SPORTSHOWROOM

Nike

J Force 1 x Jacquemus

Hienostunut yhteistyö, joka muutti AF1:n.

Nike J Force 1 x Jacquemus
© Nike / Jacquemus

Uusi kumppanuus alkaa

Nike aloitti kumppanuutensa ranskalaisen muotimerkki Jacquemuksen kanssa vuonna 2022 kesävaatemallistolla ja kahdella Air Humaralla, jotka on päällystetty tyylikkäillä yksityiskohdilla, kuten pienoiskoossa olevalla kultaisella swooshilla kummallakin sivuseinällä ja uudistetulla nauhoitusjärjestelmällä, joka on saanut inspiraationsa vuoden 1998 Nike Pocket Knife -mallista. Brändit seurasivat tätä pian toisella parilla rohkeassa vaaleanpunaisessa värissä, mikä viestii siitä, että alkuperäinen mallisto ei ehkä ollut vain yksittäinen. Jacquemus ei ollut tuolloin tunnettu yhteistyöstä muiden merkkien kanssa, mutta sen perustaja Simon Porte Jacquemus oli jo Voguen mukaan sanonut, että Nike olisi hänen valintansa, jos hän tekisi yhteistyötä. Näistä ensimmäisistä julkaisuista alkoi kukoistaa lupaava yhteistyö.

© Nike / Jacquemus

Varhainen teaser JF1:stä

Helmikuussa 2023 fanit saivat ensimmäisen vilauksen näiden kahden yrityksen uudesta yhteistyölenkkarista. Verkossa ilmestyi kaksi kuvaa, joista ensimmäisessä näkyi lähikuva klassisesta AF1-metallipitsidubrasta, mutta yhdellä huomattavalla erolla - sen pintaan oli kaiverrettu JF1 tavanomaisen AF1-tekstin sijasta. Toisessa kuvassa näkyi käsi, joka piteli valkoisen nauhaparin päätä. Kärjissä oli nahkaisia agletteja, joihin oli painettu Niken swoosheja, jotka muistuttivat hieman aiemmissa Jacquemus Humara -malleissa nähtyjä. Aiempaan yhteistyöhön perehtyneet saattoivat siis päätellä, että Nike ja Jacquemus valmistelevat uutta mallia yhdessä, ja ne, jotka tunnistivat nauhojen dubraukset, tiesivät myös, että kyseessä oli todennäköisesti Air Force 1. Tämän lisäksi mitään muuta ei paljastettu.

© Nike / Jacquemus

Hienostunut kenkä, jossa on Air Force 1:n henki

Tätä teaseria seuraavina päivinä useat muotisivustot alkoivat spekuloida uudesta mallista keskittyen näkemiensä kuvien taustalla näkyviin asioihin, kuten valkoiseen nahkaiseen päälliseen ja verkkokieleen, JF1-brändäykseen ja nahkakengän agletteihin, jotka viittasivat aiempiin Humaroihin. Sitten asiat hiljenivät, kun kumpikaan merkki ei julkaissut mitään uutta tietoa yhteistyöstä. Vasta muutamaa kuukautta myöhemmin, 28. toukokuuta, Nike laittoi Instagram-sivulleen viestin, jolla se kiinnitti ihmisten huomion takaisin tulevaan lenkkariinsa. Se koostui yhdestä videosta, jossa pyöritettiin riviä mustiin pukuihin pukeutuneita naisia, jotka seisoivat keskellä valkoiselta hiekka-aavikolta näyttävää aluetta. Kaikki heistä katsoivat yhteen suuntaan, paitsi viimeisenä oleva malli, joka katsoi vastakkaiseen suuntaan. Taustalla kuului voimakas tuuli, ja videon lopussa Niken swoosh-merkki Jacquemus-nimen yläpuolella näkyi valkoisena kuvan keskellä. Malleilla oli tietysti kaikilla yllään uusi JF1, mutta yksityiskohtia oli mahdotonta nähdä tuolta etäisyydeltä. Kommentissa luki yksinkertaisesti: "Hienostunut kenkä, jossa on AF1:n henki. @Nike & @Jacquemus J Force 1. Coming Soon." Tämä viesti toisti, että lenkkari olisi Air Force 1, mutta vihjasi samalla sen hienostuneeseen muotoiluun, josta Jacquemuksen vaatteet olivat jo ennestään kuuluisia.

© Nike / Jacquemus

Lähempää katsomista

Vain kaksi päivää Niken teaserin jälkeen Jacquemus kirjoitti uudesta kengästä Instagram-sivullaan. Tällä kertaa faneille annettiin paljon syvällisempi näkemys siitä, miltä se näyttäisi, lähikuvilla kahdesta julkaistavasta värivaihtoehdosta. Postaus koostui seitsemästä kuvasta, joista kahdessa oli Niken videon aavikkokohtaus, jossa näkyy mallien rivi mustissa puvuissa, kahdessa kuvassa osa näistä malleista istui tuoleilla ohuen vesikerroksen päällä, yhdessä kuvassa oli täysin musta värimuunnos, yhdessä täysin valkoinen värimuunnos ja viimeisessä kuvassa näkyivät molemmat kengät. Näissä kuvissa ihmiset saivat vihdoin nähdä koko mallin, sen AF1-vaikutteisesta päällisestä, jossa on rei'itetty varvaslaatikko, aina sen kyljissä oleviin herkkiin metallisuojiin. Myös lenkkarin ainutlaatuinen kuminen ulkopohja oli selvästi nähtävissä - sen reunasta sisään ja ulos kudottu nylonnauha yhdistää sen ylempään ja pitokuviot muistuttavat Niken Waffle-pohjaa useimpien AF1-kenkien pivot-circle-muodostelmien sijaan. Jacquemuksen kommentti viestin vieressä paljasti suunnittelijan rakkauden Niken työhön ja hänen henkilökohtaisen yhteytensä projektiin, kun hän puhui innostuksestaan jakaa JF1 yleisönsä kanssa. Hän kirjoitti myös suunnittelun taustalla olevasta inspiraatiosta ja kuvaili kenkää "hyvin kuuluisan AIR FORCE 1:n ja NIKE ACG TERRAn hybridiksi", jonka hän sanoi olevan yksi kaikkien aikojen Nike-suosikkikengistään. Aikaisemmassa työssään tuotemerkin kanssa Jacquemus oli puhunut ylistävästi ACG (All Conditions Gear) -mallistosta - 80-luvun lopulla lanseeratusta kenkäsarjasta, jossa keskityttiin ihmisen ja luonnon väliseen yhteyteen ja luotiin kestäviä jalkineita, joita voitiin käyttää erilaisissa ulkoilmaympäristöissä. Sen motto on "Designed, tested, and made on Planet Earth. For outdoor use." Tämän paljastuksen myötä on selvää, miksi suosittu suunnittelija valitsi Humaran ensimmäiseksi Nike-yhteistyökappaleekseen - se kuuluu myös ACG-ryhmään. Itse asiassa myös Instagramissa julkaistut kuvat olivat tästä näkökulmasta järkeviä, sillä ne kaikki sijoittuivat villeihin paikkoihin. JF1:n muotoilu, joka oli nyt kaikkien nähtävillä, heijasteli myös hänen haluaan tuoda Niken ACG-malliston toiminnallisuutta yhteistyöhön tukeutumalla Niken huomattaviin teknisiin kykyihin.

© Nike / Jacquemus

Julkaisupäivä on asetettu

Samaan tapaan kuin aiemmat sosiaalisen median viestit, nämä uudet herättivät spekulaatiota ja jännitystä koko lenkkimaailmassa. Muut verkkosivustot keskittyivät nyt Jacquemuksen Instagram-postauksessa asetettuun julkaisupäivään - 13. kesäkuuta Jacquemus.com-sivustolla ja 21. kesäkuuta valituissa Nike-myymälöissä ympäri maailmaa. Se oli myös saatavilla SNKRS-sovelluksessa samaan aikaan. Tämä jälkimmäinen päivämäärä on se, jolloin Nike julkaisi seuraavan kerran Instagram-sivullaan, tällä kertaa kolme kuvaa, jotka oli kuvattu samassa laajassa maisemassa kuin edellisissä kuvissa. Kahdessa niistä näkyi lisää malleja hienostuneissa mustissa puvuissa, jotka sopivat kengän aiottuun ulkoasuun. Kuten aiemminkin, he istuivat, ja joskus seisoivat, tuoleilla näissä ympäristöissä, ja kaikilla oli yllään JF1. Kolmannessa kuvassa oli pino kolmea J Force 1 -lenkkaria, kaksi valkoista ja musta lenkkari niiden välissä. Kommentti oli jälleen yksinkertainen ja hienostunut - "The @Nike x @Jacquemus J Force 1. Vähätteleville. For the standouts."

© Nike / Jacquemus

Ylellisiä ominaisuuksia ja hienoja yksityiskohtia

Nike Air Force 1 x Jacquemus osoittautui julkaisunsa yhteydessä tyylikkääksi lenkkariksi, jossa yhdistyivät Niken suunnittelutaito ja Jacquemuksen hienostunut mutta minimalistinen ilme. Kun Vogue haastatteli kaksikon ensimmäistä yhteistyötä varten, Nike oli ilmaissut ihailunsa Simon Porte Jacquemuksen tyylin "aistillisuutta" ja "tunnetta" kohtaan. Nämä ominaisuudet on selvästi istutettu JF1:een hienoilla yksityiskohdilla, kuten metallisilla swooheilla, nahkaisilla agletilla, hienovaraisella kaksoisbrändäyksellä kantapäässä, kielessä ja pohjassa sekä käänteisellä Jacquemus-tekstillä ja Nike swooshilla ulkopohjassa. Jacquemuksen verkkosivusto, jossa JF1:tä kuvattiin "Unisex J Force 1 Sneakers" -nimellä, korosti näitä piirteitä sekä "hopeista kierrätysmetallia olevaa JF1-dubraa", "AF1 Vamp -perforointia" ja "käsin kudottua rakennetta". Samaan aikaan Niken verkkosivusto kuvaili kenkää "hienostuneeksi ja leikkisäksi nokkeluudeksi" ja kutsui suunnittelija Jacquemusta "nykyajan surrealistiksi". Se keskittyi myös kengän "ylellisyyttä koskettaa" ja se, että käänteinen ulkopohjan logot olisi "painaudu oikein, kun nostat jalka", ennen jälleen kerran korostamalla erottuva nauhoitus jossa pohja ja ylempi yhdistää - "Käsin kutomalla modifioitu AF-1 ylempi pohjaan, kenkä luotiin, jonka avulla voit erottua missä ikinä menetkin .".

© Nike / Jacquemus
© Nike / Jacquemus

Alkuperäinen AF1-siluetti

Niken ja Jacquemuksen Air Force 1 -yhteistyössä yhdistettiin AF1:n klassinen ulkoasu ja yhden Ranskan tunnetuimman muotisuunnittelijan hienostuneisuus ja hienostuneisuus täysin omaperäisen mallin luomiseksi. J Force 1-mallin luomisessa Jacquemus meni tavallista pidemmälle ja antoi siluettiin oman ainutlaatuisen lisänsä. Näin hän loi itselleen ja tuotemerkilleen paikan tämän ikonisen lenkkarin tarinassa.

Read more

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä