SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Jordan)

  • Kokoelma (11)

  • Versio (Bred)

Air Jordan 11 Bred

Keväällä 1996 Michael Jordan oli matkalla kohti neljättä mestaruuttaan. Tässä vaiheessa hänen faninsa olivat jo tottuneet näkemään hänen yllään hänen uusimman allekirjoituksensa lenkkarit, mutta kun hän astui kentälle vuoden -96 pudotuspeleissä, vaikka hänellä oli ilmeisesti päällään Jordan 11, siinä oli jotain erilaista. Kiiltonahkaisen lokasuojan kiillotettu pinta oli edelleen selvästi nähtävissä, mutta sen päällisen värimaailma oli musta ja punainen, aivan kuten ikoninen Bred-väritys, joka oli auttanut Jordan Brandin lanseeraamisessa yli kymmenen vuotta aiemmin. Tämän valtavan suositun mallin ja uraauurtavan Air Jordan 11: n yhdistäminen oli mestariteos, ja Jordan 11 Bred on edelleen erittäin haluttu lenkkari.

Ensimmäinen Air Jordan 11 Bred, jota jotkut kutsuvat Playoffsiksi viitaten siihen, kun Jordan käytti niitä kuuluisasti, on rakenteeltaan samanlainen kuin alkuperäinen vuoden 1995 malli, mutta Chicago Bullsin koripallojoukkueen väreissä. Sen läpikuultava ulkopohja ja Jumpman-logot kantapään ja kielen sivussa ovat punaiset, välipohja valkoinen ja lähes kaikki muu musta, mukaan lukien kiiltonahkainen lokasuoja, ballistinen verkkopäällinen, nahkainen kantapää ja ulkopohjan kalanruotokoristeet. Myös sisäpuoli on päällystetty tyylikkään mustalla sävyllä, samoin kuin Jumpman-logo, joka näkyy osittain läpinäkyvän ulkopohjan takana mustavalkoisen hiilikuitulevyn keskellä. Valkoiset korostukset erottuvat numerossa 23, joka koristaa kantapään kielekettä, Jordan- ja Jumpman-teksteissä kielessä ja Nike Air -tuotemerkissä, joka on painettu sisäpohjaan. AJ11 OG Bred -mallin julkaisu sai niin kiihkeän vastaanoton, että se on jäänyt yhdeksi halutuimmista Air Jordan 11 -malleista. Tämän seurauksena sitä on vuosien varrella muokattu ja julkaistu uudelleen useina eri malleina, mukaan lukien miesten ja naisten mallit sekä erityisesti lapsille tehdyt mallit.

Itse asiassa AJ11 Bred oli niin suosittu, että se oli yksi vain kahdesta värimuunnoksesta, jotka julkaistiin low-top-mallina myöhemmin vuonna 1996. Jordan 11 IE näyttää hieman erilaiselta kuin high-top-malli, sillä siinä ei käytetä kiiltonahkaa, vaan sen sijaan käytetään tavallista nahkaa yläosassa. Bred-versiossa on edelleen pääosin musta ulkonäkö, jossa on punaisia korostuksia sisäpuolella ja verkon takana kyljissä, mutta sen läpikuultava ulkopohja on enemmän beigen sävyinen.

Jordan 11 Bred High -mallin ensimmäinen todellinen uudelleenjulkaisu tapahtui vuonna 2001, jolloin siitä tehtiin alkuperäisen mallin mukainen Retro-painos. Tämä lenkkari on niin samanlainen kuin edeltäjänsä, että sitä tuskin erottaa siitä. Siinä on sama musta kiiltonahkainen lokasuoja ja ballistinen verkkopäällinen, ja sen ulkopohja ja Jumpman-logo ovat molemmat punaiset. Yksi huomattava muutos on valkoinen Jumpman-pohjallinen, mutta muuten vuoden 2001 Bred on uskollinen kopio vuoden 1996 versiosta.

Tämän alkuperäisen retrojulkaisun jälkeen on ollut useita Jordan 11 Bred -versioita. Seuraava julkaistiin vuonna 2008, kun Jordan Brand kokosi Countdown Packin Air Jordanin historian juhlistamiseksi lenkkarisarjan 23-vuotisjuhlan yhteydessä. Se koostuu Air Jordan 11 Bredistä ja Air Jordan 12 Taxista, jotka molemmat jäljittelevät edeltäjiensä ulkoasua. Seuraava retro, joka tuotettiin vuonna 2012, tekee saman, tulee erityisessä laatikossa, jossa on rohkeat punaiset insertit, joissa on symboli "XI".

Kun AJ11 Bredin korkealla versiolla oli ollut niin paljon menestystä, Jordan Brand päätti palata matalan yläosan versioon vuonna 2015. Tässä Jordan 11 Bred Low -mallissa on perinteinen ulkoasu, erityisesti mustan kiiltonahkaisen lokasuojan ansiosta. Sen pohjayksikkö sisältää läpikuultavan punaisen ulkopohjan, jossa on mustat kumikengät kantapäässä ja kärjessä, tukeva hiilikuitulevy ja valkoinen Phylon-vaahto- ja Air-tyynyvälipohja. Musta ballistinen verkko peittää päällisen ja kielen, ja kantapään päällinen on mustaa nahkaa. Sisällä vuori on punainen ja sisäpohja musta, ja jälkimmäistä koristaa punaisella Jumpmanilla koristeltu Jumpman, kun taas kielen merkintä on valkoinen teksti ja toinen punainen Jumpman. Kantapään kielekkeessä oleva numero 23 on valkoinen, ja sen alapuolella, kantapään keskellä, on miniatyyripunainen Jumpman, joka viimeistelee ulkoasun.

Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2018, AJ11 Bred -mallia muokattiin sekä High- että Low-tyylillä varustetuksi nastaksi, ja vuonna 2019 julkaistiin Golf-malli, joka tunnetaan nimellä Safari Bred. Sekä cleatissa että golfkengässä on erikoistuneet pohjat, joista ensimmäisessä on valetut nastat, joita voidaan käyttää baseballissa tai amerikkalaisessa jalkapallossa, ja jälkimmäisessä on mustat piikit, jotka nousevat esiin kiiltävästä punaisesta ulkopohjasta. Molempien kenkien päällinen on samanlainen kuin muissa AJ11 Bred -malleissa, mutta Safari Bred -mallissa on jalkaterän yläosassa mustaa nahkaa verkon sijasta ja kielessä on erottuva valkoinen lehtikuvio. Samana vuonna Jordan Brand palasi myös alkuperäiseen Air Jordan 11 Brediin toisen uudelleenjulkaisun kautta, jossa on samat ominaisuudet ja värimaailma kuin vuoden 1996 pudotuspeleissä.

Vuonna 2020 Jordan 11 Bredin ikoninen ilme yhdistettiin toiseen legendaariseen värimuotoon - hienostuneeseen Concordiin. Näin syntyi AJ11 Concord Bred, lenkkari, jonka pohjayksikkö muistuttaa Bredin läpikuultavaa punaista ulkopohjaa ja valkoista välipohjaa sekä Concordin kiiltävää mustaa lokasuojaa ja valkoista yläosaa. Matalan yläosan kantapäähän on kirjailtu pieni Jumpman, tällä kertaa mustalla värillä, ja mustassa kantapään kielekkeessä on numero 23 punaisella värillä. Kengän sisäpuoli on pohjassa olevaa punaista Jumpmania lukuun ottamatta täysin musta, ja kielen keskellä olevassa samanvärisessä laastarissa on valkoinen merkkiteksti ja toinen punainen logo.

Jordan Brand keskittyi vuonna 2021 jälleen kerran mataliin Bred-kenkiin, ensin mustalla ja punaisella Jordan 11 CMFT:llä. Jälkimmäinen sävy yhdistyy valkoiseen koko sen uudistetun ulkopohjan yli, pieni osa siitä ulottuu valkoiseen välipohjaan, joka on debossattu Jumpmanilla ja sanoilla "Cushlon ZOOM" ilmoittaakseen mukavan iskunvaimennusyhdistelmän läsnäolosta. Sen kokonaan musta ylempi siirtyy kiiltonahasta lokasuojassa verkkoon neljänneksellä ja nahkaan kantapäässä. Punaiset Jumpman-embleemit koristavat kantapäätä ja kieltä sivusuunnassa, ja punaiset pohjalliset isännöivät toista Jumpmania mustana vasemmassa jalassa ja erityistä CMFT-brändäystä oikeassa jalassa. vuonna 2021 myös Low IE Bred palasi retromallina, joka näyttää hyvin samalta kuin vuoden 1996 versio. Sen mustassa yläosassa sekoitetaan nubuckia ja verkkoa kyljissä ja tumbled-nahkaa varpaiden ympärillä ja yläosassa. Punainen Jumpman istuu mustassa nahkakielessä, ja toinen koristaa mustaa sisäpohjaa, kun taas hiilikuitulevyn keskellä on valkoinen. Tämä kevyt varsi on päällystetty punaisella ja mustalla ruudukkokuviolla, ja punaiset kumikapselit korostavat läpikuultavan ulkopohjan etujalkaa ja kantapäätä.

2022 toi kaksi muuta CMFT Lowsia, joista toinen on naisten versio mukavuuteen keskittyvästä mallista, jossa on punainen kiiltonahkainen lokasuoja, ja toinen Concord Bred. Tässä on samat ominaisuudet kuin muissakin CMFT-malleissa ja valkoinen ja punainen pohjayksikkö kuin perinteisessä Bredissä, mutta sen päällinen on enimmäkseen valkoinen lukuun ottamatta kiiltonahkaista lokasuojaa ja Jumpman-siluetteja sivukannassa ja kielessä. Vaikka AJ11 CMFT Bred julkaistiin vasta vuonna 2021, sen vuoden AJ11 CMFT Bred julkaistiin uudelleen vuoden 2023 loppupuolella, mikä lisää tämän väriversion saatavuutta.

Merkittävä tarina AJ1 Bredin takana varmisti sen perinnön unohtumattomana värivaihtoehtona, mutta Air Jordan 11 toi suunnitteluun aivan uuden tyylin. Sen jälkeen, kun Jordanin kuuluisa mestaruusvoiton tuonut lenkkari luotiin vuonna 1996, sen mustan ja punaisen sävyjä on nähty lukuisissa eri malleissa, korkeista koroista mataliin, kaikenikäisille sopivissa malleissa. Ikoninen Jordan 11 Bred -malli on tehnyt jälkensä lenkkikenkäkulttuuriin tänäkin päivänä, ja se tekee niin epäilemättä myös jatkossa jokaisen tulevan julkaisun myötä.

Arvostele Jordan 11 Bred
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä