SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Kokoelma (Waffle)

  • Yhteistyö (sacai)

Waffle x sacai

Nike aloitti yhteistyön sacain kanssa vuonna 2015, kun japanilainen luksusmuotibrändi ja innovatiivinen NikeLab tekivät yhteistyötä uuden vaatemalliston luomiseksi. Jalkinevalmistaja toi yhteistyöhön urheilusuunnittelun asiantuntemuksensa, ja sacai toi mukaan kykynsä yhdistää katuvaatteiden estetiikka ja muodollisen pukeutumisen eleganssi. Muiden tyylikkäiden tuotteiden ohella nämä kaksi loivat ainutlaatuisen version Air Max 90:stä, jota seurasi kaksikko samankaltaisesti riisuttuja Dunk-malleja. Kun Nike ja sacai olivat luoneet hyvän yhteyden, he liittyivät jälleen yhteen vuonna 2018 keskittyäkseen seuraavaan yhteiseen siluettiinsa. Tällä kertaa he päättivät syventyä vielä syvemmälle Niken historiaan ja palasivat takaisin kenkään, josta kaikki alkoi - Bill Bowermanin legendaariseen Waffle Traineriin - ja tuloksena oli silmiinpistävä Nike Waffle x sacai -lenkkari.

Ensimmäisen kerran julkisuudessa debytoiva Nike sacai Waffle nähtiin Pariisin muotiviikoilla kesäkuussa 2019. Sacain perustaja, suunnittelija Chitose Abe, oli suunnitellut japanilaisesta kintsugi-taiteesta inspiroituneen, tyypillisesti kokeilevan vaatemalliston, jolle oli ominaista kontrastisten materiaalien ja tyylien käyttö, joka ulottui myös kenkiin. Hänen mieltymyksensä hybridisaatioon näkyi Nike LDWaffle sacai -mallin kaksoisominaisuuksissa, kun sitä esiteltiin catwalkilla. Se oli itse asiassa parivaljakko kahdesta Niken varhaisesta juoksukengästä: LDV (Long Distance Vector) ja Waffle Daybreak, joissa molemmissa hyödynnettiin Bowermanin Waffle-pohjaa, jotta urheilijat saisivat laadukkaan pidon 1970-luvun lopulla.

Myöhemmin vuonna 2019 LDWaffle x sacai näki ensimmäisen yleisen julkaisunsa useilla eri materiaaleista, kuten verkosta, synteettisestä nahasta ja mokkanahasta, valmistetuilla värivaihtoehdoilla. Lähes jokainen piirre on monistettu: kantapään laskuri, etujalkaterän lokasuoja, silmälasit, sivuseinän swoosit, nauhat ja jopa kieli. Välipohja on myös pinottu kahteen erilliseen kerrokseen, ja ulkopohjassa on perinteinen Waffle-malli. Kiehtovia bränditehosteita on käytetty kaikkialla kengässä, ja kustomoitu Nike x sacai -merkki on kantapohjassa ja pohjassa sekä vintage Nike Sportswear -logo ensisijaisessa kielen etiketissä.

Yhteensä viisi värivaihtoehtoa, joissa on tämä eksentrinen rakenne, tuli ulos vuonna 2019, mukaan lukien elegantti Summit White -versio, jossa on Wolf Grey -elementtejä, ja sulavalinjainen Black, jossa on valkoisen ja harmaan kontrastisia vivahteita. Kolme muuta on koristeltu useilla eloisilla väreillä, alkaen Varsity Blue-versiosta, jonka laivastonsinisen, punaisen ja keltaisen sävyjen sekoitus antaa sille retroilmeen. Sillä välin Green Gusto käyttää limenvihreää sävyä sen mesh-yläosassa yhdessä oranssin swooshesin ja keltaisten päällysteiden kanssa, ja Pine Green esittelee rikkaan magentan värin sen ulkopaneeleissa, syvemmän vihreän sävyn läpi mesh-kerroksen ja oranssin ja keltaisen sekoituksen sen swooshesissa, kantapääpaneelissa ja sisäosassa.

LDWaffle oli suuri menestys, sillä sen erikoinen rakenne ja hienovarainen yhteys Niken historiaan saivat yhteistyön laajentumaan ja kasvamaan seuraavina vuosina. Alkuperäiseen kokoelmaan lisättiin vuonna 2020 kaksi yksiväristä versiota, jotka molemmat vaihtoivat vuoden 2019 lenkkareiden mesh-aluskerroksen sileään nailonkankaaseen, ansaiten niille sopivat lempinimet White Nylon ja Black Nylon. Samaan aikaan Nike ja sacai valmistelivat toista Waffle-mallia, joka oli vanhojen ja uusien yhdistelmä, jossa yhdistettiin alkuperäinen Pegasus vuodelta 1983 ja moderni juoksija: vuoden 2017 erittäin vaikuttava Vaporfly.

Kuten LDWaffle, Nike VaporWaffle x sacai teki ensimmäisen julkisen esiintymisensä catwalkilla sacain syksy/talvi 2020 -tapahtumassa. Jälleen kerran se herätti huomiota muhkealla välipohjallaan, monistetuilla ominaisuuksillaan ja Waffle-ulkopohjallaan. Vuoden 2020 loppupuolella tulleesta alkuperäisestä painoksesta valmistui neljä värimuunnosta, mukaan lukien Black ja Summit White - versio sekä pääasiassa valkoinen, jossa oli Sport Fuchsia- ja Game Royal - aksentteja. Kolmas oli sporttinen Tour Yellow, jossa oli vihreä mokkanahkainen kärki ja nahkaiset kantapään päällysteet, kun taas neljäs oli Villain Red - sulava sekoitus runsasta viininpunaista, kirkasta tiilenpunaista ja neutraalia luonnonvalkoista, jossa on mustan vivahteita.

Sittemmin VaporWaffle on palannut useaan otteeseen, mutta aina joustavalla nailonpäällisellä debyyttivärimuotojen verkkomateriaalin sijasta. 2021 toimitti kaksi värikästä mallia, Sesame ja Dark Iris. Ensin mainitussa on kokoelma tan- ja beigen sävyjä valkoisten ja laivastonsävyisten korostusten ohella, kun taas jälkimmäisessä on violetin ja oranssin kirkkaampia sävyjä koskemattoman valkoisen välipohjan päällä. Aivan kuten he tekivät LDWafflen kanssa, nämä kaksi tuotemerkkiä päättivät julkaista yksiväriset versiot tästä uudesta siluetista, Black Gum ja Sail Gum, jotka molemmat ilmestyvät seuraavan vuoden aikana.

Nike Waffle x sacai -mallin menestyksen jälkeen kaksikko pyrki ottamaan mukaan uusia luovia kumppaneita, jotka lisäsivät LDWaffleen oman ainutlaatuisen vivahteensa. Valitut tuotemerkit olivat samanhenkisiä tulevaisuuteen suuntautuvassa suunnittelussaan, ja kaikki kolme olivat aiemmin työskennelleet Niken kanssa. He olivat myös läheisiä Chitose Aben kanssa, sillä Fragment Design ja Undercover sijaitsevat molemmat hänen kotimaassaan Japanissa ja CLOT on perustettu Hongkongissa. Kukin toi LDWaffleen oman yksilöllisen tyylinsä, alkaen Fragmentista, jonka Blue Void- ja Light Smoke Grey -värimuotojen välipohjassa on tyylikäs merkintä, jossa lukee "The Classic / Fragment : sacai". Samaan aikaan CLOT otti inspiraatiota vuoden 2013 Air Max 1 -yhteistyöstään ja antoi jopa yhdelle kahdesta mallista saman lempinimen, Kiss of Death 2, sekä samanlaisen värimaailman, Cool Grey ja Neutral Grey, jossa on laivastonsinisiä ja vaaleansinisiä swooseja kyljissä. CLOTin toinen värimuunnos, Orange Blaze, on täysin elinvoimaisempi, sen puoliksi läpikuultava beige päällinen on korostettu silmiinpistävillä punaisilla, oransseilla ja limenvihreillä sävyillä sekä kevyellä käärmeennahkaisella värillä sen ensisijaisissa swoosheissa. Undercoverin kolme värivaihtoehtoa ovat retrohenkisempiä, ja niissä on tummempia sävyjä nailonpäällisissä sekä pörröinen mokkanahka neutraaleissa mustissa, valkoisissa ja harmaissa sävyissä. Näitä hillittyjä sävyjä täydentävät mattapintaiset värit ensisijaisissa swoosheissa, nauhoissa, sisäpuolella ja Waffle-ulkopohjassa, keltainen Bright Citron -versiossa, kuninkaansininen Night Maroon-versiossa ja tulipunainen Midnight Spruce-versiossa.

Tämän lisäksi VaporWaffle sai myös uuden yhteistyökumppanin ranskalaisen huippumuotisuunnittelijan Jean Paul Gaultierin muodossa. Hän toi epäsovinnaisen tyylinsä siluettiin ja loi kaksi mid-top-värimuunnosta vuonna 2021: värikkään Sesame ja hämärän Black. Kummassakin mallissa on eri materiaaleista valmistettu tilkkutäkkimäinen päällinen, joka on pidetty kasassa baseball-tyylisillä ompeleilla. Näitä seurasi vuonna 2023 kaksikko low-toppeja, jotka on koristeltu erottuvilla kudotuilla paneeleilla, jotka tuovat eleganssia valkoiseen värimuotoon ja silmäänpistävää kaleidoskooppivaikutelmaa Multi-Color-painokseen.

Nike Waffle x sacai -kumppanuus on alusta lähtien tuonut mukanaan joitakin eksentrisimpiä kenkämalleja. Tämän ansiosta niistä on tullut valtavan suosittuja lenkkareiden harrastajien keskuudessa, ja kokeellisten suunnittelijoiden Hiroshi Fujiwaran, Jun Takahashin, Edison Chenin ja Kevin Poonin käyttöönotto on tuonut entistäkin ekstrovertimpia versioita LDWafflesta. Yhteistyö ei myöskään ole osoittanut hidastumisen merkkejä, joten tämän ainutlaatuisen luovan tiimin uudet hybridilenkkarit ovat aina mahdollisia.

Arvostele Nike Waffle x sacai
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä