanahkaa. Etujalkaterää suojaa lokasuoja, jonka reunat on ommeltu kahdella ompelurivillä, ja kaksinkertaiset silmälasit ovat päällekkäin sen yläosassa kummallakin puolella. Silmäluomen alaosa on yhdistetty lokasuojan takaosaan kahdella ompelurivillä ylä- ja etureunassa ja yhdellä rivillä ala- ja takareunassa, mutta keskellä sitä pitää kiinni vain sen keskellä sivusuunnassa kulkeva paksu kirjonta, ja loput on jätetty irrallisiksi. Yläosassa silmänsuojus katoaa takaosan peitteen alle, mikä on toinen tyylikäs kerrostuksen osa. Tässä ylimmässä paneelissa on neljä silmäluukkua, jotka on sijoitettu neliöön kauluksen kummallekin puolelle, ja yhdensuuntaiset tikkausviivat kiinnittävät sen sekä etureunaan että takareunaan, joka kiertyy matalana kantapään ympärille. Kantapään yläosaa koristaa soikea paneeli, jonka alapuoliskon yli kulkee kolme kaarevaa ompeluriviä, jotka kulkevat sen molemmin puolin ja aluskerroksen yli. Sen keskellä on suorakulmaisella langalla kiinnitetty vetokieleke, jonka avulla kenkä on helpompi pukea jalkaan.

Nike Dunk Low Disrupt 2 on myös varustettu lisäominaisuuksilla, joita ei ole muissa Dunk-malleissa. Yksi niistä on kantapään laskuri, joka on välipohjan, takapohjan päällysteen ja pienen osan keskijalkapaneelin päällä. Se pysyy paikallaan neljällä suorakulmaisella ompeleella, kaksi kummallakin puolella, ja se on valmistettu sitkeästä kumimaisesta materiaalista. Mallin toinen ainutlaatuinen elementti on ylimääräinen muovinen silmukka, joka on sijoitettu varvaslaatikon ja etujalkaterän lokasuojan väliseen saumaan sivupuolella ja joka tarjoaa käyttäjälle vaihtoehtoisen nauhoitusvaihtoehdon. Dunk Disrupt 2 -kengän mukana toimitetaan ylimääräiset nauhat, jotka mahdollistavat entistäkin yksilöllisemmän muotoilun, ja nauhat voi jättää turvallisesti auki kielen ympärillä olevien joustavien nauhojen ansiosta, jotka auttavat kiinnittämään jalan, vaikka kengät olisi avattu.

Tällaiset muotoiluominaisuudet antavat Disrupt 2:lle oman, erottuvan ilmeen, mutta sen tuotemerkit vievät asiat vielä pidemmälle. Esimerkiksi Malachite-värimallin sisäpohjaa koristaa Move to Zero -neulapyöräkuvio monivärisellä pohjalla. Tämän yläpuolella kielessä on neliönmuotoinen etiketti, jossa on Nike Dunk -teksti ja sen poikki kirjailtu swoosh, jonka koko ulottuu etiketin reunojen ulkopuolelle koskettamaan myös kielen pääosaa. Muualla swoosh-viivat on kirjailtu taidokkaasti kumpaankin kylkeen. Nämä liioitellut logot alkavat kantapään kielekkeestä ja ulottuvat sekä takaosan päällysteisiin että keskijalkapaneeleihin, ennen kuin ne päättyvät etujalkapuolen lokasuojan molemmille puolille. Mediaalisen kyljen swoosh koskettaa juuri ja juuri välipohjaa, kun taas lateraalisen kyljen swoosh laskeutuu jyrkemmin alaspäin ja liittyy välipohjaan kauempana keskijalkaterän takaosassa, ja sen alempi sijainti jättää tilaa kolmannelle swooshille, joka lisätään ylemmäs lateraaliselle sivuseinälle. Tämä viimeinen logo on enemmän kuin pelkkä ääriviiva, se on kirjailtu kiinteästi sivusuunnassa keskijalan keskiosaan, ja sen loppuosa on suunnattu jyrkästi ylöspäin jatkuen osan takaosan päällysteen yli.

Kun Nike Dunk Low Disrupt 2 lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2022, se edusti vuosikymmeniä vanhan ikonin nykyaikaista rekonstruktiota. Sen erottuvat suunnittelun yksityiskohdat erottavat sen muista sarjan malleista, kun taas sen tuttu pohjayksikkö tarjoaa kestävän pidon ja luotettavan mukavuuden, jota fanit ovat tottuneet odottamaan jokaiselta Dunk-mallilta. Tämän lisäksi sen räätälöitävät elementit antavat käyttäjälle vapauden ilmaista itseään ja tutkia omaa ainutlaatuista identiteettiään. Näin Disrupt 2 on vakiinnuttanut asemansa 2000-luvun rohkeana uutena lenkkarina.

Arvostele Nike Dunk Low Disrupt 2
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä