SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (adidas)

  • Kokoelma (Gazelle)

  • Yhteistyö (Gucci)

Gazelle x Gucci

Siitä lähtien, kun adidas Gazelle julkaistiin vuonna 1966, se on ollut brändin lenkkareiden kantava voima. Alun perin harjoituskengäksi suunniteltu Gazelle on nykyään osa adidas Originalsin perinnesiluettien valikoimaa, mikä kuvastaa sen ajatonta estetiikkaa ja kestävää suosiota. Gazelle on ollut julkkisten, urheilutähtien, muusikoiden ja jopa kuninkaallisten suosiossa, koska siinä on käytetty rohkeita mutta yksinkertaisia värejä ja laadukkaita materiaaleja, kuten nahkaa ja mokkanahkaa. Vuonna 2022 siluetin uskomaton perintö huipentui yhteen Adidaksen ylellisimmistä lenkkarimallistoista: adidas Gazelle by Gucci.

Adidas ja Gucci paljastivat adidas Gazelle x Gucci -malliston ensimmäiset versiot italialaisen muotitalon syksy/talvi 2022 "Exquisite" -näytöksessä, kun Guccin mallit astuivat kiitotielle luovan johtajan Alessandro Michelen suunnittelemassa laajemmassa vaatemallistossa. Hän oli fanittanut Gazellea jo vuosia ja käytti vanhoja Adidaksen luetteloita 1970-luvun lopulta inspiraationa ensimmäisten miesten ja naisten värivaihtoehtojen suunnittelussa. Michele yhdisti taitavasti huippumuotia ja alkuperäisen siluetin katumuotitunnelmaa ja loi adidas Gucci Gazelle -lenkkareiden sarjan, jonka värien kaleidoskooppi huokuu tyylikästä retrotunnelmaa. Koko mallisto on täynnä tyylikkäitä brändiefektejä, ja kengän kielessä, kantapäässä, välipohjassa ja sisäpohjassa on mukautetut Gucci Trefoil -logot, joista jälkimmäisessä on tyylikäs teksti, joka viittaa "The brand with the 3 stripes" -merkkiin ja paljastaa, että kengät on "valmistettu Italiassa".

Kesällä 2022 julkaistut ensimmäiset värimallit tulivat useissa hienostuneissa materiaaleissa, joista useat oli päällystetty muhkealla sametilla. Oli Red Velvet, jossa on valkoiset kolmen raidan logot ja kantapään paneeli, Yellow Velvet, jonka punaiset korostukset luovat pakottavan tonaalisen kontrastin kylkiin ja kantapäähän, ja Pink Velvet, jossa on mustat sivulogot ja vihreä kantapään kieleke. Kahdessa muussa mallissa, vihreässä Green Suede ja Light Blue Suede, joiden sininen päällinen ja keltaiset kolme raitaa ovat mukana punaisella kantapään kielekkeellä, sekoitetaan myös samettia päällisessä ja mokkanahkaa silmäpinnoissa ja varpaiden päällisessä, kun taas Light Blue Silk sisältää nimimerkillä varustetun materiaalin koko päällisensa ja sen vaaleanpunaisen kantapään paneelin, punaiset nauhat ja läpikuultavan turkoosin kuppipohjan. Loput mallit tässä ensimmäisessä Gazelles-versiossa valitsivat erilaiset materiaalit: White-värimallissa käytetään nahkaa valkoisessa, sinisessä ja punaisessa päällisessä, ja GG Monogram -mallissa käytetään ruskeaa kangasta, joka on päällystetty GG-kuviolla, joka ulottuu jopa välipohjaan asti.

Adidas Gazelle x Gucci -malliston ensimmäinen versio oli valtava menestys, ja tuotemerkit kokoontuivat jälleen vuonna 2022 tuottamaan uusia versioita yhteistyöllä toteutetusta lenkkarista. Nahkaverhoiltuja malleja oli kaksi: White Green Red ja Black Green Red, jotka saivat nimensä neutraalista pohjakerroksesta, vihreistä kantapään kielekkeistä, punaisista nauhoista sekä vihreistä ja punaisista kolmen raidan logoista niiden kyljissä. Yellow Velvet Green, Purple Velvet, Light Pink Velvet ja Burgundy Velvet ilmestyivät muunnelmina aiemmista samettisista painoksista, joista ensimmäisessä oli mustat sivulogot, vaaleanruskeat mokkanahkapäällysteet ja violetit nauhat, ja muut olivat peittäneet nimensä sävyillä, ja niissä oli värikkäitä kohokohtia kolmiraidallisissa logoissa ja kantapäässä. Sillä välin Yellow White Red käyttää silkkistä materiaalia keltaisessa, oranssissa ja sinisessä yläosassaan, ja se on rakennettu voimakkaan punaisen pohjayksikön päälle, joka sopii sen karmiininpunaiseen kantapääpaneeliin. Kaksi muuta versiota on koristeltu Guccin graafisella, lukittujen G-kirjainten grafiikalla: punainen GG Monogram, jossa kuvio on punaisella kankaalla ja purukumin välipohjalla, ja Platform GG Monogram, jonka ruskea kankainen päällinen jäljittelee aiempaa värivaihtoehtoa, mutta siihen on lisätty pinottu, monivärinen pohjayksikkö, joka kohottaa käyttäjää. Square GG Monogram -mallin mahonginruskeassa päällisessä on erilainen Gucci G -kirjaimeen perustuva kuvio, kun taas vuoden 2022 viimeinen malli, Metallic Gold, pyrkii kuninkaallisempaan ulkoasuun hohtavan kultaisen päällisen ja mattamustien kolmiraitaisten logojensa ansiosta.

Vuonna 2023 yhteistyön suosio kasvoi entisestään, osittain Harry Stylesin toisen monumentaalisen julkkismaininnan ansiosta. Musiikin supertähti käytti useita lenkkareita mallistosta Love On Tour -esityksissään ja nousi sosiaalisessa mediassa viraaliksi juotuaan ulos Green Suede -paristaan ollessaan lavalla Australiassa. Tässä seuraavassa mallistossa adidas ja Gucci keskittyivät jälleen kerran monogrammigrafiikkaan ja tuottivat viisi uutta siluettia, joissa kaikissa on tämä siro muotoilu. Mukana oli Beige GG Monogram, jonka ruskehtavan väristä yläosaa korostetaan punaisilla ja vihreillä korostuksilla ja jonka pohjayksikössä on vain Guccin Trefoil-logo sen sivukannassa. Tämä on vastakohta Blue GG Monogramille ja Black GG Monogramille, joista kumpikin käyttää monogrammi-efektiä välipohjassaan sekä kankaalla päällystetyssä yläosassaan, ensin mainittu sinisen ja mustan värisenä ja jälkimmäinen mustan ja keltaisen värisenä. Green GG Monogram-mallin välipohjassa on puolestaan syvä violetti sävy, joka sopii yhteen sen vihreän päällisen ja kantapään ja kylkien vaaleanpunaisten korostusten kanssa. Vuoden 2023 malliston täydentää adidas Gazelle Wedge x Gucci, jonka päällinen vastaa Beige GG Monogram -mallia, mutta joka lepää huomiota herättävän kiilapohjan päällä, joka nousee kantapäätä kohti.

Guccin adidas Gazelle -lenkkareiden mallistossa yhdistyvät täydellisesti 60-luvun alkuperäisen mallin urheilulliset retrotyylit ja Guccin brändin erittäin hienostunut estetiikka, ja Alessandro Michelen kiintymys Adidaksen muotoiluhistoriaan varmisti, että jokainen värimuunnos luotiin huolella ja yksityiskohtiin kiinnittäen huomiota. Sekä siluetin pitkäaikaisten fanien että sen viimeaikaisen maineen myötä mukaan tulleiden fanien ihailema adidas Gazelle x Gucci on ikuisesti todiste siitä, mitä voidaan saavuttaa, kun kaksi yhteistyötä tekevää tahoa jakaa intohimon aiheeseen, jonka parissa he työskentelevät.

Arvostele Adidas Gazelle x Gucci
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä