SPORTSHOWROOM
  adidas NMD

  Suodatin päällä

  • Lajittele

  • Sukupuoli

  • Brändi (adidas)

  • Linja

  • Kokoelma (NMD)

  • Esikuvallinen

  • Tekniikka

  • Painos

  • Materiaali

  • Urheilu

  • Yhteistyö

  • Koko

  • Väri

  • Hinta

  adidas NMD
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

  NMD

  Uuden tennariparin suunnitteleminen tarkoittaa usein vain jonkin päälle rakentamista, joka on ollut jo olemassa. Monet nykypäivän tennareista omaavat juurensa vuosikymmeniä taaksepäin. Monet alkoivat betonilta, ruoholta tai soralta urheilukenkien muodossa. Kun luo kengän, joka ei liity menneisyyteen tai urheilulajiin, menestys ei ole ikinä taattu. Tästä johtuen adidas NMD -kengän saavutuksen ovat vieläkin vaikuttavampia. Tennari, joka julkaistiin 2015, ei liity mihinkään tiettyyn urheilulajiin. Se on kenkä jokapäiväistä elämää varten kaduille. Tämä uusi malli tarkoitettiin miehille, naisille ja lapsille. Sitä julkaistiin miesten ja naisten ko’oissa ja pienemmät versiot olivat saatavilla juniori, taapero ja jopa vauva -ko’oissa. Kenkä suunniteltiin heille, jotka ovat aina liikkeellä: kaupungin nomadeille. Tästä NMD sai myös nimensä. Katsomalla kenkiä ensimmäinen ajatus saattaa olla, että ne ovat juoksukengät. On totta, että monien mielestä adidas nomad on loistava juoksukenkä, vaikka niitä ei suunniteltu sitä varten alunperin. Ei ainakaan, kunnes adidas NMD Runner -kenkä julkaistiin. Tämä on urheilullinen alamalli, joka on tehty erityisesti juoksijoille. Tämän uuden mallin lisäksi artistit ja muotibrändit ovat saaneet vuoronsa tehdä omia versioitaan. Suunnittelijat halusivat saada nuoret kiinnostuneeksi: alakoulun kokoja haluavat pojat ja tytöt, jotka etsivät aina uutta paria hyvään hintaan. Riippumatta yksityiskohdista, ovat designit sitten eksklusiivisia tai eivät, kuten räikeät ja katseen vangitsevat rajoitetut erät, halpoja tai klassikoita, kuten adidas Originals NMD, niin ihmisiä on aina olemassa, jotka haluavat ostaa adidas NMD -kengät, kun niitä löytyy myynnistä. 2015 oli loistavat 12 kuukautta adidakselle. Tämä saksalainen brändi julkaisi Ultra Boostin ja NMD:n samana vuonna. Molempien tapausten menestys oli samankaltainen. Molemmissa kengissä oli Boost -teknologialla varustettu välipohja. Boost sisältää vaahtomuovipalloista, jotka on puristettu yhteen valtavan paineen alla. Tästä tuloksena oleva materiaali tuo käyttäjälle pompahtavan, mutta silti vakaan askeleen. Kengät ovat loistavat juoksuun ja kävelyyn erityisesti yhdessä joustavan verkon ja Primeknit -päällisen, sekä joustavan ja vahvasti kudotun kankaan kera, joka tukee ja halaa jalkaa jatkuvasti. NMD:n erottaa selkeästi Ultra Boostista sivujen EVA -paneelit. Nämä löytyvät sisällytettynä Boost -vaahtomuoviin tukea ja kestävyyttä varten. Kengän pohjassa, ulkopohjassa, on Contintental -kuminen ulkopohja, joka tuo loistavaa pitoa. Kengän suunnitteli legendaarinen adidaksen suunnittelija Nic Galway. Hänen tavoitteenaan oli tehdä kenkä, jossa jokaisella ompeleella, linjalla ja paneelilla oli tarkoitus. Jokaisella kengän osalla piti olla erityinen rooli. Ja mikä tärkeintä: kengän tuli olla brändin ruumiillistuma jokaisella mahdollisella tavalla. Tämä tavoite saavutettiin Nomadin lisäksi myös seuraajamalleissa, kuten adidas NMD R1 ja R2.

  Ensimmäinen adidas NMD oli seos punaista, valkoista ja sinistä mustalla päällisellä. Nykyään ensimmäinen malli on edelleen olemassa NMD Original (OG) muodossa. Siinä on klassinen tyyli ja alkuperäiset värit. Galway halusi tehdä kengästä helposti tunnistettavan ja vielä tärkeämmin erottaa sen selkeästi Ultra Boostista. Yksi NMD:n erilaisen ulkonäön syistä on se, että siinä ei ollut ‘keskijalan häkkiä’. Toiseksi, värikuviot ja vaihtoehdot olivat erilaisia. Nomadille annettiin kokomustaversio Triple Blackissa, ja kokovalkoinen versio Triple Whitessä. Kenkää oli jopa Triple Red -versiona täysin punaisena ja Triple Grey versiona kokoharmaana, sekä teollisuus-ulkoasun omaavana Trace Cargona. Merkittävin asia on se, että Boostin pohja sai saman värin. Muissa väriyhdistelmissä, kuten tummansinisessä ja oranssissa, välipohja sai klassisen valkoisen designin. Tämä pätee myös keltaisiin ja violetteihin versioihin, ja niiden hehkuviin versioihin. Väriyhdistelmistä puheen ollen, adidas julkaisi upean Sunglow -designin kokopinkkinä. Tätä ei tule sekoittaa lohenpunaiseen malliin, joka tunnetaan Rose Goldina, tai Peachin vaaleaan versioon. Melko lähellä tätä sävyä on luonnonvalkoinen Talc, jolla on trooppisen rantahiekan ulkoasu, ja jokab on myös yksi kaikista vaaleimmista versioista ruskealla tai beigellä sävyllä. Näiden väriyhdistelmien lisäksi adidas sisällytti melko vaikuttavia kuviointeja. Camo tuli mustan muodossa ja lisäksi harmaana tai vihreänä camotyylisenä Primeknittinä, joka voidaan nähdä esimerkiksi Glitchissä. Hyvin samankaltainen malli on Oreo, jossa on hieman erilainen kuvio. Hieman räikeämpi mutta silti samassa maailmassa oleva on Zebra. Samaa peruskuviointia käytettiin ‘Tri Color Packissa’ väriyhdistelmässä, joka kunnioittaa adidas NMD:n sinivalkopunaista historiaa. NMD sai ekstrapaksun, mukavan ja lämmittävän sukkaistuvan kauluksen ja villaisen Primeknitin kylmälle säälle, jonka nimeksi tuli Winter Wool. Tästä samanlaisena on Gore-Tex edition, jossa on vedenkestävä kerros kengässä. Toisissa kengissä, esimerkiksi Continentalin ulkopohja vaihdettiin ruskeaan kumipohjaan. Jossain vaiheessa Primeknit korvattiin verkko- tai mokkapäällisellä, ja jotkut mallit saivat jopa heijastavat paneelit.

  Näiden jo valmiiksi vaikuttavien kengän versioiden lisäksi adidas suunnitteli NMD -malleja, jotka muuttivat täysin alkuperäisen lookin. Tätä tapahtui jo vuonna 2015. NMD teki debyyttinsä kahdella vaihtoehtoisella päällisellä: joustokangas tai kudottu. Jälkimmäinen, jota kutsutaan NMD Primeknitiksi, nappasi monen tennareiden ystävän katseet, ja kenkää kehuttiin sen verrattomasta istuvuudesta. 2016 vuoden syksyllä maailma todisti NMD XR1 -kengän julkaisua. Kengässä oli tukeva runko jalan ympärillä, johon nauhat sidottiin. Kengästä oli myös korkeavartinen versio, jonka nimi oli XR1 Winter. Korkeavartiset mallit olivat harvinaisia adidas NMD -kengälle, joten tämä oli melko erityistä. Olemassa oli myös keskikokoinen versio nimeltä NMD CS1. Tässä City Sock -kengässä on merkittävää slip on -design. Tämä sukkamainen design tuotiin myös NMD CS2 -kenkään, jossa jalan ympärillä on kangaskääre. Kith x Naked -yhteistyö julkaistiin, jossa molemmat muotibrändit julkaisivat kollektiivisesti kengän Sandstone- ja Pink -väriyhdistelmissä. Yhteistöistä puheen ollen, adidas on aina tehnyt työtä muiden brändien, artistien ja jopa elokuvien kanssa, kuten silloin, kun he löivät hynttyyt yhteen Star Warsin kanssa. Ehkäpä kuuluisin yhteistyö tehtiin musiikkinero Pharrell Williamsin kanssa. Supertähden tekemä kustomoitu linjasto oli nimeltään Human Race, joka juhlistaa itse ihmisyyttä. Tämän kengän väriyhdistelmät olivat erittäin teräviä ja kirkkaita, erityisesti tie dye -versiossa. Japanilaisten brändien kanssa tehdyt lukuisat yhteistyöt osoittavat adidaksen mieltymystä tätä maata kohtaan. Vuonna 2016 Nomad sai yhteistyön japanilaisen vaatebrändi Bapen kanssa, joka johti maastokuvioituun malliin oliivinvihreänä ja muina hillittyinä väreinä, kuten ruskeankellertävänä. Kenkä sai yhteistyön myös muotibrändi Mastermind Japanin kanssa. Vuonna 2018 adidas kertoi, että he aikovat tehdä työtä tokiolaisen katuvaatebrändin kanssa, mikä johti NMD x Neighborhood -kenkään. Adidas jopa kunnioitti itse Tokion kaupunkia designin avulla, joka peitti kengän täyteen tekstiä, juuri kuten Whiteoutissa. Ainutlaatuisimmat julkaisut saksalaiselta brändiltä ovat saatavilla adidas Consortium -kaupoista. Niistä löytää Limited edition -malleja ja yhteistöitä artistien, muotibrändien ja muiden merkittävien yhtiöiden kanssa, kuten yllä mainitut mallit.

  NMD R1

  Melko nopeasti ensimmäisen mallin julkaisun jälkeen vuonna 2015, uusi versio, adidas NMD R1 esiteltiin maailmalle. Mikä on merkittävää tässä kengässä? Siinä ei ollut ‘kieltä’. Kengässä oli sen sijaan sukkamainen design. Tämä erikoisdesign mahdollisti kengälle entistä mukavamman istuvuuden, kiitos myös joustokankaiselle päälliselle ja uraauurtavalle Boost -teknologialle. Kuten jo mainittua, Boost tarjoaa äärimmäistä pehmustusta ja ponnahdusta jalalle. Tämän teknologian menestys oli niin suurta, että adidas päätti pitää välipohjan juuri sellaisena kuin se on. Vuosien aikana päällinen muuttui. Se oli täysin Primeknitistä valmistettua, joka on toinen vaikuttava ja uraauurtava teknologia, joka julkaistiin vuonna 2012 tekemään juoksukengästä kevyempi. Tämä yhdistettynä Boostiin johti NMD R1 PK -kenkään. Kaksi viimeistä kirjainta ovat lyhenne sanasta Primeknit, materiaalista, joka muodostaa koko päällisen. Emme voi tietystikään mennä pidemmälle mainitsematta NMD R1 STLT PK -kenkää. Tämä on Primeknit malli tunnistettavalla yksityiskohtaisella kuviolla, johon vain Primeknitin kehittynyt teknologia pystyy. Kuten jo aiemmin mainittua, NMD -suunnittelija Nic Galwayn alkuperäinen idea oli tehdä kengästä niin yksinkertainen kuin mahdollista, tarkoittaen, että siinä olisi vain sellaisia designin puolia, jotka lisäisivät kengän suorituskykyä. NMD R1 ei ollut paljoakaan erilainen. Malli myös pelkisti ominaisuudet vain olennaisuuksiin. Esimerkiksi tarkoitetun kevyt design on paljon ohuempi kuin NMD R2 -kengässä. Vuosien aikana tennariin on tehty useita muutoksia. Eri väriyhdistelmiä lisättiin, kuten Monochrome Triple Black, Blackout ja Triple Red. Versioita tuotiin myös viininpunaisena ja vaaleampina väreinä, kuten hopeisena ja beigenä, joista kaikki ovat saatavilla sekä miesten, että naisten ko’oissa. Adidas julkaisi vetoavan Firestarter -väriyhdistelmän hiilenharmaalla päällisellä ja punaisilla yksityiskohdilla, ja Rainbowin melko karkealla kankaalla ja piilevällä sateenkaarikuviolla. Nomadin täydet mahdollisuudet voi nähdä Blizzardissa, kokovalkoisessa versiossa lumimyrskyn vaikutelmalla. Samassa maailmassa ovat myös Sesame ja Datamosh. Jälkimmäisellä on erikoinen kuviointi, joka näyttää tutkanäytön säätiedoilta. Adidas julkaisi myös rajoitetun erän R1 -kenkiä, kuten Japan -kengän, joka kunnioitti maata, josta monet NMD -yhteistyöt brändien ja kauppojen kanssa tulevat. Kiinan uutta vuotta juhlitaan myös, Chinese New Year -versiolla. Pitkän aikaa malli pysyi lähellä alkuperäistä designiaan, jonka tunnemme adidas Originals NMD R1 -kenkänä. Ajan kuluessa myös fundamentalistisempia designin muutoksia tuotiin peliin. Vuonna 2019 R1 -kenkään lisättiin hieman erilaisia paneeleja. 2020 alkupuolella kenkään tuli muutoksia kantaan, kuten remmi jalan takaosaan. Tämä oli jatketta R1 -kengälle, nimeltä NMD R1 V2. Adidas NMD R1 -kengän perintö kasvoi pikkuhiljaa uusilla versioilla, ja jälleen kerran uusi NMD -kenkä ilmestyi maailmaan.

  NMD R2

  Vuonna 2017 kaksi vuotta R1 -kengän julkaisun jälkeen adidas päätti, että nyt oli aika jollekin uudelle. Tämä merkitsi adidas NMD R2 -kengän saapumista. Klassisen NMD -kengän ja R1 -kengän perusideana oli pitää asiat yksinkertaisina, eli pysyen lähellä pelkästään täysiä välttämättömyyksiä. NMD R2 loittoni lievästi tästä ideasta. Tämä malli oli kirjaimellisesti hieman suurempi. Välipohjassa oli rakastettu Boost -vaahtomuovi. Suunnittelijat päättivät tehdä siitä paljon massakkaamman ja lisätä sen korkeutta. Lisäksi kantaan laitettiin ekstrapehmustusta, mikä johti tiukempaan istuvuuteen nilkan ja akillesjänteen ympärille. Tämän lisäksi adidas Originals NMD R2 -kengän kanta näytti rohkeammalta. Esimerkiksi akillesjänteen tägistä tuli suurempi, ja se yhdistettiin nyt suoraan Boost -ulkopohjaan. NMD R2 voidaankin nähdä R1 -kengän suurempana serkkuna. Kenkä on myös erilainen materiaalien puolesta. Alkuperäiselle mallille annettiin joustokankainen päällinen. Melko pian tämän jälkeen Primeknit tuotiin kenkään. Kudottu kangas todisti olevansa suosittu sekä miesten että naisten keskuudessa, ja näin oli kohtaloa, että se olisi myös osa R2 -kenkää. Primeknit -malli toi mahdollisuudet melko eksklusiivisille väriyhdistelmille. Kenkä sai klassiset All Black ja All White -versiot, mutta kudottu materiaali salli suunnittelijoiden laittaa taidokkaasti tiettyjä värejä tiettyihin kohtiin. Nämä mahdollisuudet inspiroivat myös heitä tekemään muita erikoisversioita. Kuten White Mountaineering, jossa on Primeknit -pohja kolmella valkoisella raidalla jalan etuosan yli, tai kudotut mallit sukkamaisella istuvuudella nilkan ympärillä. Ainutlaatuisin myyntivaltti adidas NMD R2 -kengällä on koon ja hoikkuuden yhdistelmä. Malli julkaistiin sellaiseen aikaan, kun kasvavan äärimmäiset designit tulivat yhä suositummaksi. NMD R2 onnistui löytämään kultaisen keskitien, jossa Boost -välipohjan massakas design yhdistettiin päällisen hoikkaan ja hillittyyn designiin.

  Arvostele Adidas NMD
  (0)

  SPORTSHOWROOM uses cookies. About our cookie policy.

  Continue

  Valitse maasi

  Euroopassa

  Amerikka

  Aasian ja Tyynenmeren alue

  Afrikka

  Lähi-itä