SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (11)

  • Versio (Cool Grey)

Air Jordan 11 Cool Grey

2000-luvun alussa Jordan Brand oli julkaisemassa useita retro-versioita ikonisesta Air Jordan 11 -värivaihtoehdosta, joka julkaistiin Michael Jordanin 90-luvun puolivälin comebackin yhteydessä. Näiden rinnalle tuli joukko uusia värimuotoja ja malleja, joista itsestään tulisi fanien suosikkeja. Yksi näistä oli Jordan 11 Cool Grey - tyylikäs lenkkari, jossa on kaksi tyylikästä harmaan sävyä ja sama rohkea ja kestävä rakenne kuin vuoden 1995 alkuperäisessä mallissa.

Kun ensimmäinen Air Jordan 11 Cool Grey ilmestyi maaliskuussa 2001, Michael nautti vielä toisesta koripallosta luopumisesta. Tämän vuoksi kenkä nähtiin ensin muiden pelaajien jaloissa, eikä sen nimihenkilö nähnyt sitä kentällä ennen kuin hän palasi eläkkeeltä jälleen kerran pelaamaan Washington Wizardsin joukkueessa. Tähän mennessä kenkä oli jo muodostunut klassikoksi kiiltävän harmaan sävyn käyttämisen ansiosta kiiltonahkaisessa lokasuojassa ja ylellisen nupukin lisäämisen ansiosta päällisen vaaleanharmaissa osissa. Nämä kaksi sävyä täydentävät toisiaan täydellisesti, kun taas valkoiset kohokohdat erottuvat kantapäässä olevan numeron 23 ja sen viereen kirjaillun Jumpmanin muodossa, samoin kuin Phylon-vaahtomuovivälipohjassa, nauhoissa ja kielessä olevassa pienessä Jumpman-merkissä. Lisää tummanharmaita sävyjä on kalanruotokuvioissa jalan alla ja hiilikuituisen varren ruudukkokuvioinnissa, joka näkyy yhdessä sen keskellä olevan valkoisen Jumpmanin kanssa läpikuultavassa ulkopohjassa. Kun Jordan lopulta ilmestyi kenkään, sen perintö sinetöitiin, ja nykyään se on yksi halutuimmista Air Jordan 11 -lenkkareista sekä miesten että naisten kategorioissa.

2000-luvun lopulla Air Jordan 11:stä oli tullut niin suosittu malli, että tuotemerkki oli alkanut julkaista uusia malleja joka joulusesonki. Vuonna 2010 oli vuorossa hienostunut Cool Grey, ja ensimmäinen Retro-versio ilmestyi vain muutama päivä ennen joulua. Se jäljitteli vuoden 2001 kenkää uskollisesti, ja sen nupukki- ja kiiltonahkainen päällinen oli samassa tasapainossa keskiharmaan ja viileänharmaan välillä. Tuolloin sen rinnalla julkaistiin lasten painos, joka toistui jokaisessa tulevassa julkaisussa, mukaan lukien vuoden 2018 Jordan 11 Retro Low Cool Grey. Tässä lenkkarissa on sama tyylikäs rakenne kuin Highissa, mutta siinä on pieni Jumpman kantapään takaosassa ja vaaleansininen sävy läpikuultavassa ulkopohjassaan alkuperäisen purukumin värisen sijaan. Samana vuonna julkaistiin myös ensimmäinen jalkapallokentälle tehty Cool Grey -värimuunnos, joka oli sekä High- että Low-tyylinen Cleat. Sitten vuosi 2019 toi Golf low-topin Cool Grey -värin neutraaleissa sävyissä. Sileän nupukin sijaan siinä on ensiluokkaista täysnahkaa päällisessä, ja sen sinistä läpikuultavaa ulkopohjaa vahvistaa seitsemän golfkentälle sovitettua erikoisnastaa.

Jordan 11 jatkoi suosiotaan 2020-luvulla, ja Cool Grey sai uuden rebootin vuonna 2021, kun se täytti 20 vuotta. Sopivasti tämä palaa vuoden 2001 alkuperäisen korkealle leikattuun nilkkaan ja säilyttää samalla jäätävän sinisen läpikuultavan ulkopohjan, joka tuli myöhempiin malleihin. Erilaisten lastenversioiden ohella tehtiin myös Crib-malli, joka luotiin Cool Grey -värin klassisissa sävyissä. Siinä on pehmeä vaahtomuovipohjayksikkö, jossa on Jumpmanin ääriviivat kantapään alla ja kalanruotokuvio etujalkaterässä, ja sen nauhojen puuttuminen yhdessä kantapään vetokielekkeen kanssa tekee siitä helpon pukea jalkaan ja riisua.

Cool Grey -värin valikoiman kasvaessa vuonna 2021 sen värimaailmaa laajennettiin myös Air Jordan 11 CMFT -malliin. Tämän matalan lenkkarin tavoitteena on maksimoida kulutettavuus, ja siksi siinä on useita ominaisuuksia, jotka parantavat sen mukavuutta lisääviä ominaisuuksia. Näihin kuuluvat pehmeä Cushlon-vaahto ja Zoom Air -vaimennus valkoisen välipohjan kautta, taipuisa nahka varpaan ja kantapään ympärillä, rei'itykset ja verkko kyljissä hengittävyyden lisäämiseksi ja hellävaraiset kankaat jalkaterän yläosassa. Näitä mukavia materiaaleja koristaa kaksi harmaan sävyä, jotka on nähty muissa Air Jordan 11 Cool Greys -malleissa, ja valkoiset Jumpman-logot koristavat kantapäätä, kieltä ja vasenta sisäpohjaa.

Vaikka Jordan 11 Cool Grey -värimallit ovat tulleet alkuperäisen version jälkeen kuusi vuotta myöhemmin, niillä on kuitenkin erityinen paikka Jordan-fanien sydämissä kaikkialla. Nupukin käyttöönotto yhdessä epätavallisen kiiltonahkaisen lokasuojan kanssa teki lenkkarista erottuvan sen ilmestyessä vuonna 2001, ja se on edelleen pakollinen malli tähän päivään asti.

Arvostele Jordan 11 Cool Grey
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä