SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (11)

  • Versio (Concord)

Air Jordan 11 Concord

90-luvun puolivälissä Michael Jordan oli tekemässä yhtä urheiluhistorian merkittävimmistä comebackeista, kun hänen yhdestoista allekirjoituksensa lenkkari julkaistiin. Tämän uraauurtavan koripallokouluttajan ensimmäinen iteraatio oli niin huikea poikkeama muista lajityypin edustajista, että Jordanin oli yksinkertaisesti pakko käyttää sitä jo varhain. Hän asteli kentälle Jordan 11 Concord -merkkisessä Jordan 11 Concordissa toukokuun 1995 pudotuspeleissä, useita kuukausia ennen kuin se oli määrä julkaista yleisölle, ja niin alkoi Concord-värimallin ihmeellinen tarina.

Alkuperäinen Air Jordan 11 Concord oli Michaelin suosikki erityisesti NBA-kaudella 1995-1996, joka huipentui hänen neljänteen mestaruuteensa. Tämä keräsi julkaisun yhteydessä valtavasti huomiota, mutta sen hienostunut estetiikka, joka sopii yhtä hyvin smokin kuin koripallopaidan kanssa, on tuonut värille pysyvän suosion sekä miesten että naisten ja myös lasten versioina. Sen ainutlaatuisen ilmeen määrittelee musta kiiltonahkainen lokasuoja, joka kiertää koko kengän valkoisen Phylon-vaahtomuovivälipohjan yläpuolella. Se sisältää koko pituudelta Air-tyynyn, kun taas läpikuultava ulkopohja paljastaa kevyen, tukevan hiilikuitulevyn. Läpinäkymättömät, kalanruotomaisilla pitomuodostelmilla vuoratut korokkeet sijaitsevat etujalkaterän ja kantapään alapuolella ja lisäävät pitoa - niiden Dark Concord -violetti pinnoite on lenkkarin nimen lähde. Valkoinen ballistinen verkko täyttää päällisen, ja tekstiiliverkko muodostaa silmukat kielen vieressä. Ylellisistä muotimerkkien inspiroima hienostunut tuotemerkintä näkyy kielen yläosassa, ja musta Jumpman on kengän takana Jordanin pelipaidan numeron 23 vieressä kantapään sivussa. Mielenkiintoista on, että ennen julkaisua julkaistussa Concordissa, jota hän käytti kentällä, kantapäässä oli 45 viitaten hänen baseball-paitaansa. Sitä hän käytti väliaikaisesti palatessaan koripalloon, mutta kun Jordan 11 Concord julkaistiin yleisesti vuoden 1995 lopussa, hän oli palannut vanhaan numeroonsa, joten virallisen lenkkarin kantapäässä on tämä numero.

Koska Concord on niin ikoninen malli, se on julkaistu vuosien varrella useita kertoja uudelleen. Ensimmäinen oli vuoden 2000 Retro-painos, joka jäljittelee tarkasti alkuperäisen ulkoasua. Vuosina 2000 ja 2001 Jordan Brandin kanssa yhteistyötä tehneiden muiden pelaajien kanssa voitiin nähdä kyseisessä värityksessä. Derek Anderson oli yksi heistä, ja hän sai ainutlaatuisen matalan yläosan Air Jordan 11 Concords -parin Player Exclusive -versiona. Tätä seurasi vuonna 2006 yleinen julkaisu Concord, joka tuotiin ulos Air Jordan 6:n rinnalla osana Defining Moments Packia. Tämä luotiin kunnioittamaan Jordanin mestaruusvoittoja vuosina 1991 ja 1996, joista kumpikin aloitti yhden hänen legendaarisista kolmoisvoitoistaan. AJ11:ssä on tuttua mustaa kiiltonahkaa ja valkoista ballistista verkkoa, mutta Metallic Gold -korostukset Jumpman- ja 23-merkinnöissä sekä mustan käyttö ulkopohjan korokkeissa erottavat sen edeltäjistään.

Seuraava High Concord -retro saapui vuonna 2011. Sen muotoilu on lähes täysin samanlainen kuin alkuperäisen, mutta siinä on tukevat kengän sisäosat ja se on pakattu Dark Concord -laatikkoon, jossa on tunnus "XI". Se oli julkaisun yhteydessä niin suosittu, että yleisön voimakas reaktio, jonka seurauksena jotkut lenkkareiden harrastajat leiriytyivät yön yli saadakseen parin, sai Niken ja Jordan Brandin muuttamaan tapaa, jolla ne suhtautuivat tuotteiden myyntiin, mikä johti lopulta nykyisin käytössä oleviin arvontoihin ja muihin menetelmiin. Samoihin aikoihin Jordan itse sai erityisen Concord Low -mallin, jonka kielessä oli kultaiset mestaruuslogot. Jälleen kerran tämäkin oli Jordanin ja hänen ystäviensä ja perheensä yksinoikeuskenkä, mutta low-topin fanien ei tarvinnut odottaa kauan saadakseen sellaisen käsiinsä, vaikkakin ilman Jordanin parin yksilöllisiä kohokohtia.

Mielenkiintoista on, että eräs Concord-mallin variaatio pääsi matalalenkkareihin ennen klassista mallia. Tämä vuoden 2013 julkaisu, joka tunnetaan joko nimellä Tuxedo tai Reverse Concord, koska se on käänteinen kengän tyypilliseen värijärjestelyyn nähden, säilyttää monet AJ11:een liittyvistä erottuvista ominaisuuksista. Se käyttää myös samanlaista väripalettia kuin aiemmat Concordit, valkoista lokasuojassa ja mustaa neljänneksessä, ennen kuin sen ulkopohjan läpinäkymättömissä osissa oleva elinvoimainen punainen poikkeaa alkuperäisen sävyistä. Vuonna 2014 ensimmäinen Jordan 11 Low Concord julkaistiin vihdoin yleisölle. Matalaksi leikattua kaulusta ja kantapään keskellä olevaa mini-jumppamiestä lukuun ottamatta tämä versio on sama kuin High, aina tyylikkäitä tuotemerkkiefektejä ja tumman Concord-ulkopohjan korokkeita myöten.

Vuonna 2018 Jordan Brand julkaisi toisen Retron, joka vei Concordin takaisin sen alkulähteille; aikaan toukokuussa 1995, jolloin Michael käytti kapinallisesti näytepariaan aikaisin. Toisin kuin lenkkari, joka lopulta julkaistiin yleisölle myöhemmin samana vuonna, tässä oli kantapäässä numero 45 - Jordanin päivitetty pelipaidan numero, jonka hän oli tuonut mukanaan baseball-pelipäiviltään. Hän oli palannut perinteiseen koripallonumeroonsa 23 yleisen julkaisun aikaan mennessä, ja niin oli myös kenkä, mutta huomattavaa on, että mitään retro-versiota ei koristanut 45 ennen vuoden 2018 versiota. Kaikilla muilla tavoin tämä painos jäljittelee alkuperäistä, mutta tämän vaihtoehtoisen numeron lisääminen on tehnyt siitä erittäin halutun.

Samana vuonna Jordan 11 Concord muokattiin käytettäväksi muissa urheilulajeissa julkaisemalla Cleat sekä High- että Low-tyylillä, ennen kuin vuonna 2019 toimitettiin Air Jordan 11 Low Golf Concord-väreissä. Kun Cleatissa on valettu ulkopohja, jossa on kiinteät nastat, Golfissa on erikoistuneet mustat piikit, jotka voidaan irrottaa sen läpikuultavasta ulkopohjasta. Tämän jälkeen vuonna 2020 julkaistiin kaksi uutta low-top-mallia, jotka ovat saaneet inspiraationsa alkuperäisestä AJ11-värityksestä. Toinen oli Concord Bred, joka yhdistää Concordin mustavalkoisen päällisen ja mustapunaisen ulkopohjan, joka kunnioittaa legendaarista Bred-värimuotoa. Lisäksi 23-kirjain kantapäässä ja Jumpman-kirjain kielessä ovat molemmat kirkkaanpunaisia. Vuoden toinen julkaisu oli naisten Concord Sketch. Siinä on yhtä kiehtova sävynmuutos, sillä kiiltonahkainen lokasuoja on koristeltu runsaan sinisen sävyllä, samoin kuin suurin osa Jumpman-logoista ja kantapäässä oleva 23-kirjain.

Nämä lisäykset tarjosivat lenkkari-faneille pari loistavaa vaihtoehtoa niiden rinnalla, jotka ovat pysyneet uskollisina alkuperäisen ulkoasulle, mutta Jordan Brand jatkoi silti uusien Concord-versioiden valmistamista 2020-luvulle asti. Vuonna 2022 julkaistiin kaksi CMFT-mallia, joista toinen oli versio perinteisestä värityksestä ja toinen pari Concord Brediä. CMFT-malli itsessään muokkaa Air Jordan 11:tä mukavuuteen keskittyvillä ominaisuuksilla, kuten Cushlon-vaahtomuovipohjalla ja hengittävillä rei'ityksillä kyljissä. Nämä elementit on yhdistetty AJ11 OG:n piirteisiin, sillä molemmissa low-topissa on musta kiiltonahkainen lokasuoja, joka peittää varpaan ja sivuseinän, valkoinen ballistinen verkko päällisessä ja nauhamainen nauhoitusjärjestelmä. Tämän lisäksi kummassakin on mustat Jumpman-logot kielessä ja kantapäässä, ja toinen on painettu ulkopohjaan, joka on jäisen sininen Concord CMFT:ssä ja kirkkaan punainen Concord Bred -versiossa.

Seuraavana vuonna, vuoden 2023 lomakaudella, ilmestyi toinen Retro. Sen mallina on vuoden 2006 Defining Moments Packin lenkkari, joka oli Concord-päivitys, ja siinä on monia samoja muotoilun piirteitä. Esimerkiksi sen ulkopohjan läpinäkymättömät korokkeet ovat mustat violetin sijaan, ja sitä on koristeltu kultaisilla korostuksilla Jumpman-brändäyksessä ja kantapään 23-kirjaimessa. Tämä numero toistuu kullanvärisenä sisäpohjassa, kun taas kengän yläosa on täytetty valkoisella nahalla. Jordan Brand päätti nimetä kengän nimeksi Gratitude "kiitokseksi" niille, jotka olivat mukana alussa ja jotka ovat pysyneet Air Jordan 11: n mukana tähän päivään asti.

Jordan 11 Concord on aikakauden määrittelevä kenkä, jonka monet ovat yhdistäneet Michael Jordanin upeaan paluuseen 90-luvun puolivälissä. Sen tyylikäs värimaailma on herättänyt tiedotusvälineiden ja lenkkifanien huomion siitä lähtien, kun se ilmestyi kentälle, ja se on yksi ikonisimmista kaikista AJ11-värivaihtoehdoista. Nykyään Concordin tyylikäs ulkonäkö ja tarinallinen historia merkitsevät sitä, että jokainen retroversio saa innostuneita ja innostuneita faneja ympäri maailmaa.

Arvostele Jordan 11 Concord
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä