SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (11)

  • Versio (Cherry)

Air Jordan 11 Cherry

Vuonna 1995 Michael Jordan oli juuri aloittamassa mestarillista paluuta. Siinä hän teki uusia ennätyksiä ja voitti vielä enemmän mestaruuksia, mikä teki Jordan 11: stä, jota hän käytti tuolloin, must-have - ilmiö, joka jatkui 2000-luvun alussa, kun Jordan Brand lanseerasi kokoelman retro-AJ11:iä. Näiden rinnalla brändi alkoi julkaista myös uusia värivaihtoehtoja, joista joistakin tuli erittäin haluttuja malleja sekä miehille että naisille. Yksi näistä oli eläväinen Jordan 11 Cherry; kenkä, jossa oli niin kirkkaan värisiä ominaisuuksia, että lenkkareiden harrastajat olivat lumoutuneita sen silmiinpistävästä ulkonäöstä.

Air Jordan 11 Cherry tunnettiin ensin nimellä Varsity Red, kun se julkaistiin Low-versiona vuonna 2001, koska tätä väriä käytettiin useissa sen keskeisissä elementeissä. Jordan Brand oli jo vuonna 1996 julkaissut joitakin matalia AJ11-kenkiä, mutta vaikka niissä oli hieman erilainen rakenne kuin alkuperäisissä High-lenkkareissa, vuonna 2001 julkaistut lenkkarit pysyivät uskollisina sen rohkealle muotoilulle. Tärkein tekijä tämän ilmeen saavuttamiseksi on Cherryn säteilevä Varsity Red -lokasuoja, jonka kiiltonahkainen rakenne antaa sille klassisen kiillon, josta Air Jordan 11 on niin tunnettu. Siinä on myös tuttu ballistinen mesh-verkkopäällinen ja hihnasilmukat valkoisina, hienostunut tuotemerkki sekä valkoisena että Varsity Red -värisenä ja läpikuultava ulkopohja, joka paljastaa hiilikuitulevyn, joka lepää sen ja valkoisen, Air-pehmustetun Phylon-vaahtomuovivälipohjan välissä. Punainen ja valkoinen ovat Jordanin lenkkareissa aina läsnä olevia sävyjä, koska ne viittaavat pelaajan pääjoukkueeseen, Chicago Bullsiin, eikä AJ11 Cherry ole erilainen. Ehkä siksi se oli niin välitön menestys ilmestyessään, ja ehkä siksi se vetää edelleen väkijoukkoja jokaisen retrojulkaisun myötä.

Ensimmäisen Jordan 11 Cherryn fanit joutuisivat odottamaan vielä 15 vuotta, kunnes sen toinen julkaisu tuli vuoden 2016 puolivälissä. Tämä Retro-painos on toinen matala huippu, jossa on valkoinen pohja ja Varsity Red -korostukset alueilla, kuten ulkopohjan kalanruotoiset pito-osat ja Jumpman-logot kantapäässä, kielessä ja pohjassa. Aivan kuten vuoden 2001 kenkä, se on tehty sekä lapsille että aikuisille. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2018, ilmestyi pari AJ11 Cherry Cleats -jalkapallokenkiä, joissa oli mukautuksia jalkapallokentälle. Se julkaistiin sekä Low- että High-versiona, ja siinä on Lunarlon Foam -välipohja ja ulkopohjassa valetut nastat. Suurimmaksi osaksi kumpikin säilyttää edeltäjiensä silmiinpistävän värimaailman, vaikka sisäpuoliseen vuoreen on lisätty musta.

Tähän mennessä Air Jordan 11 oli tullut tunnetuksi jännittävistä joulujulkaisuista, jotka yleensä lanseerattiin vuosittain joulukuun kahdella ensimmäisellä viikolla. Jälleen kerran ne, jotka toivoivat saavansa käsiinsä uuden väriversion, joutuivat odottamaan muutaman vuoden vuoteen 2022 asti, jolloin heille tarjottiin ensimmäistä kertaa korkea Air Jordan 11 Retro Cherry. Monet sen ominaisuuksista heijastavat low-topin ominaisuuksia, ja siinä on läpinäkyvä ulkopohja, Varsity Red -kiiltonahkainen lokasuoja ja valkoinen ballistinen mesh-yläosa. Sillä on kuitenkin myös oma erilainen luonteensa, joka ilmenee esimerkiksi hiilikuituisen varsilevyn mustasta ja Varsity Red -ruutukuviosta, sen sivukantaan kirjaillusta Varsity Red Jumpman -logosta ja sen sisäpuolen värijärjestyksen kääntämisestä, jolloin vuori ja sisäpohja ovat kirkkaanpunaisia, kun taas sisäpohjan Jumpman ja kantapään 23 ovat valkoisia.

Air Jordan 11 Cherrys -mallisto laajeni high-topin valmistuksen myötä, kun siitä luotiin versiot aikuisille, lapsille ja pikkulapsille. Hyvin pienille lapsille tehtiin myös Crib-malli. Vaikka Cherryn perusilme säilyy, sen ulkopohja on paljon pehmeämpi kuin muissa malleissa, mikä tekee siitä sopivan kehittyville jaloille, kantapäähän on lisätty vetokieleke ja ylemmän päällisen mediaalipuolelle on lisätty helpompi kiinnitysjärjestelmä. Lapset ja taaperot saivat sitten toisen mallin, joka tunnetaan nimellä Little Flex, jota ei tarvitse sitoa lainkaan. Nauhojen tai Cribistä löytyvän koukku- ja silmukkasulkujärjestelmän sijaan siinä on joustava valkoinen päällinen, jossa on tukevat nauhat, jotka istuvat tiiviisti jalan yläosan päälle. Tämä tarkoittaa, että se voidaan pukea jalkaan ja riisua kantapäästä nousevan vetokielekkeen avulla.

Vuonna 2023 Jordan 11 Cherryn unohtumaton väripaletti yhdistettiin CMFT-mallin mukavuutta lisääviin ominaisuuksiin. Tässä lenkkarissa on läpikuultava sininen ulkopohja, joka peittää valkoisen välipohjan, jossa on Zoom Air -tyyny, ja kiiltonahkainen lokasuoja, joka kiertyy varpaan ja sivukyljen ympärille kirkkaanpunaisena. Tämän lisäksi punaisen Jumpman-logon käyttö kantapään ja kielen sivussa antaa sille Cherry-tunnelman, kun taas tekstiilikaistat, jotka muodostavat pitsilenkkejä silmälasien varrella, muistuttavat AJ11:n verkko-nauhoitusrakenteita.

Cherry-värin rohkeat sävyt sopivat Air Jordan 11:n rohkeaan ulkoasuun, kun niitä alun perin sovellettiin sen tekstuuriltaan monipuoliseen ulkopintaan vuonna 2001. Tämä teki siitä vahvan tyylivalinnan silloin ja tekee niin edelleen tähän päivään asti. Kirkkaanpunaiset korostukset erottavat sen muista AJ11-lenkkareista, ja se on saanut intohimoisen kannattajakunnan, joka odottaa innokkaasti tämän tyylikkään kengän jokaista eloisan väristä julkaisua.

Arvostele Jordan 11 Cherry
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä