SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Linja

  • Kokoelma (Dunk)

  • Tyyli

  • Yhteistyö (Supreme)

Dunk x Supreme

Kun Nike Dunk julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1985, se oli erityisesti college-koripallojoukkueille tarkoitettu toiminnallinen kouluttaja. Nyt, yli kolme vuosikymmentä myöhemmin, siitä on tullut yksi brändin tunnetuimmista muotituotteista. Suuri osa sen menestyksestä johtuu sen esteettisestä monipuolisuudesta, joka puolestaan on seurausta siitä, että alkuperäinen lenkkari valmistettiin niin, että siinä voitiin käyttää erottuvia värisulkuja, joilla kunkin joukkueen värit voitiin tuoda selvästi esiin. Tämä teki siitä myös erinomaisen vaihtoehdon yhteistyöhön, sillä se tarjosi muille suunnittelijoille täydellisen kankaan ilmaista omaa taiteellista otettaan. Yksi ensimmäisistä tuotemerkeistä, jotka hyödynsivät Dunkin suunnittelun joustavuutta, oli rullalautailun lifestyle-brändi Supreme. New Yorkissa sijaitseva Supreme oli jo vakiinnuttanut asemansa katuvaatekulttuurin vaikuttajana, joten yhteistyö Nike SB:n kanssa tuntui luonnolliselta sen perustamisen jälkeen vuonna 2002. Näiden kahden välinen suhde kehittyi nopeasti ja kasvoi hedelmälliseksi yhteistyökumppanuudeksi, joka tuottaa erittäin haluttuja Nike Dunk x Supreme -värimuotoja tänäkin päivänä.

Kun Sandy Bodecker oli perustamassa Nike SB:tä, hän valitsi Dunkin sen lanseerausmalliksi, koska sillä oli yhteys skeittiyhteisöön, joka oli muuten syntynyt 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa. Dunk Low Pro SB:n alkuinnostuksen jälkeen Supreme sai tehtäväkseen valmistaa Niken uudelle skeittiosastolle ensimmäisen yhteistyölenkkarin, jonka tuloksena syntyi Nike Dunk x Supreme White Cement. Tinker Hatfieldin ikonisen elefanttikuvioisen grafiikan käyttö, joka nähtiin ensimmäisen kerran Air Jordan 3 -mallissa, jolla oli sama lempinimi, teki siitä uskomattoman suositun, ja Black Cement seurasi sitä pian uudella otteella omasta AJ3-nimimerkistään.

Nämä kaksi mallia tasoittivat tietä Nike SB Dunk x Supreme -korokekokoelmalle, jossa on samanlainen värisävy kuin alkuperäisissä kaksivärisissä malleissa, mutta jossa on lisäksi kultaisia tähtiä kyljissä ja krokotiilihahkaisia päällysteitä. Värivaihtoehtoja tehtiin kolme, joista jokainen kunnioittaa Dunkin yliopistokoripallohistoriaa. Blue Stars sisältää fanien suosiman University Blue -sävyn ulkopohjassa ja päällysteissä, Red Stars on elävä Varsity Red ja Orange Stars on kirkas College Orange -sävy.

Seuraavan vuosikymmenen aikana Supreme ja Nike työskentelivät yhdessä useiden eri siluettien parissa ennen kuin he palasivat Dunkin pariin vuonna 2012 Supreme Dunk Low -mallin 10-vuotisjuhlan ja merkkien menestyvän liiton kunniaksi. He julkaisivat Red Cement -värimallin, jonka matalan yläosan muotoilu on samanlainen kuin vuoden 2002 yhteistoiminnallisissa lenkkareissa, mutta jossa on elinvoimainen Fire Red -aluskerros, joka muodostaa rohkean kontrastin sen norsunpainatuksella päällysteiden ja mustien swoosien kanssa.

Seuraavat Nike Dunksit, jotka tehtiin yhteistyössä Supremen kanssa, tuotiin markkinoille vuonna 2019, ja vaikka kengän yleinen rakenne pysyi samana kuin aiemmat, sen jalokivikoristeisten swooshesien, sen sivukantaan kirjaillun Supreme-tähtibrändäyksen ja sen vaihtoehtoisen värijärjestelyn yhdistelmä saa sen näyttämään melkein eri mallilta. Tähän sarjaan kuuluu Jewel Swoosh Red, jossa on kiiltävä punainen pinnoite kärjessä ja swooheissa sekä elegantti valkoinen muu nahkapäällinen, Jewel Swoosh Silver, jonka hohtava kärki ja swooheet istuvat täydellisesti syvän mustan päällisen ja valkoisen välipohjan rinnalla, ja Jewel Swoosh Gold, jossa on tyylikäs laivastonsininen päällinen, metallinen kultainen kärki ja silmäänpistävät kultaiset swooheet.

Tämä lenkkarikolmikko menestyi hyvin, ja siitä tuli välittömästi suosittu ja se sai aikaan uusia Nike Dunk x Supreme -mallistoja uudella vuosikymmenellä. Vuonna 2021 vuoden 2003 versioiden kaksivärinen värisävy, silmiinpistävät sivuseinän tähdet ja keinotekoiset krokotiilinahkaiset päällysteet tuotiin takaisin, ja tällä kertaa ne esiintyivät neljässä low-topissa. Kultainen tuotemerkki näkyy kielessä ja kantapäässä, ja kirkkaanpunainen sisäpohja viittaa Supremen kuuluisaan laatikkologoon valkoisella Nike SB- ja Supreme-kirjaimella; elementistä on tullut keskeinen osa tuotemerkkien yhteisiä Dunks-koruja. Tummansininen sävy koristaa Hyper Royal -värimallin yläosaa ja lähes fluoresoiva limenvihreä Mean Green-väriä. Samaan aikaan kaksi muuta sarjassa on syvempiä värejä, Barkroot Brown ottaa rikas mahonki sävy, Black versio hyödyntäen rohkea musta rinnalla sen valkoinen nahka aluskerros antaa sille klassisen ilmeen.

Vuonna 2022 nämä kaksi tuotemerkkiä pystyivät juhlistamaan huomattavaa kahdenkymmenen vuoden Dunk-yhteistyötä, tekemällä niin kolmella SB Dunk High x Supreme -lenkkareilla sarjassa nimeltä By Any Means. Jokaisessa käytetään kaksoissävyjä sen premium-nahasta ylempi, kun taas sarja erottuu sen monimutkaisesti kirjailtuja yksityiskohtia ja brändiefektejä, jotka muistuttavat Supreme vuonna 2008 julkaistua hattusarjaa. Aivan kuten nuo suositut päähineet, nämä kengät sisältävät sanat "By Any Means", ja kirjainten "NY" muotoilu viittaa New York Yankeesin baseball-joukkueeseen ja Supremen yhteyteen kaupunkiin, ja niissä on No Love -logo nyökkäyksenä tunnetuille "I love New York" T-paidoille, joita turistit niin usein ostavat. Supreme Team -kirjailut ovat kantapään yläreunassa, SUP-kirjaimet on kudottu kielilapun läpi, ja jokaisessa mallissa on punainen sockliner, jossa on valkoinen kaksoisbrändäys. Värivaihtoehtojen osalta Red Navy -mallissa on tummanpunainen pohjakerros ja hämäränsiniset päällysteet, Stormtrooper -mallissa on muodikas mustan ja valkoisen yhdistelmä, ja Brazil -mallissa herätetään henkiin vuoden 2001 värivaihtoehto eloisalla keltaisella ja vihreällä päällisellä.

Vain vuotta myöhemmin, vuonna 2023, tuotemerkit yhdistyivät jälleen kerran tuottamaan pari taiteellista Dunk-mallia. Molemmissa mallissa päällinen on sekoitettu kankaaseen ja mokkanahkaan, ja jälkimmäiset osat ovat mustat matalassa ja valkoiset korkeassa mallissa. Niitä yhdistävät koristeelliset kangaspaneelit, jotka on päällystetty graffitikirjailija, kuvataiteilija ja hiphopin pioneeri Rammellzeen taideteoksella muistoksi hänen luovasta perinnöstään ja Supremen ensimmäisestä yhteistyöstä avantgarde-taiteilijan kanssa 30 vuotta aiemmin. Rammellzeen tyyli, joka tunnetaan goottilaisena futurismina, antaa kengille ainutlaatuisen estetiikan, sillä luonnonvalkoista kangasta korostavat abstraktit motiivit lukemattomilla eri sävyillä. Kaikki nämä tekijät yhdessä tarkoittavat sitä, että jokainen kenkä voidaan pitää taideteoksena itsessään, ja sekä High- että Low-versiot olivat uskomattoman suosittuja ilmestyessään.

Vaikka Nike ja Supreme ovat tehneet yhteistyötä useiden eri mallien parissa, heidän Dunksinsa muodostavat yhden kaikkein tyylikkäimmistä ja halutuimmista mallistoista. Yhteistyön ollessa jo kolmannella vuosikymmenellä on niin monia Nike Dunk x Supreme -lenkkareita, että niistä voi nauttia: norsunpainatuksella varustetuista matalista korkkareista kultatähti-monogrammilla varustettuihin malleihin ja taidokkaasti koristeltuihin kenkiin, jotka kaikki ovat mieleenpainuvia versioita alkuperäisestä Nike Dunk -mallista, ja jokainen niistä on saavuttanut valtavaa menestystä.

Arvostele Nike Dunk x Supreme
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä