SPORTSHOWROOM

Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (Nike)

  • Linja

  • Kokoelma (Dunk)

  • Esikuvallinen

  • Tyyli

  • Versio (Panda)

Dunk Panda

Aivan ensimmäiset Nike Dunksit tulivat kaksisävyisinä malleina, jotka edustivat voimakasta värisävyjen estetiikkaa. Tämä auttoi aluksi kasvattamaan kenkien suosiota, sillä niiden värit edustivat 1980-luvun puolivälin college-koripalloliigojen joukkueita. Myöhemmin tämä mutkaton ulkoasu houkutteli yhä useampia faneja Dunk-kenkiin, sekä High- että Low-versioina, sillä se tarjosi heille monipuolisen muotoiluvaihtoehdon jokapäiväiseen käyttöön ja urheiluharrastuksiin. Tämän tyylin ruumiillistuma oli mustavalkoinen Dunk, joka ilmestyi lenkkareiden historian alkuvaiheessa, mutta joka säilyy edelleen. Yksinkertaisuudestaan huolimatta - tai ehkä juuri sen vuoksi - tämä malli, joka perinteisesti koostuu valkoisella pohjalla olevista mustista nahkapäällysteistä valkoisen välipohjan ja mustan kumipohjan päällä, on kestänyt ajan hammasta ja siitä on tullut yksi nykypäivän halutuimmista lenkkareista - Nike Dunk Panda.

Ensimmäisen kerran Nike Dunks -parille annettiin nimi Panda vuonna 2008, kun Premium Ueno Panda julkaistiin rajoitetusti. High-top malli, jonka päällinen on valkoista ponin karvapeitettä ja jossa on mustaa nahkaa, valmistettiin Ling Lingin - Tokion Uenon eläintarhan jättiläispandan - kunniaksi. Vuonna 2014 seurasi low-top versio, mutta seuraavan Nike Panda Dunkin julkaisu kesti vielä viisi vuotta. Tämä oli Jeff Staplen vuoden 2019 skeittiyhteistyö, joka tunnetaan nimellä SB Dunk Low Pro Panda Pigeon. Skeittikenkä, joka seuraa hänen aiempien Pigeon-malliensa jalanjälkiä, viittaa mediakohuun, joka liittyi alkuperäisen NYC Pigeonin julkaisuun vuonna 2005, sen ulkopohjan sanomalehtileike-grafiikan avulla. Sen lisäksi siinä on mustavalkoinen päällinen, jossa on vihreän vivahteita tuotemerkissä, bambupainatus sisäpohjassa ja tietysti kyyhkynen, joka on kirjailtu kantapään sivuun.

Kaksi vuotta myöhemmin, maaliskuussa 2021, klassinen Dunk Retro Panda lanseerattiin low-top-versiona sekä miesten että naisten koossa. High-top Dunksin fanit joutuivat odottamaan vielä lähes vuoden, kunnes tammikuussa 2022 High-versio lisäsi kielen brändäykseen punaisen värin tuttuun kaksiväriseen yläosaan. Uskomaton kysyntä molemmille Nike Panda Dunksille johti siihen, että brändi täydensi värimuotoa useita kertoja pelkästään vuonna 2022, ja lisää tuotettiin myös vuonna 2023. Valtavan suosionsa vuoksi kenkä on nyt julkaistu koko Niken valikoimassa, myös lasten koossa, joten jokaiselle löytyy versio tästä ikonisesta värivaihtoehdosta.

2020-luvun alku oli hedelmällistä aikaa sekä Panda Dunk Lowsille että Highsille, sillä useita uusia malleja luotiin, ja jokainen niistä toi jotain uutta ulkoasuun. Dunk High SE Vintage Panda on yksi tällainen lenkkari, jonka luonnonvalkoinen välipohja ja vaahtomuovinen kieli antavat kengälle retrotunnelman. World Champ Dunk, joka tunnetaan myös nimellä Panda 2.0, on ylellinen versio, jossa on kullanvärisiä yksityiskohtia kielessä ja kantapäässä sekä kultainen nauhalukko ja kuvioidut mustat nahkapäällysteet. Black Panda puolestaan muutti värimaailmaa antamalla kengälle enemmän mustaa kuin valkoista; edellinen sävy on suurimmassa osassa yläosaa ja ulkopohjaa, jälkimmäinen vain swoosissa, välipohjassa ja nauhoissa. Tätä tyylikkäämpää versiota päivitettiin vuonna 2023 julkaisemalla Black Panda 2.0 - malli, jossa on samanlainen musta rakenne, mutta jota korostavat valkoiset lisävärit pohjallisen tuotemerkissä sekä kantapohjan ja kielilapun rungossa, mikä auttaa saamaan mustan tekstin, joka on kirjailtu kumpaankin, erottumaan paremmin.

Nike Dunk Reverse Panda -malleja on ollut myös kokoelma, jotka kaikki sekoittavat kengän värijärjestelyjä jollakin tavalla. Esimerkiksi Air Dunk Jumbo -painos kääntää alkuperäisen paletin täysin, sillä sen liioitellut päällysteet ovat valkoiset ja pohjakerros on musta, kun taas toinen versio Reverse Pandasta, joka julkaistiin sekä High- että Low-versiona, on lähes kokonaan valkoinen, ja siinä on mustia korostuksia esimerkiksi swooshes- ja kantapään merkinnöissä. Joissakin Pandan värivaihtoehdoissa perinteiseen siluettiin on lisätty toinen sävy, alkaen Red Swoosh Pandasta. Kuten nimestä voi päätellä, sen kylkiä pitkin ulottuvat swooshesit ovat punaiset, mutta myös kantapääpaneeli ja kielen brändäys ovat samaa kirkasta sävyä. Reverse Panda Neon-mallin päällinen on värikkään limenvihreää tekstiä, ja vuoden 2023 Red Panda -malli on punaruskean sävyinen, ja sen mokkanahkainen takaosa ja kantapääpaneeli ovat nimensä mukaisesti punaruskeat. Siinä on myös harmaanruskeaa mokkanahkaa keskijalkaterässä ja varvaslaatikossa sekä luonnonvalkoista nahkaa swooshesissa, etujalkaterän lokasuojassa ja silmäpohjassa. Musta välipohja ja tummanruskea kumipohja viimeistelevät ilmeen.

Paluu perinteisempään värimaailmaan on Nike Dunk Panda Next Nature, lenkkari, joka on ulkonäöltään hyvin samankaltainen kuin vuoden 2021 painos, mutta jonka valmistuksessa on käytetty vähintään 20 painoprosenttia kierrätysmateriaaleja. Kengän päällinen sisältää synteettistä Flyleatheria - ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisemmille materiaaleille - mutta visuaalisesti silmiinpistävin asia kengässä on sen kirkkaan limenvihreä sisäpohja, jota koristaa Niken Move to Zero -logo. Muualla Low Disrupt 2 Panda säilyttää värimallin mustavalkoisen perinnön, mutta leikkii myös sen osien rakenteella lisäämällä ylimääräisiä päällysrakenteita ja swoosheja sekä kirjailtuja sivuseinälogoja ja sanoja "Nike Dunk", jotka on kirjoitettu rohkeasti kielen yli. Sen edeltäjä, eksentrinen Dunk Low Disrupt, on myös saanut Panda-käsittelyn, samoin kuin Twist - toinen 2020-luvun malli, joka muutti siluettia laittamalla TPU-nauhat varpaiden ja kantapään ympärille. Samoihin aikoihin toinen uusi malli, Nike Dunk High Up, ilmestyi useilla eri väreillä, joihin kuului klassinen musta ja valkoinen Panda.

Koko Nike Dunkin historian ajan Panda-väritys on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tämän laajan malliston suosituimmista. Laaja-alaisen vetovoimansa ansiosta siitä on tehty kaikenlaisia eri malleja, mutta se on aina säilyttänyt ikonisen alkuperäisen mallin yleisen estetiikan, mikä tekee siitä erottuvan lenkkarin tuotemerkin laajassa valikoimassa.

Arvostele Nike Dunk Panda
(0)

SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

Continue

Valitse maasi

Euroopassa

Amerikka

Aasian ja Tyynenmeren alue

Afrikka

Lähi-itä