SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (11)

  • Versio (Legend Blue)

Air Jordan 11 Legend Blue

Ensimmäisen Air Jordan 11:n menestyksen jälkeen Jordan Brand alkoi laajentaa uraauurtavan lenkkarinsa valikoimaa. Oli helmikuu 1996, ja Michael Jordan oli keskellä voittoisaa paluutaan NBA:han, ja Chicago Bulls oli puolimatkassa kohti ennätyskautta. Siihen asti hän oli suosinut AJ11 Concord-mallia, mutta kun hän astui kentälle San Antonio Alamodomessa ensimmäisessä All-Star Game -ottelussaan vuoden 1993 eläkkeelle jäämisen jälkeen, hänellä oli päällään uusi värimalli, jossa oli vaaleansiniset korostukset, jotka sopivat sekä hänen itäisen konferenssin joukkuetovereidensa tiilenpunaisiin peliasuihin että hänen alma materinsa, Pohjois-Carolinan yliopiston, väreihin. Alun perin nimellä Columbia ja myöhemmin nimellä Jordan 11 Legend Blue Jordanin legendaariseen tarinaan liittyvän yhteyden vuoksi siitä tuli yksi kaikkien AJ11-värimuotojen juhlituimmista.

Kun Air Jordan 11 Columbia julkaistiin ensimmäisen kerran, sen vaaleat, tyylikkäät sävyt olivat täydellinen vastapaino tummemmille sävyille, joita löytyi Bred-värivaihtoehdosta, joka myös julkaistiin vuoden 1996 alussa. Siinä on kaikki vuoden 1995 alkuperäisen mallin tyylikkäät suorituskykyominaisuudet, kuten läpikuultava ulkopohja, joka on tässä tapauksessa sävytetty siniseksi, ja hiilikuituinen varsilevy, jossa on valkoinen Jumpman-logo. Varpaan ja kantapään alapuolelle on sijoitettu mustat, kalanruotoisilla pitolinjoilla varustetut korokkeet, ja valkoisessa välipohjassa yhdistyvät Phylon-vaahtomuovi ja täyspitkä Air-tyyny. Päällinen on suurelta osin valkoinen, sekä kiiltonahkaisen lokasuojan että neljännesosan osalta, joka on valmistettu perinteisestä nahasta ballistisen verkon sijaan. Valkoinen nahka muodostaa kantapään paneelin, kieli säilyttää verkkopäällysteensä ja sisäpuoli on täytetty pehmeällä mustalla materiaalilla, joka valuu ulos ja muodostaa kantapään kielekkeen. Columbia Blue -brändäys korostaa kieltä, ja tuttu Jumpman ja 23 kantapäässä ovat myös tätä vaalean sinistä sävyä.

Jordanin suoritus AJ11 Columbia -mallia kantaessaan toi hänelle ensimmäisen MVP-palkinnon All-Star-pelissä sitten vuoden 1988, mikä hyödytti sekä Jordanin omaa että kengän mainetta, jonka päivän urheilukuvaajat tallensivat lähes kaikista mahdollisista kuvakulmista. Tämä toi kengälle mainetta ja menestystä, joka on vuosien mittaan vain kasvanut, ja se on johtanut kaikenlaisten uusien mallien julkaisemiseen sekä miesten että naisten ja myös lasten malleina.

Ensimmäiseen Retro-julkaisuun kului vain muutama vuosi, ja se ilmestyi vuonna 2001 muiden alkuperäisten värimuotojen uusintojen ohella. Sen rakenne on lähes täysin sama kuin edeltäjänsä, paitsi että ulkopohjan läpi kulkeva sininen sävy on kadonnut, ja tilalle on jätetty ripaus beigeä. Myöhemmin samana vuonna ilmestyi ensimmäinen low-top Columbia, jonka muotoilussa Columbia Blue näkyy suurissa osissa läpinäkymättömistä kumikapseleista muuten läpikuultavassa ulkopohjassa ja koko kiiltonahkaisessa lokasuojassa. Samaan aikaan sileän nahan päällinen ja kieli ovat valkoiset, samoin kuin sisäpinta, ja sinistä materiaalia on käytetty sinisen kaistaleen muodossa merkkivaikutusten sijoittamiseen kielen keskelle. Musta 23 on painettu valkoiseen kantapään kielekkeeseen, ja Columbia Blue Jumpmanin miniatyyrinen logo on sen alapuolella kantapään päällysteen keskellä.

Tämän jälkeen Columbian fanit joutuivat odottamaan paljon pidempään sen seuraavaa iteraatiota. Itse asiassa kului yli kymmenen vuotta, eikä tätä värimuotoa ollut vieläkään julkaistu uudelleen. Tässä vaiheessa oli jo tullut perinteeksi, että uusi Jordan 11 julkaistiin joulusesongin aikana, mutta joka vuosi Jordan Brand valitsi eri mallin. Näin oli joulukuuhun 2014 asti, jolloin Air Jordan 11 Legend Blue ilmestyi. Nimenmuutoksesta huolimatta tämä päivitetty lenkkari on uskollinen OG Columbialle, ja se palaa sinisävyiseen ulkopohjaan ja täysin valkoiseen nahkapäälliseen, jotka olivat varmistaneet sen suosion alusta alkaen. Siinä on myös tuttu sininen kielilaikka ja Jumpman-kirjonta, ja väri tunnetaan nyt Legend Blue -nimellä, joka sopii lenkkarin uuteen nimeen.

Vaikka termi Legend Blue on siirretty kaikkiin tämän värimallin myöhempiin uudelleenkäynnistyksiin, vuoden 2018 Cleats säilytti Columbia-nimityksen. Tässä vaihtoehtoisessa urheilumallissa, joka on valmistettu sekä korkean että matalan kärjen muodossa, on valettu valkoinen pohja, jossa on siniset nastat, ja täysin valkoinen päällinen, joka yhdistää kiiltonahkaisen lokasuojan ballistiseen verkkopaneeliin ja kieleen. Jalkaterän yläosaan ommeltu merkkilaastari on musta, samoin kuin sisäosa, kun taas Jumpman ja kantapäässä oleva 23 ovat molemmat päällystetty hellävaraisen sinisellä sävyllä.

Seuraava Air Jordan 11 -lenkkari, joka kantoi uutta nimeä, oli Jordan 11 Low Legend Blue. Tässä vuonna 2021 julkaistussa mallissa on jäisen sininen läpikuultava ulkopohja, jossa on kiinteät mustat korokkeet kärjessä ja kantapäässä sekä tavaramerkiksi muodostunut hiilikuitulevy, jossa on sininen ja musta ruudukkokuvio ja valkoinen Jumpman-logo. Valkoinen välipohja käyttää jälleen kerran Phylon-vaahdon ja Nike Airin luotettavaa iskunvaimennusta, kun taas kokonaan nahasta valmistetussa yläosassa on samat tyylikkäät valkoiset sävyt kuin edeltäjissään. Legend Blue -merkkikaistale on valkoisen verkkokielen poikki, numero 23 näkyy valkoisena mustassa kantapään kielekkeessä, ja Legend Blue Jumpman -siluetti on kirjailtu kantapäähän. Koska tämä low-top lanseerattiin 25 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen Columbia-värimalli julkaistiin, sen mustaa sisäpohjaa koristaa Jumpman ja numero 25 samalla tyylitellyllä fontilla kuin kantapäässä, ja molemmat erottuvat kirkkaan valkoisina tummasta taustasta. Myöhemmin samana vuonna Jordan 11 Adapt -nimellä tunnettu teknisesti edistyksellinen malli oli koristeltu Legend Blue -väreillä. Tässä avantgardistisessa AJ11 High -mallissa on voimanauhajärjestelmä, jonka avulla käyttäjä voi muuttaa kireyttä ja istuvuutta älypuhelinsovelluksen tai sivusivun välipohjassa olevien painikkeiden avulla. Sovelluksen avulla voidaan myös valita näiden painikkeiden sävyt, jotta käyttäjä voi täydentää harmaata ja sinistä yläosaa omalla henkilökohtaisella värimaailmallaan.

Vuonna 2022 vielä yksi malli sai Columbian houkuttelevat valkoisen ja sinisen sävyt, kun Jordan 11 CMFT Low Legend Blue julkaistiin. Sen rakenne on suurelta osin valkoinen, kun taas sen uudelleen muokattu yläosa yhdistää sekä patentti- että perinteiset nahat läpikuultaviin tekstiileihin ja verkkonauhajärjestelmään. Kuminen ulkopohja, joka on vaaleansininen, on muotoiltu huolellisesti Cushlon-vaahtomuovivälipohjan pohjan ympärille, ja muut ominaisuudet, kuten hengittävät rei'itykset kyljissä ja pehmeä, taipuisa nahka kärjessä, lisäävät lenkkarin mukavuutta antavia ominaisuuksia. Pehmeä sininen materiaali täyttää sisäpohjan, jonka sisäpohjassa on musta Jumpman vasemmalla jalalla ja CMFT-brändäys oikealla. Toinen musta Jumpman näkyy kantapään sivussa, ja suuri valkoinen Jumpman näkyy hienovaraisesti samanväristä kieltä vasten.

Jordan 11 Legend Blue on yksi niistä harvoista värivaihtoehdoista, joiden nimi on vaihtunut, mutta siirtyminen Columbian nimestä tähän uuteen nimimerkkiin ei ole vaikuttanut sen suosioon. Sen tyylikkäät valkoisen ja sinisen sävyt ovat edelleen lenkkifanien ihailemia, ja jokainen julkaisu, olipa kyseessä sitten retro tai päivitetty malli, saa osakseen valtavasti hypeä ja kiitosta. Vaikka Michael Jordan käytti lenkkareita vain yhdessä koripallo-ottelussa, hänen upea suorituksensa, joka tapahtui hänen uransa tärkeimpänä ajankohtana, painautui lenkkareihin ja teki niistä yhden kysytyimmistä kengistä vielä nykyäänkin.

Arvostele Jordan 11 Legend Blue
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä